Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Rapport over de Nederlandse politie

Getuigenissen, bevindingen en conclusies over politiegeweld en korpscultuur

Paperback Nederlands 2021 9789493262010
Verkooppositie 2242Hoogste positie: 2242
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

In het voorjaar van 2020 werd Nederland opgeschrikt door het excessieve geweld waarmee de politie demonstraties tegen het coronabeleid van de regering neersloeg.

Sindsdien volgden de gewelddadigheden elkaar op; het meest zichtbaar bij grote demonstraties in Amsterdam en Den Haag, maar ook in talloze kleinere confrontaties tussen de politie en burgers die zich, om welke reden dan ook, niet conformeerden aan de coronamaatregelen.

De Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020 onderzoekt door middel van het horen van politieagenten wat deze escalatie van geweld betekent voor burgers, politieagenten en de samenleving als geheel. In dit boek zijn de verklaringen opgenomen van tachtig agenten. Zij verklaren over de impact die de coronamaatregelen hebben op hun werk en hun contact met burgers en collega’s. Deze verklaringen zijn inhoudelijk bestudeerd door de commissie. De commissie constateert dat de recente eruptie van geweld samenhangt met enkele andere, structurele problemen in de Nationale Politie. Terugkerende thema’s in deze verklaringen zijn een verharding binnen het politiekorps, buitenproportioneel geweld, drugsgebruik, dehumanisering, racisme, seksisme en een cultuur van angst en wantrouwen.

De Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020 biedt met deze rapportage niet alleen een zorgelijk beeld van de huidige staat van het politiekorps, maar ook een uitnodiging aan de politiek en de korpsleiding om deze problemen te erkennen en nader te onderzoeken.

Specificaties

ISBN13:9789493262010
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:216
Druk:1
Verschijningsdatum:9-7-2021
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Rapport over de Nederlandse politie