Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Machines die denken

Invloedrijke denkers over de komst van kunstmatige intelligentie

Paperback Nederlands 2016 9789491845826
Niet leverbaar.

Samenvatting

'Een forum voor 's werelds meest briljante geesten.' The Guardian

De komst van kunstmatige intelligentie is al decennialang een bron van fascinatie en angst. Het is een rijke voedingsbodem voor vele boeken en film, en wetenschappers en ondernemers stoppen er veel tijd en geld in. Dankzij de technologische ontwikkelingen van de afgelopen vijf jaar lijken de 'denkende machines' steeds meer onderdeel van onze maatschappij te worden. Daarom vroeg John Brockman, oprichter van edge.org, aan een selectie van de meest invloedrijke denkers ter wereld: Hoe denk je over machines die denken?

Steven Pinker, Nicholas Carr, Daniel Dennett, Brian Eno, Matt Ridley, Luc Steels en 189 anderen bekende wetenschappers, auteurs en kunstenaars geven kort en krachtig antwoord.

Eerder verschenen in deze serie: 'Dit verklaart alles', 'Hier word je slimmer van', 'Hoe verandert internet je manier van denken', '153 x cafeïne voor je geest' en 'Wetenschappelijk onkruid'.

'Leest lekker weg en prikkelt.' - Vrij Nederland
'Geweldig boek.' - NRC Handelsblad
'Excellente hersengymnastiek, (...) ideale shots voor inspiratie.' - De Morgen
'Een schatkamer aan ideeën en observaties.' - De Volkskrant

Specificaties

ISBN13:9789491845826
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:448
Druk:1
Verschijningsdatum:22-3-2016
ISSN:
Serie:Edge.org

Expertrecensies (2)

Longread - Machines die denken
Liza Kozlowska | 28 juni 2017
‘Heb je enig idee van wat je hier ziet?’ vroeg Michaels. Philips schudde ontkennend het hoofd. ‘Je ziet hier het eerste computermodel van het menselijke visuele zintuig. Het is groot en lomp, afgemeten aan onze huidige maatstaven, maar het werkt zodanig dat we ons er over blijven verbazen.’
Lees verder
Machines die denken
Roy Osinga | 21 maart 2017
Ruim 200 denkers, wetenschappers, beleidsmakers en ondernemers laten in dit boek hun licht schijnen op het fenomeen kunstmatige intelligentie en beantwoorden vanuit hun perspectief de vraag of de opkomst een bedreiging of juist een zegen is.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over John Brockman

John Brockman is schrijver en literair agent, gespecialiseerd in populair wetenschappelijke literatuur. Hij is de oprichter van de Edge Foundation en beheerder van de website Edge.org, een debatcentrum voor schrijvers, wetenschappers, kunstenaars en filosofen. Elk jaar stelt Brockman een vraag aan alle leden van het Edge-netwerk. En publiceert de antwoorden in het bekende Edge World Question Center.

Andere boeken door John Brockman

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Machines die denken