Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De wereld van Cybersecurity en Cybercrime

Hoe cyberaanvallen onze samenleving en economie bedreigen

Paperback Nederlands 2017 9789492867025
Niet leverbaar.

Samenvatting

Wereldwijd is er sprake van een explosieve toename van cybercrime (internetcriminaliteit). Deze wordt veroorzaakt door internationale criminele bendes die een professionele cybercrime-industrie hebben opgezet. Ze maken gebruik van slimme hackers die met cyberaanvallen binnendringen in de digitale computersystemen en netwerken van bedrijven en overheden. Daarmee zijn ze in staat om bedrijfsgeheimen en andere informatie te stelen, maar ook om websites plat te leggen, bankrekeningen te plunderen en bedrijven en personen af te persen.

Volgens schattingen van de politie is ongeveer 40% van de Nederlandse ondernemers de afgelopen jaren slachtoffer van cybercrime geweest en is er nog steeds sprake van een stijging. Daarnaast zien we ook een toename van criminele cyberacties die erop gericht zijn om overheidsinstellingen en grote bedrijven schade toe te brengen. Voorbeelden zijn het blokkeren van belangrijke websites en het storen van energievoorzieningen. Bovendien is er sprake van cyberwedloop tussen landen als China, Rusland, de VS en Noord-Korea.

Recent meldde het kabinet aan de Tweede Kamer dat Rusland met digitale middelen valse informatie verspreidt om in Nederland de politiek en de publieke opinie te beïnvloeden. Wie deze waarschuwing niet serieus neemt, is naïef, zo blijkt uit deze publicatie. Daarin geeft Rian van Rijbroek, een van de beste hackers ter wereld, niet alleen inzicht in de wereldwijde cyberaanvallen, maar onthult ze ook de belangrijkste hackingmethoden. Rian, in de internationale hackingwereld aangeduid als wonder woman, was daar al vanaf haar 20ste actief. Inmiddels is ze in veel landen werkzaam als topexpert op het terrein van cybersecurity, waarbij ze overheden en bedrijven adviseert over de beste beveiliging.

Specificaties

ISBN13:9789492867025
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:300
Druk:1

Lezersrecensies

1.2 van de 5
262 stemmen
9
1
0
4
248

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Willem Vermeend

Willem Vermeend (1948) is voormalig Tweede Kamerlid voor de PvdA, oud-staatssecretaris van Financiën en oud-minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Tegenwoordig is hij ondernemer, hoogleraar European Fiscal Economics aan de Universiteit van Maastricht en commissaris bij diverse internationale ondernemingen.

Andere boeken door Willem Vermeend

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. De wereld van cybersecurity en cybercrime
2. Voorbeelden van cybercrime
3. Hoe gaan hackers te werk
4. Overzicht belangrijke hackaanvallen
5. De toename van het gebruik van cyberwapens
6. Cybersecuritybeeld Nederland 2017
7. Hoofdpunten cybersecurity
8. Het ‘beste’ beveiligingssysteem
9. Werken met smart Blockchain

Bijlage I: Cryptomunten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De wereld van Cybersecurity en Cybercrime