Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Dansend naar de toekomst

Perspectief voor werkgevend en zelfstandig professioneel Nederland

Gebonden Nederlands 2016 9789491918063
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Sinds de jaren 90 is het aantal zelfstandigen aanzienlijk toegenomen. Het is een heterogene groep. Roger Lenssen en Karin Manuel richten zich op de positie en de waarde van de zelfstandige professional. Een zelfstandige professional start vanuit intrinsieke motivatie een eigen onderneming, zet haar of zijn expertise (specialty) om in een unieke propositie en vertaalt deze naar concrete diensten, die waarde toevoegen in organisaties.

De auteurs zetten de zelfstandige professional af tegen de professional in loondienst en gaan in op een nieuwe trend: de hybride professional. Zij belichten het succes en de speelruimte van de zelfstandige professional tegen de achtergrond van ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, de wet- en regelgeving en de opkomst van sociale netwerken. Ook beschrijven de auteurs veelbelovende samenwerkingsvormen voor zelfstandige professionals.

Lenssen en Manuel adviseren organisaties hun arbeidscapaciteit anders te organiseren, door verschillende flexibele arbeidsvormen te omarmen, de mogelijkheden tot los-vast verbanden met professionals nadrukkelijker te organiseren en te betrekken in de planning van de arbeidscapaciteit. Niet alleen de rollen van de manager en van de HRM’er veranderen daardoor. Ook voor de vakbonden is een nieuwe rol weggelegd. En het blijkt een ‘must’ te investeren op innovatiekracht, wil de Nederlandse zelfstandige professional ook internationaal (meer) positie krijgen!

Specificaties

ISBN13:9789491918063
Trefwoorden:toekomst, zzp, werkgever
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:148
Druk:2
Verschijningsdatum:24-11-2016
Hoofdrubriek:Werk en loopbaan
ISSN:

Expertrecensies (1)

Flexibilisering van de arbeidsmarkt is een must
Bert Peene | 27 november 2014
Zelfstandige professionals hebben de toekomst. Organisaties maken steeds meer gebruik van flexibele arbeidskrachten, terwijl professionals in toenemende mate voor zelfstandig ondernemerschap kiezen. Een win-win situatie lijkt dus geboren. Volgens Roger Lenssen en Karin Manuel is het echter nog lang niet zo ver. Vooral in de samenwerking tussen organisaties en zelfstandige professionals valt nog het nodige te verbeteren. Met hun boek Dansend naar de toekomst (‘Perspectief voor werkgevend en zelfstandig professioneel Nederland’) willen zij daaraan een bijdrage leveren.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Karin Manuel: ‘Hoog tijd dat organisaties en zelfstandige professionals elkaar serieus nemen’
Bert Peene 28 november 2014 De arbeidsmarkt is drastisch aan het veranderen. Het aantal zelfstandige professionals groeit gestaag en volgens Roger Lenssen en Karin Manuel is die ontwikkeling niet meer te keren. Tot het bedrijfsleven lijkt dit echter nog niet helemaal te zijn doorgedrongen en van win-winsituaties tussen aanbod en vraag is dan ook nog nauwelijks sprake. Met hun boek (‘Futuring people’) Dansend naar de toekomst (‘Perspectief voor werkgevend en zelfstandig professioneel Nederland’) willen zij hierin verandering brengen. Managementboek Magazine sprak met beide auteurs over de meerwaarde van de ‘hybride’ professional.

Over Roger Lenssen

Roger Lenssen is oprichter, directeur en mede-eigenaar van Smart Group Holding BV.

Andere boeken door Roger Lenssen

Over Karin Manuel

Dr. mr. Karin Manuel heeft vanaf 1999 verschillende rollen vervuld op het terrein van HRM bij diverse organisaties in de non-profitsector. Zij is in 2013 gepromoveerd in de Sociale Wetenschap met als thema het organiseren en managen van succes in organisaties. Karin is lector bij het NCOI en heeft daarnaast een adviesbureau, MMCT, op het gebied van organisatieontwikkeling en HRM. Zij is bovendien de grondlegger van het label www.workcrafting.nl

Andere boeken door Karin Manuel

Inhoudsopgave

Voorwoord
Ten geleide

Van gisteren naar nu
1.1 Historisch perspectief
1.2 De kentering
1.3 Naar de situatie van nu
1.4 Vanaf nu…?

De dag van nu
2.1 De zelfstandige professional nader beschouwd
2.2 De professional in loondienst
2.3 Omslag met de opkomst van de hybride professional

Van nu naar morgen
3.1. Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt
3.2 Veranderingen in wet- en regelgeving
3.3 De opkomst van sociale netwerken

De toekomst
4.1 Perspectief voor de toekomst
4.2 Managen met het oog op overmorgen
4.3 Futuring people
4.4 Van vakbond naar vakvereniging en craft society
4.5 Innovatiekracht als motor voor de toekomst

Nawoord
Literatuur
Overige bronnen
Aard en aanpak onderzoek
Curriculum vitae
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Dansend naar de toekomst