Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Eén tegen allen

De strijd voor waarheid en rechtvaardigheid (Belgisch recht)

Paperback Nederlands 2022 9789464019063
Verkooppositie 3226Hoogste positie: 3226
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Wat primeert: recht of rechtvaardigheid? En kunnen de twee wel samen bestaan? Hoeveel invloed hebben de media intussen op het verloop van processen en is trial by media meer dan alleen een negatief gevoel bij sommige advocaten? Hoe verdedig je de of het onverdedigbare? En waar moet het naartoe met onze rechtsstaat?

Het zijn slechts enkele van de vragen waarop Jan De Man in dit boek een persoonlijk antwoord geeft. Meester De Man zocht in zijn carrière van bijna vijftig jaar zelden de media op, maar heeft inmiddels wel honderd assisenzaken op de teller staan. Daarmee zit hij in Vlaanderen op het niveau van de toppleiters. In dit boek geeft hij voor het eerst uitgebreid zijn visie op de gang van zaken in zijn beroep. Een visie op het verleden en het heden, maar ook op de toekomst.

We leren de mens achter de topadvocaat kennen, een man die van in zijn prille jeugd gefascineerd is door de figuur van John F. Kennedy, die de absolute onafhankelijkheid van advocaten koestert en die heilig gelooft in het principe dat iedereen onschuldig is tot het tegendeel bewezen wordt. Daarvoor wil hij tot de laatste snik strijden in de rechtszaal. Desnoods één tegen allen.

Specificaties

ISBN13:9789464019063
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:200
Uitgever:Pelckmans
Druk:1
Verschijningsdatum:18-11-2022
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Eén tegen allen