Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

47 redenen om niet in therapie te gaan...

en één om het wel te doen.

Paperback Nederlands 2015 9789491729386
Niet leverbaar.

Samenvatting

Zestig procent van de Nederlanders gaat ooit in therapie maar slechts een op de drie mensen knapt er echt en duurzaam vanop. Twee van de drie sukkelen na de therapie gewoon verder.Dit boekje is een geweldig hulpmiddel voor mensen die twijfelen om in therapie te gaan. Op basis van wetenschappelijk onderzoek naar gedragsverandering en terugval in oude gewoontes, formuleerde Martin Appelo 47 redenen waarom je er beter niet aan kunt beginnen. Ook vatte hij de voorwaarden voor duurzame gedragsverandering samen in een formule. Wie daarpositief op scoort, is wel geschikt voor therapie.Wie alle redenen goed tot zich heeft laten doordringen, zal zich waarschijnlijk de moeite besparen om in therapie te gaan.Toch is dit boekje niet bedoeld om het beroep van therapeut de das om te doen. In tegendeel. Therapeuten raken namelijk heel vaak burn-out van het trekken aan dode paarden en van het discussiëren met betweters. Dus wie eerst dit boekje leest en pas in therapie gaat als alleen die ene reden geldt, helpt niet alleen zichzelf maar draagt er ook aan bij dat therapeuten gezondblijven!Martin Appelo (dr. 1962) is psycholoog. Hij werkt als therapeut, supervisor, docent, trainer en onderzoeker bij verschillende instellingen. Elders verschenen van zijn hand onder meer: Leven met een psychotische stoornis (2004), Leven met identiteitsproblemen (2006), Het gelaagde brein (2011), Een spiegel voor narcisten (2013) en Waarom veranderen (meestal) mislukt (2014).

Specificaties

ISBN13:9789491729386
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:192
Druk:1
Verschijningsdatum:30-10-2015
Hoofdrubriek:Gezondheid
ISSN:

Expertrecensies (1)

47 redenen om niet in therapie te gaan...
Arvid Buit | 12 november 2015
Martin Appelo is een zeer ervaren GZ psycholoog die vele boeken heeft geschreven. Zijn werk uit 2013 (Spiegel voor Narcisten) was een groot succes en werd omarmd door professionals in de therapeutische- en coachingbranche. Als spreker wist hij mensen te boeien over het onderwerp Narcisme tijdens o.a. zijn optreden bij TEDx Groningen.
Lees verder

Lezersrecensies

3.0 van de 5
2 stemmen
1
0
0
0
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Martin Appelo

Martin Appelo is gezondheidszorgpsycholoog. Hij werkt als hoofd wetenschappelijk onderzoek bij GGz Groningen en als universitair docent op de afdeling Klinische Psychologie van de Rijksuniversiteit Groningen. Verder houdt hij zich intensief bezig met het trainen en begeleiden van GGz-teams in de chronische psychiatrie. Hij promoveerde op onderzoek naar revalidatie bij patiënten met schizofrenie. Tegenwoordig houdt hij zich vooral bezig met het ontwikkelen en evalueren van kortdurende educatie- en behandelmodules voor mensen met chronisch psychische kwetsbaarheid. Empowerment, self-efficacy en sociale steun staan daarbij centraal.

Andere boeken door Martin Appelo

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        47 redenen om niet in therapie te gaan...