Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Maatschappelijk verantwoord besturen

Good Governance in de bestuurskamer

Gebonden Nederlands 2020 9789490463731
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Wat is goed en maatschappelijk verantwoord besturen eigenlijk? Hoe kan een organisatie inspelen op de veranderende opvattingen die in de maatschappij leven? In dit boek vertellen door de wol geverfde bestuurders, toezichthouders, bestuurssecretarissen en bestuursadviseurs over hun praktijkervaringen met het besturen van hun organisatie. Het bevat verhalen en biedt inzichten over ethiek, veranderingen in de maatschappij, te veel bureaucratie, te weinig heldere afspraken, vriendjespolitiek en vooral: het grote belang van onderling vertrouwen.

Het levert een boeiend kijkje in de keuken van het goed besturen van organisaties op. Het boek is opgehangen aan drie pijlers onder goed organisatiebestuur: vitale governance systemen, betrokken bestuurders en open gesprekken. Je hoort vaak dat het eenzaam is aan de top. Dit boek laat een genuanceerder beeld zien. Namelijk dat een bestuurder of toezichthouder er niet alleen voor staat. En het is leerzaam omdat het aangeeft hoe anderen met ‘dat bijltje’ hebben gehakt.

'Maatschappelijk verantwoord besturen'is een bron van inspiratie voor die bestuurders en toezichthouders die Good Governance in de praktijk willen realiseren.

Specificaties

ISBN13:9789490463731
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:140
Uitgever:Mediawerf
Druk:1
Verschijningsdatum:5-3-2020
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Maatschappelijk verantwoord besturen - 'Tijd om verder vooruit te kijken'
Christel Deckers | 13 april 2020
In tijden van crisis komt het erop aan, dan moet je er staan als bestuurder en ook als toezichthouder. Hoe pak je dan je rol? Maatschappelijk verantwoord besturen van Carolien de Monchy geeft antwoorden op die vraag.
Lees verder

Lezersrecensies

3.0 van de 5
1 stem
0
0
1
0
0

Interviews en artikelen (1)

preview
Maatschappelijk verantwoord besturen - Good Governance in de bestuurskamer
Carolien de Monchy 9 maart 2020 In Maatschappelijk verantwoord besturen vertellen door de wol geverfde bestuurders, toezichthouders, bestuurssecretarissen en bestuursadviseurs over hun praktijkervaringen met het besturen van hun organisatie. Een preview.

Over Carolien de Monchy

Drs. Carolien de Monchy, organisatieadviseur, ondersteunt professionals en teams bij het verbeteren van de kwaliteit van hun resultaten en hun werk. Speciale expertise in het begeleiden van organisatieveranderingen als strategieontwikkeling, professionalisering en arboconsultancy; zowel in profit als in not-for-profit organisaties. www.kennisfabriek.nl.

Andere boeken door Carolien de Monchy

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Maatschappelijk verantwoord besturen