Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De gemeente centraal

Communicatie in het Huis van Thorbecke

Paperback Nederlands 2014 9789491560873
Niet leverbaar.

Samenvatting

Veranderingen in de samenleving vragen om een andere overheid en vragen binnen het Huis van Thorbecke om andere taken, rollen en verhoudingen. Het is een gegeven dat een groot aantal maatschappelijke vraagstukken niet meer centraal vanuit de Rijksoverheid en niet meer door de overheid alleen kan worden opgelost. Gemeenten, daar waar mensen wonen, werken, leven en zich bewegen, spelen een steeds belangrijkere rol om als overheid nieuwe verhoudingen en relaties met de samenleving aan te gaan.

Een andere relatie van de overheid met de samenleving vraagt om andere overheidscommunicatie. Met nieuwe vraagstukken rondom actief burgerschap, legitimering, participatie en het feitelijk bereiken en beïnvloeden van groepen in de samenleving. Met een noodzakelijke herijking van bestaande uitgangspunten van overheidscommunicatie. En met een andere organisatie van de communicatiefunctie, binnen de eigen organisatie, binnen het Huis van Thorbecke en in de relatie tot samenwerkingspartijen. Daarbij hoort vanzelfsprekend ook een andere communicatieafdeling met nieuwe kennisvelden, competenties en rollen die deze nieuwe beweging niet alleen ondersteunt, maar wellicht zelfs weet aan te jagen.

In dit boek biedt Vera de Witte met negen andere communicatieprofessionals inzicht en handvatten voor het vormgeven van overheidscommunicatie die aansluit bij de veranderingen die spelen in de samenleving en bij de overheid. De communicatie van de gemeente staat daarbij centraal. Als overheid dicht bij mensen is de gemeente als geen andere overheid in staat om een voorttrekkersrol te vervullen in het vormgeven van een andere overheid en andere overheidscommunicatie.
Dat communicatie het sleutelwoord is voor de nieuwe relatie tussen samenleving en overheid, is duidelijk. Dit boek laat verschillende wegen zien hoe communicatieprofessionals een veranderende overheid en samenleving samen kunnen brengen.

Specificaties

ISBN13:9789491560873
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:264
Druk:1
Verschijningsdatum:24-12-2014

Expertrecensies (1)

Nico Jong | 28 januari 2015
Overheidsorganisaties zijn nog altijd traditioneel, hiërarchisch en in silo’s georganiseerd. Zij zijn sterk gericht op planning en beheersing, wat leidt tot veel regels, procedures en bureaucratie. Dat moet anders, en daarom schreef Vera de Witte ‘De gemeente centraal’.Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Vera de Witte

Vera de Witte is ruim 15 jaar actief in het communicatievak, vooral voor en in het publieke domein. Zo bekleedde zij onder meer de functies hoofd concerncommunicatie Belastingdienst, hoofd corporate communicatie Dienst Justitiële Inrichtingen (Justitie), manager Berenschot Communicatie en hoofd communicatie en marketing CAOP. Zij werkt nu als directeur communicatie bij de VNG. Zij is auteur van onder meer Public Branding, over zin en onzin van merkenbeleid bij de overheid (2002), De wereld achter de arbeidsmarktcampagne (2003), De kracht van de boodschap (2007), De professionele communicatiefunctie (2008) en Kleur Bekennen (2014). Zij is bestuursvoorzitter van de vakgroep overheidscommunicatie van Logeion.

Andere boeken door Vera de Witte

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De gemeente centraal