Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Met publiek elan

Taaie processen, onverwachte wendingen en praktische resultaten

Gebonden Nederlands 2010 9789490061050
Niet leverbaar.

Samenvatting

Overheden werken onder moeilijke omstandigheden aan ambitieuze en betekenisvolle programma's en projecten. In de media en publieke opinie overheerst kritiek. Wie durft er nog vol trots te zeggen dat hij ambtenaar is? Het elan raakt verloren. Dit is een ernstig tekort. Overheden staan voor grote uitdagingen. Louweret neemt afstand van populistische oplossingen en gemakzuchtige verklaringen. Aan de hand van talrijke voorbeelden en prikkelende opvattingen illustreert hij hoe bestuurders, lijnmanagers, opdrachtgevers en projectteams samen hun slagvaardigheid kunnen versterken. Dit is een boek vol anekdotes, overpeinzingen en observaties. Louweret helpt de lezer de complexiteit van projecten in het openbaar bestuur te ontrafelen en geeft zicht op oplossingen.

Specificaties

ISBN13:9789490061050
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:172
Uitgever:Dialoog
Druk:1
Verschijningsdatum:1-11-2010
Hoofdrubriek:Non-profit

Expertrecensies (1)

Ton Horrevorts | 26 april 2011
De overheid is niet goed in het uitvoeren van projecten. Allemaal kennen we de voorbeelden van projecten die gierend uit de klauw zijn gelopen. Of het nu gaat om de bouw van een metrolijn in Amsterdam of de invoering van een OV-chipkaart, projecten bij de overheid duren te lang en kosten veel meer dan begroot.Lees verder

Lezersrecensies

4.7 van de 5
3 stemmen
2
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

interview
Michel Louweret: ‘Passie verkruimelt onder negatieve publiciteit’
Ben Kuiken 16 maart 2011 Het openbaar bestuur ligt onder vuur. Niet alleen wil het kabinet miljarden bezuinigen op ambtenaren en overheidsdiensten, ook is de burger steeds veeleisender over de dienstverlening. Hoe daarmee om te gaan? Adviseur Michiel Louweret denkt het antwoord te weten en schreef hierover het boek Met publiek elan. Ben Kuiken sprak de auteur.
podcast
Michiel Louweret over publiek elan
Ben Kuiken 30 januari 2011 ‘Goede projecten geven elan, zowel aan de mensen die werken bij de overheid als aan de betrokkenen.’ Michiel Louweret beschrijft in Met publiek elan hoe de overheid goede projecten uitvoert dus M&L vraagt hem naar tips voor projectmanagers bij de overheid.

Over Michiel Louweret

Michiel Louweret is organisatieliefhebber, trainer en publicist. Sinds november 2000 ondersteunt hij vanuit zijn adviespraktijk met collega's en partners overheidsorganisaties. Zijn hart ligt bij de publieke zaak. Provincies, gemeenten en zorginstellingen maken gebruik van zijn dienstverlening.

Andere boeken door Michiel Louweret

Inhoudsopgave

Bij de start

1 Organisaties in beweging
2 Een kort verhaal over veranderen
3 Het ontstaan van projecten
4 Opdracht geven doe je er niet bij!
5 Middelmanagers in zesvoud
6 Het lijden en leiden van professionals
7 De onbegrijpelijke afkeer van standaarden
8 Doelzoekende en resulltaatloze projecten
9 Misverstanden over teamwerk
10 Open voor kansen
11 Minder draagvlak met communicatie
12 Ijdelheid en daadkracht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Met publiek elan