Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

Seminar: Anders organiseren

Nieuwe tijden vragen andere organisaties

Seminar met Wouter Hart, Arko van Brakel, Danielle Braun, Huib Broekhuis, Bas van der Veldt, Hans van der Loo

Seminar met Wouter Hart, Arko van Brakel, Danielle Braun, Huib Broekhuis, Bas van der Veldt, Hans van der Loo

Seminar: Anders organiseren

Nieuwe tijden vragen andere organisaties

Met onder andere...

Wouter Hart Wouter Hart
Arko van Brakel Arko van Brakel
Danielle Braun Danielle Braun

Over dit seminar

Organisaties maken een transitie door die aansluit bij grote veranderingen in de maatschappij. Van leiders en leidinggevenden worden daardoor heel andere inzichten en competenties verwacht. Niet langer een op economische groei gerichte, strikte hiërarchie en een nadruk op industrie, maar een beweging naar meer waardengedreven en servicegerichte organisaties.

Organisatie- en leiderschapsontwikkeling onder dit nieuwe gesternte betekent dat (aankomende) leiders versneld moeten werken aan meer zelfinzicht, aan een meer holistische visie op organiseren en aan een  nieuwe manier van dienen, inspireren en stimuleren van mensen.

Tijdens deze dag kijken 5 doorgewinterde organisatiedeskundigen vanuit hun eigen expertise naar deze uitdaging, en meer:

Danielle Braun: De Corporate Tribe (klik hier voor het interview met Danielle Braun)
Wouter Hart: Verdraaide organisaties
Arko van Brakel: Leiderschap in de nieuwe werkelijkheid (klik hier voor het interview met Arko van Brakel)
Huib Broekhuis: Beyond MBA – Bewust leiderschap (klik hier voor het interview met Huib Broekhuis)
Bas van der Veldt: Openheid - Vertrouwen - Samenwerken (klik hier voor het interview met Bas van der Veldt)

Bestsellerauteur en inspirator Hans van der Loo begeleidt dit seminar als uw dagvoorzitter en organisatiegids.

Vakmedianet en Managementboek ontmoeten u graag op deze bijzondere dag in het Maitland Theater in Driebergen.

Groepskorting
Bent u voornemens om met 3 of meer deelnemers naar deze bijeenkomst te komen? Stuurt u ons dan vooral een e-mail! Wij sturen u dan graag een kortingsaanbod.

Boekenpakket bij dit seminar

Beyond MBA
Huib Broekhuis
Beyond MBA
26,50

Sprekers

Wouter Hart
Wouter Hart
Wouter Hart (1977) is adviseur bij BrainShare, een organisatieadviesbureau op het gebied van strategie(implementatie), procesmanagement en resultaatgericht organiseren. Hij studeerde Culturele Maatschappelijke Vorming en is vanuit deze creatieve, niet bedrijfskundige achtergrond op zoek naar nieuwe principes binnen het organiseren en leiding geven. Hij publiceert sinds 2002 regelmatig over zijn zoektocht naar de mythe van beheersbaarheid en het maximaliseren van de persoonlijke effectiviteit van mensen.
Arko van Brakel
Arko van Brakel
Arko van Brakel (1968) is mede-oprichter van EuroNet, PuntEDU en Jamby, en eigenaar van Nieuwe Helden. Arko's missie in het leven is het stimuleren van ondernemerschap en innovatie. Hij is op kleine schaal actief als investeerder en is een veelgevraagd adviseur, spreker, trainer en coach. Van Brakel mag met recht een serial enterpreneur worden genoemd. Hij heeft diverse ondernemingen opgericht of doorgestart en investeert in een aantal ondernemingen. Succesvolle en minder succesvolle. Soms te vroeg voor de markt. De rode draad in zijn ondernemersbestaan is echter duidelijk: vernieuwen en innoveren.
Danielle Braun
Danielle Braun
Dr. Danielle Braun is corporate antropoloog. Spreker. Directeur van de Academie voor Organisatiecultuur. Auteur van de Corporate Tribe, Building Tribes, Patronen en Da's gek. Stond 25 jaar met haar voeten in de corporate klei als manager / bestuurder. Danielle reist de wereld rond op zoek naar manieren om tribes te bouwen en leiders sterk te maken. Maakt organisaties graag klaar voor verandering. Expert op het gebied van organisatiecultuur en leiderschap. Sparringpartner voor boards. Haar motto: “aandacht is het nieuwe goud". Danielle Braun studeert klassieke culturele antropologie. Ze specialiseert zich in de dynamiek van politiek religieuze systemen in Afrika en Azië. Halverwege haar studie wordt ze gegrepen door het inzicht dat rituelen en omgangsvormen bij bedrijven en organisaties "om de hoek" minstens even indrukwekkend en functioneel zijn als die van verre vreemde volken. Haar onderzoeksobjecten veranderen van totempalen en vooroudergeesten naar de magie van planning- en controlsystemen en de bezieling van leiders in organisaties. Ze combineert de klassieke antropologie met organisatiekunde en studeert als een van de eersten in Nederland af als corporate antropoloog. Haar antropologische veldwerk doet ze anderhalf jaar lang achterin de politieauto. Daar leert ze het klappen van de zweep van het onderzoekswerk én van de straat kennen. Danielle promoveert in 1996 op een onderzoek naar organisatiecultuur en sturing binnen de politie met een proefschrift "Sturingsperikelen in de Politieorganisatie”. Danielle vervolgt haar loopbaan als adviseur binnen de politie en een groot consultancybureau en als leider in de asielopvang en de lokale overheid. Nu is Danielle een van Nederlands topsprekers. Auteur van de boeken de Corporate Tribe, Building Tribes, Patronen, Da’s Gek en Tribaal Kantoorgedoe. Ze is directeur van de Academie voor Organisatiecultuur, waar ze met haar team organisaties beter en bezielder maakt en leergangen geeft over de boeken de Corporate Tribe, Patronen en Building Tribes. Danielle is sparring partner voor CEO’s en bestuurders bij complexe verandering en bijt zich graag stuk op disfunctionerende managementteams. Bij verandertrajecten combineert Danielle haar no-nonsense strategische managementervaring met haar adviesrol. Ze is publicist voor kranten, social media, radio en tv onder de titel #antropoloogdesvaderlands. Danielle schrijft in een vaste wekelijkse column in de Financiële Telegraaf over kantoorperikelen en loopbaanstrubbels. Ze brengt een eigen online talkshow uit onder de naam Dubbel-Date. En bovenal… is Danielle reiziger. Elk jaar reist ze ergens naar een boeiende tribe op de wereld om nieuwe verhalen en best practices te verzamelen. Dat doet ze alleen en samen met haar fijne gezin dat al even reislustig is. Op social media en haar website publiceert ze, blogt ze, fotografeert ze over haar reizen. Hiermee stond ze in januari 2020 op de planken in het theater.
Huib Broekhuis
Huib Broekhuis
Huib Broekhuis is directeur/eigenaar van VDS Training Consultants. Hij kent de hobbels die je tegenkomt in de zoektocht naar een op purpose gericht leven en het transitieproces richting een purpose gedreven organisatie. Hij weet dat zo’n proces gaat met vallen en opstaan, maar gelooft heilig in het resultaat. Hij is daarnaast oprichter van Go Beyond MBA, een beweging waarbij inmiddels meer dan 1000 leiders zijn aangesloten. Tevens is hij medeoprichter van de Change Club, een coöperatie van ondernemers die tijd, ervaring, netwerk en geld steken in wereld verbeterende initiatieven en bedrijven.
Bas van der Veldt
Bas van der Veldt
Bas van der Veldt is algemeen directeur (CEO) en tevens het boegbeeld van AFAS Software. Hij staat bekend om een uitgesproken mening over organisaties en leiderschap.
Hans van der Loo
Hans van der Loo
Hans van der Loo richt zich op zelfmotivatie en psychologische veiligheid in teams. Hij is onderzoeker, facilitator en auteur van meerdere bestsellers, zoals de in 2020 verschenen titels 'Psychologische veiligheid: Zo vorm je vrijmoedige teams' en 'Veldgids Psychologische veiligheid: Werkvormen, voorbeelden en tools om samen onbevreesd te presteren'.  Zijn nieuwste boek 'Teaming: de nieuwe realiteit van samenwerken' schreef hij samen met Patrick Davidson. Hun eerdere boek over Elon Musk – Musk Mania - verscheen in 8 talen in meer dan 30 landen.

Praktische informatie

Programma

09.30 UUR Koffie en registratie

10.00 UUR
Anders organiseren?

Opening van deze dag door Hans van der Loo.

10.15 UUR
De Corporate Tribe
Daniëlle Braun neemt u mee op een boeiende reis via verre, vreemde volken naar het wezen van de organisatie en helpt u te zien wat er werkelijk speelt in de dynamiek van de organisatie. Onmisbare kennis om tot collectieve verandering te komen. Exotisch, doch gelardeerd met praktijkvoorbeelden en praktische tips voor de eigen organisatie. In dit interview vertelt zij alvast meer.

11.15 UUR
Verdraaide organisaties, terug naar de bedoeling
Wouter Hart
Systemen bieden mensen houvast en zijn dus belangrijk. Maar te veel regels, systemen en controle- mechanismen verstikken de bedoeling van de organisatie. Hoe kan leiderschap helpen bij het omkeren van de pijl, zodat mensen in organisaties weer bezig zijn met wat echt belangrijk is? Lees hier meer over zijn inzichten.

12:15 UUR Lunchbreak

13.00 UUR
Leiderschap in de nieuwe werkelijkheid
Arko van Brakel
In de nieuwe werkelijkheid evolueert de maatschappij van de ME- naar een WEconomy. Hoe innoveert u uw leiderschap, uw organisatie en faciliteert u een organisatie met betekenis? Een organisatie die waarden toevoegt en meerwaarde creëert voor zichzelf, haar medewerkers en de maatschappij. Lees hier meer over zijn bijdrage.

14.00 UUR
Beyond MBA - Bewust leiderschap
Het MBA-denken heeft zijn beste tijd gehad. Succesvolle bedrijven van de toekomst doen het anders. Huib Broekhuis helpt leiders van nu de bedrijven van de toekomst te creëren. Dit vraagt om een betere balans tussen purpose en profit. Centrale thema’s zijn omgaan met energie, het vermogen om los te laten, en winst als uitkomst in plaats van als doel. Verwacht veel energie, inspiratie, food for though en een moment van zinvolle bezinning. In dit interview verteld hij alvast meer.

15.00 UUR Social networking break

15.30 UUR
Openheid - Vertrouwen - Samenwerken
Bas van der Veldt geeft op zijn eigen, energieke wijze een kijkje in de keuken van AFAS en de manier van werken én resultaat behalen in deze sterk groeiende ICT-organisatie. Wat zijn de randvoorwaarden voor dit succes? Hoe creëer je een cultuur waarin openheid, vertrouwen en samenwerken echt de doorslag geven? Lees hier het interview waarin deze jonge CEO vertelt waar zijn bijdrage over gaat.

16.30 UUR
Afsluiting door Hans van der Loo en social networking borrel

Voorwaarden

De deelnamekosten voor dit seminar bedragen € 495,- (excl. btw) per persoon, inclusief consumpties, netwerklunch en afsluitende netwerkborrel. Iedere deelnemer ontvangt het actuele boekenpakket ter waarde van € 84,35 (incl. btw). Wellicht is een boek reeds in uw bezit? Dan kunt u het nieuwe exemplaar natuurlijk altijd doorgeven aan een collega of relatie.

Bent u bij nader inzien helaas verhinderd? Maak dan gebruik van onze schappelijke annuleringsregeling. Tot twee weken voor aanvang van het event kunt u geheel kosteloos (schriftelijk) annuleren. Pas daarna bent u het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kunt u zich altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door een collega.

Kortingen
Bent u voornemens om met meerdere deelnemers naar deze bijeenkomst te komen? Stuurt u ons dan vooral een e-mail! Wij sturen u dan graag een kortingsaanbod.

Ook interessant voor u"

03 NOV
Seminar
Op het Jaarcongres Teamcoaching - Impact maken met gezonde teams, zal de top van teamcoachend Nederland jou inspireren om nieuwe stappen te maken in je ontwikkeling als teamcoach. Meer
550,-

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden