Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

366 dagen Digiminderen

Vind de balans tussen je offline en online leven

Gebonden Nederlands 2018 9789492723116
Niet leverbaar.

Samenvatting

Kun jij nog zeven dagen zonder jouw mobiele telefoon? Of heb jij geen idee hoe jij de weg vindt zonder Google Maps? Wie er jarig is als je niet ’s ochtends een herinnering van Facebook krijgt? En heb je geen idee wat je met jouw tijd moet als je zonder smartphone in de trein zit? Om te onderzoeken of een leven zonder mobiele telefoon en internet nog mogelijk is, ging Utrechter Johan van Houten een jaar lang offline.

Als ze de eerste twee dagen door zijn, hebben ze 80 procent van mijn jaar offline ervaren, stelt Johan van Houten. De Fries helpt Nederlanders om zich bewust te worden van hun mobiele verslaving. Het resultaat beschrijft hij in zijn boek '366 dagen digiminderen' dat op 25 april 2018 in de winkels ligt.

Kunnen we nog wel zonder?
Als Johan van Houten wakker werd, dan was het eerste wat hij deed zijn telefoon pakken. Even kijken of er nog wat binnen gekomen was op Facebook, wat er besproken was in de verschillende groepsgesprekken op Whatsapp en het laatste nieuws lezen. Pas daarna kwam hij uit bed. Het was niet iets wat hij alleen bij zichzelf zag, maar ook bij de mensen om heen. Als hij met vrienden in de kroeg was, dan lag menig telefoon binnen handbereik op tafel. En op de fiets had meer dan de helft van de mensen dopjes in de oren om te bellen of muziek te luisteren. “Waarom doen mensen dat?”, vroeg de Utrechter zich af. “Is dat nodig en kunnen we eigenlijk nog wel zonder?”. Die vragen inspireerden Johan om te onderzoeken wat een leven zonder mobiele telefoon en internet hem zouden opleveren.

Praktische tips
'Ik zie het als mijn plicht om mensen te helpen nadenken over de balans in hun leven. Natuurlijk is het gebruik van schermpjes maar een onderdeel van het hele spectrum. Dit boek heb ik dan ook geschreven vanuit mijn coachingsvisie.'

NIJ BEETS - 'Ik wil mensen niet van de mobiele telefoon af hebben', zegt Johan van Houten. 'Het gaat juist om bewustwording. De eerste twee dagen zonder telefoon ervaren mensen als het heftigst. Daarna worden ze rustig.'

Specificaties

ISBN13:9789492723116
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:144
Druk:1
Verschijningsdatum:4-4-2018
ISSN:

Expertrecensies (1)

366 dagen digiminderen - 'De juiste balans vinden'
Carla Verwijs | 4 juli 2018
Zeg eens eerlijk, kun jij zonder je mobieltje? Zonder Facebook, Instagram, WhatsApp? Of, nog een stapje verder: zou je helemaal offline kunnen gaan? Johan van Houten probeerde dat voor een jaar en beschrijft zijn ervaringen in 366 dagen Digiminderen.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Johan Christiaan van Houten

Digiminderen is in 2015 opgericht door Johan van Houten. Johan van Houten is dé expert op het gebied van offline leven. In 2015 en 2016 leefde hij 366 dagen offline. Deze ervaringen heeft hij omgezet in een cursus waar je de balans kunt vinden tussen het leven online en offline. In '366 dagen digiminderen' deelt hij zijn ervaringen met de lezer en geeft handige tips hoe je zelf je on- en offline leven kunt bepalen.

Andere boeken door Johan Christiaan van Houten

Inhoudsopgave

Ik ben er klaar mee
Offline gaan
Vakantiegevoel
Afkicken
Harde waarheid
Was ik echt verslaafd?
Up en downs
Gewenning
Nieuwe levensstijl
Einde in zicht
Terug naar het normale leven
Nieuwe levensstijl
Tips en trucs
Vraag en antwoord
Dit is de ik-ga-even-offline-checklist

Notities
Nawoord

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        366 dagen Digiminderen