Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Trends 2016

Op naar karmakapitalisme, oorlogseconomieën en meerdere levens in een leven

Gebonden Nederlands 2015 9789491932199
Voormalig top 100Totaal 59 dagen
Niet leverbaar.

Samenvatting

2016 is volgens de Chinezen een Jaar van de Aap. Geen uitdaging gaat de Aap uit de weg. Al spelenderwijs onderzoekt hij alles, en komt zo tot veel kennis en kunde, een heel geschikte eigenschap in deze tijden van grote verandering. FinTech, cryptocurrencies en peer-to-peer lending transformeren de financiële industrie. In de ruil- en deeleconomie komen parallelle munten op.

De blockchaintechnologie in combinatie met The Matteo Solution kan een uitweg bieden in de euro-ellende. De coöperatie is terug als pechdemper. Start-up culturen vermengen zich met reguliere bedrijfsculturen. Globalisering gaat in een lagere versnelling en multinationals keren huiswaarts. Slowbalisering heeft de toekomst, de kracht van regio's neemt toe, de wereldhandel neemt af. Voor het eerst in 70 jaar wordt het Westen weer existentieel bedreigd. Jihadi's en hun achterban van honderden miljoenen willen het Westen vernietigen. Dat lukt ze niet, want in de oorlogseconomie die nu als antwoord op die dreiging ontstaat, wordt er geïnnoveerd op het scherpst van de snede.

Kijk maar naar Israël, dat wereldwijd de meeste patenten ontwikkelt en meeste start-ups heeft, super innovatief omdat het permanent wordt bedreigd. Deze Israëlisering van onze samenleving gaat gepaard met een nieuwe verbondenheid tussen de gematigde, tolerante krachten in deze wereld, inclusief Soefi's, Ahmadiyya's en andere vredige moslims. De As van de Hoop komt zo tot stand, als antwoord op de As van de Haat.

Grenzen keren terug in Europa. Burgers nemen steeds vaker het heft in eigen hand en zijn mondiger dan ooit. Stout gesproken is immers half gevochten. Tegendraadse journalisten en underground-media worden straks via crowd funding gefinancierd. Work hard, play hard wordt het nieuwe normaal. Vernieuwers worden ingehaald door andere vernieuwers: disruptors disrupted. Energie wordt goedkoper. Krimpregio's herpakken zich en worden dankzij breedband internet prima locaties voor start-up's en e-towns. De rauwe kanten van het kapitalisme leiden tot een nieuw moreel besef bij delen van de elite, waardoor Graai-kapitalisme wordt opgevolgd door Karma-kapitalisme.

Specificaties

ISBN13:9789491932199
Trefwoorden:trends
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:168
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:3-11-2015
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (1)

Trends 2016
Louis Thorig | 4 maart 2016
Wat staat ons te wachten in 2016? Het nieuwe boek Trends 2016 van trendwatcher Adjiedj Bakas gaat over toekomstverwachtingen op het terrein van samenleving, arbeid, technologie, politiek en internationale betrekkingen, economie/business/financiën, toerisme, human interest, voeding en gezondheid, mode/architectuur en design.
Lees verder

Lezersrecensies

2.0 van de 5
1 stem
0
0
0
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Drie trendwatchers over 2016: Een jaar van hoop, moraal en oprukkende robots
Paul Groothengel 6 januari 2016 Wat mogen we verwachten van 2016? Het wordt een jaar van hoop, van vrolijkheid en creativiteit. En als het een beetje meezit, staan we aan de vooravond van zeven vette jaren. Drie trendwatchers over oprukkende robots, karmakapitalisme en spectaculaire technologie: ‘Met een simpel blaaspijpje kun je binnenkort vroegtijdig checken of je kanker hebt.’

Over Adjiedj Bakas

Adjiedj Bakas (1963) werd uitgeroepen tot Trendwatcher van het Jaar 2009 en Zwarte Zakenman van het jaar 2008. Hij geldt als 'eminent' (De Wereld Draait Door), 'prominent' (De Volkskrant), 'laagdrempelig' (De Telegraaf), 'Europa's beste trendwatcher' (Story), 'goed onderbouwend' (NRC Handelsblad), 'de verpersoonlijking van vooruitgang' (Elsevier), 'een top-10 spreker' (Management Team), 'niet alledaags' (Intermediair), 'origineel' (Elle), 'bijzonder' (Linda), 'spannend' (Esta), 'optimistisch' (CNN), 'inspirerend' (BBC), 'provocerend' (Het Parool) en 'vrolijk' (Trouw). Door de lezers van het blad 'Sprout' werd hij uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke mannen onder de 50.

Andere boeken door Adjiedj Bakas

Inhoudsopgave

Wat ons te wachten staat in 2016
Het Jaar van de Aap

Trends
-Samenleving
-Economie, business en finance
-Arbeid
-Overheid en internationale betrekkingen
-Technologie
-Toerisme
-Human interest en spiritualiteit
-Voedsel en gezondheid
-Mode, architectuur en design

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Trends 2016