Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

Seminar: Veranderdynamiek o.l.v. Jaap Boonstra

Continu veranderen met daadkracht

Seminar met Jaap Boonstra, Jan Rotmans, Roos Vonk, Kilian Bennebroek Gravenhorst, Mariënne Verhoef, Reindier

Seminar met Jaap Boonstra, Jan Rotmans, Roos Vonk, Kilian Bennebroek Gravenhorst, Mariënne Verhoef, Reindier

Seminar: Veranderdynamiek o.l.v. Jaap Boonstra

Continu veranderen met daadkracht

Met onder andere...

Jaap Boonstra Jaap Boonstra
Jan Rotmans Jan Rotmans
Roos Vonk Roos Vonk

Over dit seminar

Of het nu goed gaat, of slecht: veranderen is van alle tijden. En steeds vaker is het besef binnen organisaties aanwezig dat verandering in feite een continu proces is. De ene keer is er sprake van ‘verbeteren’, de andere keer van ‘reorganiseren’, en ook groei realiseren is een veranderproces an sich. U bent nooit klaar.

Dit vergt nogal wat. Van organisaties, maar vooral van de werknemers en de leiders die gestalte moeten geven aan veranderingen. De aloude vraag voor leidinggevenden en verandermanagers van ‘hoe krijg je ze mee?’ is in feite veranderd in ‘hoe hou ik ze in beweging?’. En, hoe hou ik mijzelf in beweging en draag ik continue bij aan de veranderingen? Veranderingen die slagen.

Tijdens deze dag kijken 5 doorgewinterde ‘veranderaars’ vanuit hun eigen expertise naar deze vraag, en meer:

· Jaap Boonstra: Wat is de rol van leider?
· Jan Rotmans: Een verandering van tijdperk
· Roos Vonk: Van zelfkennis naar gedragsverandering
· Kilian Bennebroek Gravenhorst: De veranderversneller
· Mariënne Verhoef: Verandering als een stromend proces

Gedurende de hele dag zal de Amsterdamse muzikant Reindier (Reinier van Harten) dit seminar extra verdieping geven met enkele verrassende muzikale bijdragen. Jaap Boonstra begeleidt de hele dag als uw dagvoorzitter en verandergids.

Groepskorting
Bent u voornemens om met 3 of meer deelnemers naar deze bijeenkomst te komen? Stuurt u ons dan vooral een e-mail! Wij sturen u dan graag een kortingsaanbod.

Boekenpakket bij dit seminar

Verandermanagement in 28 lessen
Jaap Boonstra
Verandermanagement in 28 lessen
20,99
Verandering van tijdperk
Jan Rotmans
Verandering van tijdperk
24,95
De Veranderversneller
Kilian Bennebroek Gravenhorst
De Veranderversneller
32,50
Je bent wat je doet
Roos Vonk
Je bent wat je doet
18,50

Sprekers

Jaap Boonstra
Jaap Boonstra
Jaap Boonstra is hoogleraar ‘Organisatiedynamiek’ aan Esade Business School in Barcelona, hoogleraar ‘Organisatieverandering’ aan de Rotterdam School of Management, en kerndocent bij de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur. Als onafhankelijk adviseur ondersteunt hij organisaties in hun ontwikkeling. Hij schreef meerdere boeken over organisatieverandering, organisatiecultuur en leiderschap.
Jan Rotmans
Jan Rotmans
Hoogleraar transitiekunde aan de Erasmus Universiteit en internationale autoriteit op het gebied van transities.
Roos Vonk
Roos Vonk
Hoogleraar sociale psychologie met als expertise zelfkennis, persoonlijke ontwikkeling, feedback, beïnvloeding en gedragsverandering. Naast haar werk aan de Radboud Universiteit bekend als spreker en auteur die wetenschappelijke inzichten toegankelijk en toepasbaar maakt voor een breed publiek, middels populair-wetenschappelijke boeken, columns (jarenlang voor Intermediair) en lezingen.
Kilian Bennebroek Gravenhorst
Kilian Bennebroek Gravenhorst
Dr. Kilian Bennebroek Gravenhorst CMC is veranderkundige, docent en auteur. Hij ondersteunt maatschappelijke organisaties bij strategische veranderingen. Hij schreef onder andere het boek De Veranderversneller.
Mariënne Verhoef
Mariënne Verhoef
directeur-bestuurder bij Jeugdinstelling Spirit.
Reindier
Reindier
oftewel Reinier van Harten is een jonge muzikant (en meer) uit Amsterdam.

Praktische informatie

Locatie

Maitland Theater, Driebergen
De Horst 1, Driebergen

Routebeschrijving

Programma

09.30 uur Koffie en registratie

10.00 uur Veranderdynamiek
Opening van deze dag door Jaap Boonstra

10.15 uur Verandering van tijdperk
Jan Rotmans - lees hier het interview met hem!

Tijdens zijn bijdrage schetst kantelaar Jan Rotmans de kantelperiode waarin Nederland zich momenteel bevindt. Hoe ziet deze kantelperiode eruit? Wat is de rol van het individu? Rotmans gaat onder andere in op de noodzaak van een permanente veranderstrategie.

11.15 uur De rol van de leider bij veranderingen
Jaap Boonstra - lees hier zijn laatste blog

Succesvolle leiders zijn in staat een gewenst toekomstbeeld te schetsen, vitale coalities te bouwen, actie te nemen en het veranderproces te sturen. Jaap Boonstra bespreekt met u aan de hand van voorbeelden wat leiders doen, wie van hen succesvol zijn en hoe zij omgaan met de krachten en dynamiek die de verandering gestalte geven.

12.15 uur Lunchbreak

13.00 uur De veranderversneller
Kilian Bennebroek Gravenhorst - in deze video vertelt hij waarom u moet komen naar dit seminar

Leidinggeven aan verandering vraagt om een goed verhaal. Daarmee zet u mensen in beweging en behaalt u resultaat. Zo’n verhaal komt tot stand door veranderkundig redeneren. Kilian Bennebroek Gravenhorst vertelt u hoe dat gaat, inclusief praktische tips om de verandering in uw eigen organisatie tot een succes te maken.

14.00 uur Spirit: Verandering als een stromend proces
Mariënne Verhoef

Mariënne Verhoef, vertelt onder meer over hoe Spirit van een centraal gestuurde organisatie, haar werk op een zelfsturende integrale manier in de wijk organiseerde: "weg van de hokjesgeest en processen van onderop laten komen, mensen enthousiasmeren, en vooral ook ondernemerschap aanjagen en ondersteunen. Maak gebruik van de energie en motivatie van mensen."

15.00 uur Social Networking Break

15.30 uur Van zelfkennis naar gedragsverandering
Roos Vonk

Bij het leiden en begeleiden van mensen is gedragsverandering een centraal thema. Zowel in werksituaties als in coachingstrajecten blijkt vaak dat mooie plannen niet worden uitgevoerd. Dit is niet alleen van belang om de voor de hand liggende reden dat je graag resultaten wilt zien, maar ook omdat veranderingen van binnen pas echt optreden en zich consolideren wanneer mensen hun gedrag veranderen. Niet denken maar doen, is dus het motto.

16.30 uur Afsluiting door Jaap Boonstra & Reindier, en netwerkborrel

Voorwaarden

De deelnamekosten voor dit seminar bedragen € 495,- (excl. btw) per persoon, inclusief consumpties, netwerklunch en afsluitende netwerkborrel. Iedere deelnemer ontvangt het actuele boekenpakket ter waarde van € 88,35 (incl. btw). Wellicht is een boek reeds in uw bezit? Dan kunt u het nieuwe exemplaar natuurlijk altijd doorgeven aan een collega of relatie.

Bent u bij nader inzien helaas verhinderd? Maak dan gebruik van onze schappelijke annuleringsregeling. Tot twee weken voor aanvang van het event kunt u geheel kosteloos (schriftelijk) annuleren. Pas daarna bent u het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kunt u zich altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door een collega.

Kortingen
Bent u voornemens om met meerdere deelnemers naar deze bijeenkomst te komen? Stuurt u ons dan vooral een e-mail! Wij sturen u dan graag een kortingsaanbod.

Ook interessant voor u"

26 SEP
Masterclass
Wat doet u als u iets hoort waar u het absoluut niet mee eens bent? Hoe blijft u dan geconcentreerd en geduldig luisteren? Wanneer gebruikt u welke luistertechniek? Hoe gaat u om met emoties en onbewuste vooroordelen? Hoe stimuleert u het luisteren naar elkaar? Meer
699,-
26 SEP
Collegereeks
Het is een open deur, maar samenwerken wordt steeds belangrijker en gevarieerder. Psychologische kennis is een absolute must voor managers. Wetenschappelijk getoetst, toegankelijk gebracht door absolute toppsychologen. Meer
3.995,-
05 NOV
Collegereeks
In vier colleges ontwikkel je de kennis en vaardigheden over het werken aan sociale en psychologische veiligheid in jouw organisatie en team. Meer
1.695,-

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden