Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Ruzie mag!

Lessen uit de prkatijk van conflictbemiddeling

Paperback Nederlands 2013 9789491378034
Niet leverbaar.

Samenvatting

Conflicten vinden we maar al te vaak ongewenste situaties, die u snel oplost of wegmoffelt. Zonde! Conflicten zijn prachtige leersituaties! Door de dynamiek van het conflict leren de betrokkenen heel veel over zichzelf, over hun kijk op de wereld, over hun sterke en zwakke plekken. Zoals een conflictbetrokkene ooit zei: 'Ik wist niet dat ik dit in me had!' Conflicten vertellen u alles over interactie, over relaties, over objectiviteit en loyaliteit, over medeleven en mededogen. Over wie u eigenlijk bent dus.

Dit boek laat zien hoe de theorie van conflicten in de praktijk werkt. De verhalen van de betrokkenen met de pijnpunten, de belangen en belemmerende overtuigingen laten zien, dat de werkelijke redenen voor het conflict meestal anders zijn dan de argumenten, standpunten en inhoudelijke discussies die de betrokkenen uitwisselen. De aanpak van emoties, waarom en wanneer het kwartje valt, waarom escaleren tot betere resultaten kan leiden dan de-escaleren, de invloed van humor en nog veel meer worden duidelijk zichtbaar in de opgetekende ervaringen van al die mensen die een oplossing voor hun conflict wilden bereiken.

Deze praktijkverhalen, die met een goed observerend oog zijn vastgelegd, bieden zoveel kennis en inzicht dat u met plezier uw eigen conflicten aangaat en met begrip en beleid conflicten van anderen gaat bekijken en eventueel begeleiden.

Specificaties

ISBN13:9789491378034
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:134
Uitgever:Expertise HO
Druk:1
Verschijningsdatum:21-2-2013
Hoofdrubriek:Coaching en trainen

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Francine ten Hoedt

Francine ten Hoedt is conflictkundige en heeft sinds 1999 een eigen bedrijf, Hat Trick consultancy. Ze bemiddelt, coacht, traint en adviseert. Daarnaast is ze auteur van diverse boeken en artikelen op het gebied van mediation, conflictcoaching en communicatie en ontwikkelaar van leergangen, workshops en multimediamateriaal voor conflictbemiddelaars en coaches, zoals Spelen met Conflicten, Mediation in Beweging en Escalatie door de conflictbemiddelaar en de 'Vileine Vragen voor…' serie.

Andere boeken door Francine ten Hoedt

Inhoudsopgave

Vooraf

1. Over conflicten
2. Escalatie en de-escalatie
3. Factoren die conflicten stimuleren
4. Belemmerende overtuigingen
5. Oplossingen die werken
6. Nazorg bij conflicten

Bronnen
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ruzie mag!