Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Oorlog

Paperback Nederlands 2019 9789492161789
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Na Szun Tsu en Clausewitz heeft niemand zo'n stempel gedrukt op de theorie van oorlogsvoering als Martin van Creveld. Zijn boeken lagen op nachtkastjes van (o.a. Amerikaanse) presidenten en hij sprak op talloze militaire academies wereldwijd. Nog steeds wordt hij uitgenodigd om te spreken op alle conferenties van betekenis over oorlog en krijgstheorie.
Oorlog is zijn magnum opus, en zoals het een werkelijk groot denker betaamt, valt het boek niet op door omvang, maar door behapbaarheid, en niet door eindeloze voetnoten, citaten en verwijzingen, maar juist door de afwezigheid ervan. Dit boek ademt pure krijgstheorie, zoals Sun Tzu en Clauswitz die bedreven.
Oorlog is een moderne, overzichtelijke en goed leesbare weergave van de oorlog in de 21e eeuw. Van guerillaoorlogen tot nucleaire oorlogen, van terrorisme tot de oorlog in cyberspace
"Oorlog is het belangrijkste in de wereld" zegt Martin van Creveld. "De overlevingskans van iedere staat, overheid, regering of individu is in extremis altijd afhankelijk van oorlog - of van de mogelijkheid tot zelfverdediging. Daarom moet ieder land klaar staan, ook al komt die oorlog maar eens in de 100 jaar."

Specificaties

ISBN13:9789492161789
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:265
Druk:1
Hoofdrubriek:Geschiedenis
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Oorlog