Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
-
Inloggen
-- Inloggen
  • accountoverzicht
  • bestellingen
  • facturen betalen
  • downloadcentrum
  • summaries
  • gegevens
  • nieuwsbrief
  • partnerprogramma
  • financieel
  • inloggen
  • uitloggen

Uw winkelwagen

Naar winkelwagen Verder winkelen
Managementboeken
Alle managementboeken
  • Direct naar
    • Managementboek TOP 100
    • AI-books
    • Leiderschap
    • Auteur in de spotlight
    • Online Magazine
  • Rubrieken
    • Advisering
    • Algemeen management
    • Coaching en trainen
    • Communicatie en media
    • Economie
    • Financieel management
    • Inkoop en logistiek
    • Internet en social media
    • IT-management / ICT
    • Juridisch
    • Leiderschap
    • Marketing
    • Mens en maatschappij
    • Non-profit
    • Ondernemen
    • Organisatiekunde
    • Personal finance
    • Personeelsmanagement
    • Persoonlijke effectiviteit
    • Projectmanagement
    • Psychologie
    • Reclame en verkoop
    • Strategisch management
    • Verandermanagement
    • Werk en loopbaan
Overige boeken
Alle overige boeken
  • Direct naar
    • Bestseller 60
    • Fictie TOP 20
    • Non-fictie TOP 20
    • Spanning TOP 20
    • Jeugd TOP 10
    • Culinair TOP 10
  • Rubrieken
    • Cadeauboeken
    • Computer en informatica
    • Economie
    • Filosofie
    • Flora en fauna
    • Geneeskunde
    • Geschiedenis
    • Gezondheid
    • Informatief / professioneel
    • Jeugd
    • Juridisch
    • Koken en eten
    • Kunst en cultuur
    • Literatuur en romans
    • Mens en maatschappij
    • Naslagwerken
    • Paramedisch
    • Psychologie
    • Reizen
    • Religie
    • Schoolboeken
    • Spiritualiteit
    • Sport, hobby, lifestyle
    • Thrillers en spanning
    • Wetenschap en techniek
    • Woordenboeken en taal
Interactief leren
Alle seminars & trainingen
  • Direct naar
    • Live events
    • Online training
    • AI-books
  • Online Magazine
    • Previews
    • Recensies
    • Interviews
    • Podcasts
    • Videos
  • Volg ons op
    • Spotify
    • YouTube
    • Instagram
    • Linkedin
Attenderingen
Attenderingen instellen
  • Algemeen
    • Recht op u af
    • Juridische attendering
    • Hiatensignalering juridisch
    • Seriesignalering
    • Herdruksignalering
    • Internationaal
  • Aanbevolen per ministerie
    • Algemene Zaken
    • Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
    • Buitenlandse Zaken
    • Defensie
    • Economische Zaken en Klimaat
    • Financiën
    • Infrastructuur en Waterstaat
    • Justitie en Veiligheid
    • Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
    • Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
    • Nationale Politie
    • Sociale Zaken en Werkgelegenheid
    • Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Periodieken
Alle periodieken
  • Algemeen
    • Uw periodieken
    • Verlengen / opzeggen
    • Openstaande claims
    • Bibliografische wijzigingen
    • Abonnementshouders
    • Afleveradressen
    • Referenties
    • Notities
  • Aanbevolen per ministerie
    • Algemene Zaken
    • Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
    • Buitenlandse Zaken
    • Defensie
    • Economische Zaken en Klimaat
    • Financiën
    • Infrastructuur en Waterstaat
    • Justitie en Veiligheid
    • Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
    • Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
    • Nationale Politie
    • Sociale Zaken en Werkgelegenheid
    • Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Boekseries
Alle boekseries
  • Algemeen
    • Uw serieabonnementen
    • Geadresseerden
    • Abonnementshouders
    • Afleveradressen
    • Referenties
    • Notities
  • Aanbevolen per ministerie
    • Algemene Zaken
    • Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
    • Buitenlandse Zaken
    • Defensie
    • Economische Zaken en Klimaat
    • Financiën
    • Infrastructuur en Waterstaat
    • Justitie en Veiligheid
    • Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
    • Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
    • Nationale Politie
    • Sociale Zaken en Werkgelegenheid
    • Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Nu lezen
Online Magazine
  • Direct naar
    • Recensies
    • Interviews
    • Previews
    • Opinie
    • Actueel
    • Podcasts
    • Videos
  • Lees over
    • Algemeen management
    • Coachen en trainen
    • Leiderschap
    • Marketing
    • Organisatiekunde
    • Strategisch management
    • Verandermanagement
    • meer onderwerpen...
  • Recente artikelen
010-4731397
Klantenservice
Mijn account
Mijn bestellingen
010-4731397
Boek Koken en eten Bloem, suiker, boter
Bloem, suiker, boter
Nicola Lamb Meer over Nicola Lamb
Nicola Lamb

Bloem, suiker, boter

De geheimen van beter bakken

Gebonden NL 2024 1e druk 9789464043167
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen
33,99
In winkelwagen
 
Stel een vraag over dit
Samenvatting Specificaties

Samenvatting

** WINNAAR Food and Friends Gouden Kookboek 2024**

Juryvoorzitter Sharon de Miranda: 'Als je écht wilt weten wat je doet tijdens het bakken, dan is dit boek onmisbaar.'

Iedereen een meesterbakker: de beste technische tips én 100 fantastische bakrecepten
Bloem, suiker, boter... Met eenvoudige ingrediënten én een oven kan iedereen bakken. Hoe je dat doet als de beste, legt supertalent Nicola Lamb uit in deze nieuwe bakbijbel. Een praktische gids met alle technische informatie over de basisbenodigdheden bloem, suiker, eieren en boter, plus meer dan 100 recepten. Nicola leert je alles over textuur, kleur en natuurlijk smaak, en wat je moet doen als je beslag in de schift gaat of de suikersiroop te heet is.

- heldere uitleg over de basis van het bakken
- zoet en hartig: taarten, cakes, brood en desserts
- van makkelijke basisrecepten tot uitdagender baksels

De recepten voor prachtige zoete en hartige baksels zijn onderverdeeld in taarten, cakes, brood en desserts die je in een middag maakt, bakprojecten voor een dag, en uitdagingen die je in het weekend of op feestdagen bakt. Heb je de basis eenmaal onder de knie, dan kun je je vaardigheden verfijnen en je wagen aan bijvoorbeeld de perfecte croissant of de ultieme chocoladetaart met 18 laagjes... Citroencheesecake, tiramisoezen, meringuetaartjes of gekruide pompoenbroodjes: het zijn recepten die onmiddellijk tot je favorieten gaan behoren. Bloem, suiker, boter geeft je alles in handen om zelf meesterbakker te worden.

Het juryrapport van de vakjury van Food and Friends:
‘Als je écht wilt weten wat je doet tijdens het bakken, dan is dit boek onmisbaar! In de eerste paar hoofdstukken vertelt Nicola Lamb wat er allemaal gebeurt tijdens het bakken: hoe komt het dat mijn baksel al bruin is, maar nog niet gaar? Hoe komen al die laagjes in het bladerdeeg en wat gebeurt er als ik meer of minder suiker of ei toevoeg? Over dit eerste deel is heel erg goed nagedacht. Alle kennis die erin staat is essentieel, met een schat aan illustraties en ezelsbruggetjes. Als je dit eenmaal weet, dan kun je vol zelfvertrouwen het tweede deel van het boek te lijf. Dat tweede deel bestaat uit recepten voor fantastische taarten, koekjes en desserts. Dat zijn vaak klassiekers met een verrassende twist. Heel handig is dat de recepten zijn ingedeeld op bereidingstijd. Wat dacht je van een gemarmerde taart met chocoladeglazuur? Klaar in anderhalf uur. Of een cheesecake met opgeklopte feta? Klaar in een middag. En neem vooral ook eens de tijd om voor eens en voor altijd de perfecte (ja, echt de perfecte) croissants te leren maken!’'

'Nicola Lamb is uitermate precies, zoals een goede bakker moet zijn. […]  Door de zeer duidelijke beschrijving kan zelfs ik nu perfect gebak maken.' Jonah Freud tipt Bloem, suiker, boter als een van de tien fijnste nieuwe kookboeken in het Parool

'Een klein meesterwerk, waarmee Nicola Lamb in de voetsporen van haar leermeesters treedt. Haar uitleg leert je niet alleen het bakken te snappen, maar leidt ook tot instant plezier en een beter resultaat. Kortom: bakken maar!' Janny van der Heijden

'Een deep dive in de vele geheimzinnige chemische processen die plaatsvinden wanneer je een taart bakt, of koekjes, croissants, meringues, broodjes enzovoort. Lamb pluist het allemaal tot in detail uit, van het effect van pH-waarde op de bruining van baksels tot en met welke stadia je tegenkomt wanneer je eiwitten opklopt. Dit eerste, theoretische deel kan linea recta op de verplichte leeslijst voor deelnemers aan Heel Holland Bakt. […] Het receptendeel is al net zo indrukwekkend. Er staan buitengewoon originele en knappe baksels in, van een gezouten vanille-pistache laagjestaart met citroensiroop tot en met een driedaagse focaccia. Dat is trouwens leuk bedacht: de recepten zijn ingedeeld in de hoeveelheid tijd die ze vergen.' Janneke Vreugdenhil, NRC

‘Als je baksel opstandig is, vertrouw dan op Nicola. Zij lost de mysteries van het bakken op.’ Yotam Ottolenghi

'Je hebt geen andere bakboeken meer nodig! Nicola legt kraakhelder de werking van de belangrijkste ingrediënten uit. Met de lekkere recepten en prachtige foto's wil je meteen aan de slag.' Eke Mariën

'Als je houdt van bakken en meer wilt weten over de achtergrond en techniek dan is dit absoluut jouw boek.' Susan Aretz in podcast Smaakmakers

'Als ik zie dat er in een kookboek van 350 bladzijden meer dan 100 gewijd zijn aan theorie dan heb je mijn aandacht. En als er op dan op elk van deze pagina's een tabel of grafiek staat, weet ik: dit is een geweldig bakboek voor kooknerds die echt willen snappen wat ze doen. (Met, geen zorgen, ook nog 150 bladzijden hele gave recepten).' Meneer Wateetons
 
'Het ultieme bakboek.'
Trouw

'Nicola [...] zal met deze aansprekende bakbijbel zowel beginnende als ervaren bakkers aanspreken.'
Villa d'Arte

'Elke pagina is een masterclass in beter bakken.' Nigel Slater

'Nicola begríjpt bakken en legt dat uit als geen ander.' Jamie Oliver
 

Specificaties

ISBN13:9789464043167
Taal:NL
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:352
Uitgever:Fontaine Uitgevers
Druk:1
Verschijningsdatum:18-6-2024
Hoofdrubriek:Koken en eten

Thema classificatie

Levensstijl, hobby‘s en vrije tijd
Kookkunst / eten en drinken
Gerechten en gangen / maaltijden
Bakken
Gebak en gebakdecoratie, ijs- en suikerwerk
Brood en brood bakken

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!
Schrijf een recensie
Lees ons recensiebeleid
Uw cijfer
?
Log in om te stemmen

Vaak samen gekocht

Bloem, suiker, boter
Eetbare paddenstoelen
63,94
Prijs voor beide

Anderen die dit kochten, kochten ook

  • Handboek patisserie
    Ferrandi
    Handboek patisserie
    € 75,00
  • Klaar voor de start? Hap!
    Nelleke Stegeman
    Klaar voor de start? Hap!
    € 22,00
  • Lekker snel
    Natalia Rakhorst
    Lekker snel
    € 32,50
  • Op je gezondheid?
    René Kahn
    Op je gezondheid?
    € 15,00
  • Buitenkok in 4 seizoenen!
    Roy Voogd
    Buitenkok in 4 seizoenen!
    € 27,50
  • Vleesfabels
    Lobke Faasen
    Vleesfabels
    € 22,95

Managementboek Top 100

Bekijk de volledige Managementboek Top 100

Rubrieken

  • advisering
  • algemeen management
  • coaching en trainen
  • communicatie en media
  • economie
  • financieel management
  • inkoop en logistiek
  • internet en social media
  • it-management / ict
  • juridisch
  • leiderschap
  • marketing
  • mens en maatschappij
  • non-profit
  • ondernemen
  • organisatiekunde
  • personal finance
  • personeelsmanagement
  • persoonlijke effectiviteit
  • projectmanagement
  • psychologie
  • reclame en verkoop
  • strategisch management
  • verandermanagement
  • werk en loopbaan
Uw cookie-instellingen
Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Om deze externe content te kunnen tonen is nodig dat u toestemming geeft voor het zetten van persoonlijke en marketingcookies. U kunt uw toestemming op elk moment wijzigen of intrekken. In onze cookieverklaring vindt u meer informatie.

Functionele cookies
Deze zijn noodzakelijk voor de werking van de website, zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Persoonlijke en marketingcookies
Wij gebruiken cookies voor statistieken om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Zo kunnen wij onze website verbeteren. Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker.
Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Klantenservice

Over ons Contact Voorwaarden Bestellen en retourneren Lezen en luisteren Voor auteurs Recensiebeleid Partnerprogramma

Zakelijk

Zakelijke diensten Partnerprogramma Cadeaubonnen

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met relevante interviews en recensies, inspirerende events en de beste acties.
PRETTIG KENNIS MAKEN
Thuiswinkel waarborg Algemene voorwaarden Privacy Cookies Cookie instellingen Service & Contact Over ons
© 2025 Mainpress BV

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Bloem, suiker, boter

        Bloem, suiker, boter
        Nicola Lamb
        /
        loader
        Recensiebeleid
        Noordhoff terugkoopgarantie

        Noordhoff koopt jouw boek terug, zonder zorgen!

        Heb je jouw boeken niet meer nodig?

        Als je jouw studieboeken gekocht hebt bij hanzestudybook.nl, kun je geselecteerde titels moeiteloos terugverkopen aan Noordhoff. Geen vragen, geen gedoe en lekker duurzaam.

        Volledige informatie op Noordhoff.nl

        AI-book

        Wat is een AI-book?

        Een AI-book is niet een boek dat geschreven is door AI maar een boek dat verrijkt is met AI. Het maakt de inhoud van een boek interactief via WhatsApp, zodat je ermee kunt chatten. Zie het als een razend slimme assistent die het boek perfect begrijpt en er alles uit onthouden heeft. Jij kunt deze assistent alles vragen. Vraag bijvoorbeeld hoe je iets kunt toepassen op jouw persoonlijke situatie, om een korte samenvatting, of wat de belangrijkste inzichten zijn. AI-books zijn alleen te gebruiken via WhatsApp, je hoeft er geen aparte app voor te installeren.
        Meer informatie over AI-books

        ?

        Geef uw beoordeling

        Bloem, suiker, boter

        Verwijder uw beoordeling