Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Onvoorwaardelijk ouderschap

Paperback NL 2019 9789492995315
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Vraag het een willekeurige ouder en ze zullen zeggen dat ze onvoorwaardelijk van hun kind houden. Onvoorwaardelijk van je kinderen houden is voor veel ouders vanzelfsprekend, onvoorwaardelijk opvoeden is in de praktijk een stuk lastiger!
Onvoorwaardelijk ouderschap laat je nadenken – flink – over het soort relatie dat je met je kind wilt hebben, over je prioriteiten als ouder, en over hoe je veel fouten van je voorgangers kunt voorkomen. Het is zonder twijfel een van de meest overtuigende werken op het gebied van opvoedkunde. In het belang van jezelf en je kind… lees het!
‘Geestig en tot nadenken stemmend… Dit levendige boek zal ouders die de baas willen zijn zeker op de kast jagen. Maar zij die zoeken naar alternatieve methoden om zelfverzekerde, geliefde kinderen op te voeden zullen Kohns boodschap enthousiast omarmen.’ (Publishers Weekly)

Dit boek is een geschenk voor ouders! Gewapend met een schat aan onderzoek, legt Alfie Kohn de schade van breed gedragen disciplinerende gewoontes bloot en biedt talloze krachtige alternatieven waarmee kinderen hun meest bedachtzame, zorgzame en verantwoordelijke zelf worden.
- Al jaren een standaardwerk, nog steeds prikkelend en stimulerend.
- Biedt praktische alternatieven voor de verleidelijke tactieken om onze kinderen zich te laten gedragen.
- Het vraagt je om je basale aannames over ouder-kindrelaties opnieuw te beschouwen.

Een beetje menselijkheid is zoveel kostbaarder dan alle regels van de wereld. (Jean Piaget)

Zelfs voordat ik kinderen had wist ik dat een ouder zijn zowel uitdagend als belonend zou zijn. Maar ik wist het niet echt. Ik wist niet hoe uitgeput je kon worden, hoe dom je je kon voelen, of hoe ik, elke keer als ik aan het einde van mijn Latijn was, op een of andere manier nog door moest zien te gaan.
Ik begreep niet dat je kinderen zo hard kunnen schreeuwen dat je buren de kinderbescherming willen bellen, alleen maar omdat je voor het avondeten de verkeerde soort pasta hebt gekookt.
Ik besefte niet dat de intense ademhalingsoefeningen die moeders leren op zwangerschapscursus pas van pas komen als het kind allang niet meer in de buik zit.

Oorspronkelijke titel Unconditional Parenting
Vertaald uit het Engels door Minou op den Heuvel

Specificaties

ISBN13:9789492995315
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:320
Uitgever:Samsara
Verschijningsdatum:31-10-2019
Hoofdrubriek:Psychologie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Onvoorwaardelijk ouderschap