Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Help, mijn partner heeft een psychose!

praktische tips en tools voor partners van mensen met schizofrene, schizo–affectieve, bipolaire en andere psychoses

Paperback NL 2016 9789492383167
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Als je als partner met psychose te maken hebt (gehad), dan voelt dat alsof je in een web verstrikt bent geraakt.

Je wordt overrompeld door alle verschillende, verwarrende dingen. 'Wat is er met je partner aan de hand?', 'Is de liefde over?', 'Wat kan ik wel en niet doen?', 'Is het mijn schuld?' Dat zijn prangende vragen. Jóuw risico op afbranden (WILBO- syndroom) wordt besproken. Je vindt tips en tools voor jullie thuis (de 'LLOVERS-methode') en handvaten voor de kinderen.

Er staat eerlijk wat psychose wel en niet is, de risico's en de diverse behandelmogelijkheden. Hoe en waar je hulp krijgt. De tekst bevat 130 vragen en antwoorden, in begrijpelijke taal. Informatie over patiënten- en familieorganisaties en 65 goede websites. Mantelzorgers hebben het zwaar en zij verdienen meer ondersteuning. Zelfredzaam zijn is niet alles alleen uitzoeken!

Psychose komt vaak voor, al of niet als onderdeel van schizofrenie, schizo-affectieve of bipolaire (manisch depressieve) stoornis. Dat heeft grote maatschappelijke gevolgen voor jouw aangedane partner, alle naasten en zeker voor jou: de 'partner van'. Daarom dit boek.

OVER DE AUTEUR
Stef Linsen (psychiater-psychotherapeut) werkte vele jaren met adolescenten, ouderen en volwassenen in diverse instituten (poli- en (dag)klinisch), een tbs-kliniek, een LVB-instituut en in zijn eigen praktijk. Nu werkt hij freelance voor (o.a. forensische) GGZ-instellingen en geeft hij leerpsychotherapie aan psychiaters in opleiding. Hij is tevens auteur van het boek Help, mijn partner heeft een depressie!

Specificaties

ISBN13:9789492383167
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Uitgever:ExpertBoek
Verschijningsdatum:6-4-2016
Hoofdrubriek:Gezondheid

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Help, mijn partner heeft een psychose!