Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.

Interview

Justin van Lopik | 20 december 2016

Jasper van Kuijk

‘Bedrijven moeten zelf beslissingen nemen en daarvoor staan’

Hoe werkt de wereld als je alleen vanuit marktwerking denkt? Een interessante gedachtenexperiment. Jasper van Kuijk is cabaratier, universitair docent en columnist van de Volkskrant. Bastiaan de Jong spreekt hem in zijn podcast naar aanleiding van het boek Hoe moeilijk kan het zijn?.

Van Kuijk maakt in zijn boek met columns over gebruiksvriendelijkheid de lezer deelgenoot van het productie- en ontwerpproces. Bastiaan de Jong vraagt in de podcast van Kuijk of hij al benaderd is door bedrijven om mee te denken over dit proces: 'Ik ben al wel benaderd om bijvoorbeeld een lezing te geven en dingen te laten zien over gebruiksgerichte productontwikkeling. Hoe ziet dat eruit of hoe pak je dat aan. Maar echt een propositie of een productontwerp, nee. Ik denk ook niet dat ik dat zou willen. Wat ik leuk vind is om die kennis over te dragen en dat bedrijven het vervolgens zelf doen. Ik geloof heel erg dat bedrijven zelf hun beslissingen moeten nemen en daarvoor moeten staan.'

Beluister de hele uitzending van De Bastiaan de Jong Show hieronder. Luister hoe van Kuijk als adviseur ‘meestribbelt' met de OV Chipkaart, welke beslissing het begin van het einde inluidde van de televisiebusiness van Philips, en nog heel veel meer. De podcasts zijn ook te downloaden voor iPhone en Android.

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden