Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Bijna alles wat je moet weten over thematisch onderwijs

Paperback Nederlands 2023 9789493209886
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

In Bijna alles wat je moet weten over thematisch onderwijs beschrijven Martin Bootsma en Eva Naaijkens hoe je als basisschool thematisch onderwijs kunt ontwerpen en geven, waarbij je niet alleen de zaakvakken aanbiedt, maar waarin je ook onderdelen van het taalonderwijs, burgerschap, digitale geletterdheid en de creatieve vakken onderbrengt.

Het is een praktisch boek dat, rekening houdend met de wettelijke opdracht die scholen hebben, stapsgewijs beschrijft hoe je vanuit de kerndoelen, referentieniveaus en leerlijnen kennisrijke thema’s ontwikkelt.

Verder beschrijven de auteurs een praktische didactiek, die ervoor zorgt dat leerlingen niet alleen veel kennis opdoen, maar deze ook leren toepassen in nieuwe situaties. Er is in het boek bovendien veel aandacht voor het implementatie- en borgingsaspect, de ontwikkeling van professionele standaarden en het vakmanschap van de leraar. De auteurs laten zien dat je door thematisch te werken en door vakken te integreren de overladenheid van het lesprogramma kunt terugdringen.

Bijna alles wat je moet weten over thematisch onderwijs borduurt voort op de boeken die Naaijkens en Bootsma hebben geschreven over kwaliteitscultuur en kwaliteitsaanpak ('En wat als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven' en 'De school als werkplaats').

Specificaties

ISBN13:9789493209886
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Druk:1
Verschijningsdatum:15-9-2023
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Eva Naaijkens

Eva Naaijkens is ruim 20 jaar werkzaam in het onderwijs. In 2007 is ze begonnen als schoolleider in Amersfoort. Deze school groeide onder haar leiding van een zwakke naar een driemaal excellente school voor speciaal basisonderwijs. Eva is mede-oprichter en schoolleider van de Alan Turingschool te Amsterdam. Auteur van de boeken En wat als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven? Voor het primair en voortgezet onderwijs. Mede auteur van de boeken En wat als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven? voor het primair- (2018) en voortgezet onderwijs (2020).

Andere boeken door Eva Naaijkens

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Bijna alles wat je moet weten over thematisch onderwijs