Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Liefde is een rebelse vogel

Paperback Nederlands 2016 9789491921254
Verwachte levertijd ongeveer 3 werkdagen

Samenvatting

HET EERSTE BOEK VAN MOUNIR ALS MOUNIR.
'Dit verhaal schreef ik niet, dit verhaal schreef mij.'
Mounir Samuel
Een psychologe met een midlifecrisis raakt gefascineerd door Zetá, een mysterieuze vrouw wier pad ze herhaaldelijk kruist. De ontmoetingen zijn het begin van een ingewikkelde liefdesverhouding, die de laatste zekerheden in het leven van de psychologe onderuithaalt. Zetá verliet op achttienjarige leeftijd haar ouderlijk huis en trok naar Spanje op zoek naar haar wortels, maar belandt daar in de schimmige wereld van illegalen en verboden liefde en ziet zich telkens opnieuw gedwongen op de vlucht te slaan. Terug in Noordwest-Europa blijkt ze grote geheimen met zich mee te dragen, die ze langzaam aan de psychologe prijsgeeft. Waarom kiest Zetá net haar uit om haar verhaal aan te vertellen, en wat is de ontknoping? Langzamerhand ontdekt de psychologe Zetá's drijfveren en waarvoor ze op de vlucht is, maar die zoektocht leidt ook tot een pijnlijke confrontatie met haar eigen leven. Maar welke gevolgen heeft het einde van Zetá's verhaal voor hun samenzijn?
'Liefde is een rebelse vogel' is een roman die dwars tegen de geografische en sociale scheidslijnen van de hedendaagse samenleving ingaat. Het verhaal voert de lezer in een niet-aflatend, razend tempo mee op een reis kriskras door het verscheurde Europa. Met de hartstochtelijke klanken van de opera Carmen op de achtergrond, verhaalt deze roman over identiteit, illegaliteit en ballingschap, schuldgevoel en boetedoening, over een liefde die zo sterk is dat ze de ziel verscheurt, over de rekbaarheid van geaardheid en geslacht, over wegvluchten en het aangaan van de diepste innerlijke conflicten. Ieder mens draagt een verhaal met zich mee, maar wie durft zijn ware gezicht te tonen?
Mounir Samuel (1989), voorheen bekend als Monique Samuel, is opiniemaker, politicoloog en Midden-Oostendeskundige. Hij schreef voor De Correspondent, Trouw, NRC Handelsblad, en levert regelmatig bijdrages voor de Groene Amsterdammer, waarvoor hij fly-in-correspondent Midden-Oosten en Noord-Afrika is. Hij werd bekend als vaste tafelgast bij 'Pauw & Witteman' en schreef negen boeken. Voor zijn reisverhalen en reportages won hij de Dick Scherpenzeel Aanmoedigingsprijs voor grootste journalistieke talent van Nederland en Vlaanderen (2012) en de Lira Correspondent Prijs voor jonge correspondenten (2015). Dit is zijn romandebuut.

Specificaties

ISBN13:9789491921254
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:302
Druk:1
Verschijningsdatum:23-9-2016
ISSN:

Expertrecensies (1)

Liefde is een rebelse vogel
Hanneke Tinor-Centi | 13 oktober 2016
In ‘Liefde is een rebelse vogel’ vertelt Mounir Samuel het verhaal van een uiterst gecompliceerde liefdesrelatie. Met zijn prachtige schrijfstijl weet Samuel de hoeveelheid emoties en de emotionele conflicten in dit boek, heel zorgvuldig te brengen. Het komt over, het komt binnen.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Mounir Samuel

Mounir Samuel is politicoloog, auteur en journalist. Zijn reportages werden bekroond met de Dick Scherpenzeel Aanmoedigingsprijs en de Lira Correspondentprijs. Winq Magazine kende hem de eretitel toe van 'Changemaker of the decade'.

Andere boeken door Mounir Samuel

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Liefde is een rebelse vogel