Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

Seminar: Anders organiseren

Nieuwe tijden vragen andere organisaties

Seminar met Wouter Hart, Arko van Brakel, Danielle Braun, Huib Broekhuis, Bas van der Veldt, Hans van der Loo

Seminar met Wouter Hart, Arko van Brakel, Danielle Braun, Huib Broekhuis, Bas van der Veldt, Hans van der Loo

Seminar: Anders organiseren

Nieuwe tijden vragen andere organisaties

Met onder andere...

Wouter Hart Wouter Hart
Arko van Brakel Arko van Brakel
Danielle Braun Danielle Braun

Over dit seminar

Organisaties maken een transitie door die aansluit bij grote veranderingen in de maatschappij. Van leiders en leidinggevenden worden daardoor heel andere inzichten en competenties verwacht. Niet langer een op economische groei gerichte, strikte hiërarchie en een nadruk op industrie, maar een beweging naar meer waardengedreven en servicegerichte organisaties.

Organisatie- en leiderschapsontwikkeling onder dit nieuwe gesternte betekent dat (aankomende) leiders versneld moeten werken aan meer zelfinzicht, aan een meer holistische visie op organiseren en aan een  nieuwe manier van dienen, inspireren en stimuleren van mensen.

Tijdens deze dag kijken 5 doorgewinterde organisatiedeskundigen vanuit hun eigen expertise naar deze uitdaging, en meer:

Danielle Braun: De Corporate Tribe (klik hier voor het interview met Danielle Braun)
Wouter Hart: Verdraaide organisaties
Arko van Brakel: Leiderschap in de nieuwe werkelijkheid (klik hier voor het interview met Arko van Brakel)
Huib Broekhuis: Beyond MBA – Bewust leiderschap (klik hier voor het interview met Huib Broekhuis)
Bas van der Veldt: Openheid - Vertrouwen - Samenwerken (klik hier voor het interview met Bas van der Veldt)

Bestsellerauteur en inspirator Hans van der Loo begeleidt dit seminar als uw dagvoorzitter en organisatiegids.

Vakmedianet en Managementboek ontmoeten u graag op deze bijzondere dag in het Maitland Theater in Driebergen.

Groepskorting
Bent u voornemens om met 3 of meer deelnemers naar deze bijeenkomst te komen? Stuurt u ons dan vooral een e-mail! Wij sturen u dan graag een kortingsaanbod.

Boekenpakket bij dit seminar

Beyond MBA
Huib Broekhuis
Beyond MBA
26,50

Sprekers

Wouter Hart
Wouter Hart
Wouter Hart is oprichter van en adviseur bij Verdraaide Organisaties. Vanuit zijn creatieve, niet-bedrijfskundige achtergrond onderzoekt hij de patronen onder het huidige organisatiedenken en hoe met minder beheerbaarheid veel betere prestaties kunnen worden gerealiseerd. Sinds het uitkomen van het boeken 'Verdraaide organisaties’ en 'Anders Vasthouden' gaf Wouter honderden lezingen over onder andere leiderschap en verandermanagement.
Arko van Brakel
Arko van Brakel
Als ondernemer pur sang, inspirator en ondernemers influencer zet Arko van Brakel aan tot actie. Hij leert zijn publiek om talenten, competenties en gedachten op de juiste manier in te zetten en hierdoor adequaat te reageren op innovatie, disruptie en verandering. Zo wordt zijn publiek weerbaar en wendbaar en wordt hun rol in de toekomst gegarandeerd. De wereld is niet maakbaar – keuzes, gedrag en reacties van individuen, teams en organisaties wel. Never a dull moment met Arko op het podium. Hij gaat energiek, professioneel en authentiek te werk. Empathie en betrokkenheid bij zijn publiek spelen bij Arko een grote rol, want hij wil écht verschil maken. Zijn energie werkt aanstekelijk en creëert een dynamische omgeving met actie en interactie. Meer dan dertig jaar ondernemerschap als internet ondernemer, investeerder en opleider met hoge pieken maar ook dalen en het geven van inmiddels duizenden lezingen, maakt Arko een ervaren professional en spreker met kennis en expertise. Hij koppelt wetenschappelijke inzichten aan talloze praktijkervaringen die hij opdeed als ondernemer, algemeen directeur van leiderschapsinstituut de Baak en als mede-oprichter van het internationale Semco Style Institute, samen met onder anderen Ricardo Semler. Arko richt zich op de ontwikkeling van impact-ondernemerschap bij mens en organisatie. Hij is een veelgevraagd adviseur, spreker, trainer en coach. Zijn boek 'Iedereen ondernemer' was genomineerd voor 'Managementboek van het Jaar 2011’. Zijn nieuwste boek heet “Ondernemen met impact”. “
Danielle Braun
Danielle Braun
Dr. Danielle Braun is corporate antropoloog. Spreker. Directeur van de Academie voor Organisatiecultuur. Auteur van de Corporate Tribe, Building Tribes, Patronen en Da's gek. Stond 25 jaar met haar voeten in de corporate klei als manager / bestuurder. Danielle reist de wereld rond op zoek naar manieren om tribes te bouwen en leiders sterk te maken. Maakt organisaties graag klaar voor verandering. Expert op het gebied van organisatiecultuur en leiderschap. Sparringpartner voor boards. Haar motto: “aandacht is het nieuwe goud". Danielle Braun studeert klassieke culturele antropologie. Ze specialiseert zich in de dynamiek van politiek religieuze systemen in Afrika en Azië. Halverwege haar studie wordt ze gegrepen door het inzicht dat rituelen en omgangsvormen bij bedrijven en organisaties "om de hoek" minstens even indrukwekkend en functioneel zijn als die van verre vreemde volken. Haar onderzoeksobjecten veranderen van totempalen en vooroudergeesten naar de magie van planning- en controlsystemen en de bezieling van leiders in organisaties. Ze combineert de klassieke antropologie met organisatiekunde en studeert als een van de eersten in Nederland af als corporate antropoloog. Haar antropologische veldwerk doet ze anderhalf jaar lang achterin de politieauto. Daar leert ze het klappen van de zweep van het onderzoekswerk én van de straat kennen. Danielle promoveert in 1996 op een onderzoek naar organisatiecultuur en sturing binnen de politie met een proefschrift "Sturingsperikelen in de Politieorganisatie”. Danielle vervolgt haar loopbaan als adviseur binnen de politie en een groot consultancybureau en als leider in de asielopvang en de lokale overheid. Nu is Danielle een van Nederlands topsprekers. Auteur van de boeken de Corporate Tribe, Building Tribes, Patronen, Da’s Gek en Tribaal Kantoorgedoe. Ze is directeur van de Academie voor Organisatiecultuur, waar ze met haar team organisaties beter en bezielder maakt en leergangen geeft over de boeken de Corporate Tribe, Patronen en Building Tribes. Danielle is sparring partner voor CEO’s en bestuurders bij complexe verandering en bijt zich graag stuk op disfunctionerende managementteams. Bij verandertrajecten combineert Danielle haar no-nonsense strategische managementervaring met haar adviesrol. Ze is publicist voor kranten, social media, radio en tv onder de titel #antropoloogdesvaderlands. Danielle schrijft in een vaste wekelijkse column in de Financiële Telegraaf over kantoorperikelen en loopbaanstrubbels. Ze brengt een eigen online talkshow uit onder de naam Dubbel-Date. En bovenal… is Danielle reiziger. Elk jaar reist ze ergens naar een boeiende tribe op de wereld om nieuwe verhalen en best practices te verzamelen. Dat doet ze alleen en samen met haar fijne gezin dat al even reislustig is. Op social media en haar website publiceert ze, blogt ze, fotografeert ze over haar reizen. Hiermee stond ze in januari 2020 op de planken in het theater.
Huib Broekhuis
Huib Broekhuis
Huib Broekhuis is directeur/eigenaar van VDS Training Consultants. Hij kent de hobbels die je tegenkomt in de zoektocht naar een op purpose gericht leven en het transitieproces richting een purpose gedreven organisatie. Hij weet dat zo’n proces gaat met vallen en opstaan, maar gelooft heilig in het resultaat. Hij is daarnaast oprichter van Go Beyond MBA, een beweging waarbij inmiddels meer dan 1000 leiders zijn aangesloten. Tevens is hij medeoprichter van de Change Club, een coöperatie van ondernemers die tijd, ervaring, netwerk en geld steken in wereld verbeterende initiatieven en bedrijven.
Bas van der Veldt
Bas van der Veldt
Bas van der Veldt is algemeen directeur (CEO) en tevens het boegbeeld van AFAS Software. Hij staat bekend om een uitgesproken mening over organisaties en leiderschap.
Hans van der Loo
Hans van der Loo
Hans van der Loo is expert op het gebied van energiek veranderen. Als adviseur, publicist en spreker richt hij zich op het bevorderen van de kracht waarmee mensen, teams en organisaties in beweging te komen teneinde om uitzonderlijke prestaties te realiseren. Dat doet Hans vanuit betterday. Dit bureau, waar Hans mede-oprichter en mede-eigenaar van is, specialiseert zich in heldere cultuuranalyses, de realisatie van krachtige gedragsveranderingen en gewenste prestatieverbeteringen. Hans van der Loo is schrijver van bestsellers als ‘Waar haal je de energie vandaan?’, 'Kus de visie wakker’, 'Musk Mania (de vijf waanzinnige succesprincipes van Elon Musk)’, 'We hebben er zin in', 'Energy Boost' en 'Vaart maken'.

Praktische informatie

Programma

09.30 UUR Koffie en registratie

10.00 UUR
Anders organiseren?

Opening van deze dag door Hans van der Loo.

10.15 UUR
De Corporate Tribe
Daniëlle Braun neemt u mee op een boeiende reis via verre, vreemde volken naar het wezen van de organisatie en helpt u te zien wat er werkelijk speelt in de dynamiek van de organisatie. Onmisbare kennis om tot collectieve verandering te komen. Exotisch, doch gelardeerd met praktijkvoorbeelden en praktische tips voor de eigen organisatie. In dit interview vertelt zij alvast meer.

11.15 UUR
Verdraaide organisaties, terug naar de bedoeling
Wouter Hart
Systemen bieden mensen houvast en zijn dus belangrijk. Maar te veel regels, systemen en controle- mechanismen verstikken de bedoeling van de organisatie. Hoe kan leiderschap helpen bij het omkeren van de pijl, zodat mensen in organisaties weer bezig zijn met wat echt belangrijk is? Lees hier meer over zijn inzichten.

12:15 UUR Lunchbreak

13.00 UUR
Leiderschap in de nieuwe werkelijkheid
Arko van Brakel
In de nieuwe werkelijkheid evolueert de maatschappij van de ME- naar een WEconomy. Hoe innoveert u uw leiderschap, uw organisatie en faciliteert u een organisatie met betekenis? Een organisatie die waarden toevoegt en meerwaarde creëert voor zichzelf, haar medewerkers en de maatschappij. Lees hier meer over zijn bijdrage.

14.00 UUR
Beyond MBA - Bewust leiderschap
Het MBA-denken heeft zijn beste tijd gehad. Succesvolle bedrijven van de toekomst doen het anders. Huib Broekhuis helpt leiders van nu de bedrijven van de toekomst te creëren. Dit vraagt om een betere balans tussen purpose en profit. Centrale thema’s zijn omgaan met energie, het vermogen om los te laten, en winst als uitkomst in plaats van als doel. Verwacht veel energie, inspiratie, food for though en een moment van zinvolle bezinning. In dit interview verteld hij alvast meer.

15.00 UUR Social networking break

15.30 UUR
Openheid - Vertrouwen - Samenwerken
Bas van der Veldt geeft op zijn eigen, energieke wijze een kijkje in de keuken van AFAS en de manier van werken én resultaat behalen in deze sterk groeiende ICT-organisatie. Wat zijn de randvoorwaarden voor dit succes? Hoe creëer je een cultuur waarin openheid, vertrouwen en samenwerken echt de doorslag geven? Lees hier het interview waarin deze jonge CEO vertelt waar zijn bijdrage over gaat.

16.30 UUR
Afsluiting door Hans van der Loo en social networking borrel

Voorwaarden

De deelnamekosten voor dit seminar bedragen € 495,- (excl. btw) per persoon, inclusief consumpties, netwerklunch en afsluitende netwerkborrel. Iedere deelnemer ontvangt het actuele boekenpakket ter waarde van € 84,35 (incl. btw). Wellicht is een boek reeds in uw bezit? Dan kunt u het nieuwe exemplaar natuurlijk altijd doorgeven aan een collega of relatie.

Bent u bij nader inzien helaas verhinderd? Maak dan gebruik van onze schappelijke annuleringsregeling. Tot twee weken voor aanvang van het event kunt u geheel kosteloos (schriftelijk) annuleren. Pas daarna bent u het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kunt u zich altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door een collega.

Kortingen
Bent u voornemens om met meerdere deelnemers naar deze bijeenkomst te komen? Stuurt u ons dan vooral een e-mail! Wij sturen u dan graag een kortingsaanbod.

Ook interessant voor u"

10 DEC
Seminar
Succesvolle organisaties en ondernemingen van nu richten zich op waardecreatie en duurzaam ondernemen met de blik op de toekomst. Meer
595,-
12 JAN
Collegereeks
Tijdens de collegereeks Veranderkunde leer je de meerwaarde van veranderen, vernieuwen en verbeteren gelijktijdig in te zetten. Meer
2.495,-

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden