Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

EVENT - Verdraaide organisaties

Minder controle, beter resultaat

Seminar met Wouter Hart, Jaap Peters, Ruud Klarenbeek

Seminar met Wouter Hart, Jaap Peters, Ruud Klarenbeek

EVENT - Verdraaide organisaties

Minder controle, beter resultaat

Met onder andere...

Wouter Hart Wouter Hart
Jaap Peters Jaap Peters
Ruud Klarenbeek Ruud Klarenbeek

Over dit seminar

Verdraaide organisaties
Principes uit de 20ste eeuw zijn niet meer geschikt om organisaties te leiden en verder te brengen. Maar er is nu nog sprake van een patroon van beheers-instrumenten waardoor we vaak een tegenovergesteld effect krijgen. We zijn ‘de bedoeling’ uit het oog verloren en proberen via een systeemwereld een mythe van beheersbaarheid te creëren. Dat werkt averechts.

Dat is een van de observaties van Wouter Hart in zijn bestseller ‘Verdraaide organisaties’. Het boek raakt blijkbaar een gevoelige snaar, want het staat al langer dan een half jaar in de Managementboek top-100, waarvan inmiddels al meer dan één maand op nr. 1.

Tijdens deze middag kijkt Wouter Hart samen met Jaap Peters – bekend van Rijnland’s organiseren en Slow Management – en Ruud Klarenbeek – directeur van de JP van den Bent Stichting – naar een nieuwe en andere aanpak van organiseren. Vaak levert die betere resultaten op dan onze ‘oude’ organisatievormen.

Wilt u meer weten? Kom dan vooral ook op donderdag 26 september naar dit middagseminar voor andersdenkenden.

Boekenpakket bij dit seminar

Verdraaide organisaties
Wouter Hart
Verdraaide organisaties
32,50
Het Rijnland praktijkboekje
Jaap Peters
Het Rijnland praktijkboekje
9,99
Verdraaide organisaties (Management Summaries)
Ronald Buitenhuis
Verdraaide organisaties (Management Summaries)
9,99

Sprekers

Wouter Hart
Wouter Hart
Wouter Hart is oprichter van en adviseur bij Verdraaide Organisaties. Vanuit zijn creatieve, niet-bedrijfskundige achtergrond onderzoekt hij de patronen onder het huidige organisatiedenken en hoe met minder beheerbaarheid veel betere prestaties kunnen worden gerealiseerd. Sinds het uitkomen van het boeken 'Verdraaide organisaties’ en 'Anders Vasthouden' gaf Wouter honderden lezingen over onder andere leiderschap en verandermanagement.
Jaap Peters
Jaap Peters
Organisatieadviseur Jaap Peters studeerde Bedrijfskunde in Delft. Jaap is vooral bekend van zijn boeken ‘Intensieve Menshouderij’, ‘Bij welke reorganisatie werk jij?’, de Rijnlandboekjes die hij met Mathieu Weggeman schreef en het recente e-book ‘Nieuwe tijden, anders organiseren’. De verhalen van Jaap worden steevast beoordeeld als herkenbaar en inspirerend. Niet gek voor iemand die put uit een rijke adviespraktijk met opdrachten in het onderwijs, de zorg, bij de nationale politie, gemeentes en in het bedrijfsleven. Kennis gedijt het beste als je het van het ene naar het andere domein brengt. Zoals hij zelf zegt: ‘De praktijk van alle dag houdt je nederig en praktisch’. Jaap vindt dat managers en stafdiensten vooral de vakmensen in een organisatie moeten ondersteunen in plaats van voor de voeten lopen. Het is een rode draad in zijn lezingen. Jaap Peters werkt bij DeLimes nieuw organiseren. Hij is initiatiefnemer van het kwartaalmagazine Slow Management.
Ruud Klarenbeek
Ruud Klarenbeek
Ruud Klarenbeek is directeur/bestuurder van de JP van den Bent Stichting, een grote organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, met bijna 2000 werknemers en meer dan 100 locaties. Hij heeft de organisatie omgevormd tot een cliëntgerichte organisatie waar medewerkers grote verantwoordelijkheid kennen en vertrouwen genieten. Zie ook: www.jpvandenbent.nl.

Praktische informatie

Locatie

Seats2meet Utrecht
Seats2meet Moreelsepark 65 3511 EP Utrecht T 030 2393838

Routebeschrijving

Programma

13.00 uur
U bent van harte welkom voor de netwerklunch

13.30 uur Kick-off door Wouter Hart

13.45 uur
Verdraaide organisaties - Terug naar de bedoeling - Wouter Hart
Met minder krampachtige beheersbaarheid veel betere resultaten behalen. Het kan, maar hoe dan?

14.30 uur
Stop met systeemfabrieken - Ruud Klarenbeek
Regels en controlesystemen leiden de aandacht alleen maar af van waar het echt om gaat. Maar hoe bereik je dan je organisatiedoelen?

15.15 uur Social networking break

15.45 uur
Terug naar de kern: Rijnlands denken in de praktijk - Jaap Peters
Leiderschap is gericht op het bevorderen van autonomie en vakmanschap. Hoe richt u uw organisatie Rijnlands in?

16.30 uur
Afsluiting door Wouter Hart & social networking borrel

Voorwaarden

De deelnamekosten voor dit middagseminar bedragen € 249,- (excl. btw) per persoon, inclusief consumpties, netwerklunch en afsluitende netwerkborrel. Iedere deelnemer ontvangt het actuele boekenpakket ter waarde van € 48,44 (incl. btw). Wellicht is een boek reeds in uw bezit? Dan kunt u het nieuwe exemplaar natuurlijk altijd doorgeven aan een collega of relatie.

 

Bent u bij nader inzien helaas verhinderd? Maak dan gebruik van onze schappelijke annuleringsregeling. Tot twee weken voor aanvang van het event kunt u geheel kosteloos (schriftelijk) annuleren. Pas daarna bent u het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kunt u zich altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door een collega.

 

Kortingen
Bent u voornemens om met meerdere deelnemers naar deze bijeenkomst te komen? Stuurt u ons dan vooral een e-mail! Wij sturen u dan graag een kortingsaanbod.

Ook interessant voor u"

21 SEP
Online college
Daniel Kahneman geeft bijna nooit live sessies, maar voor ons maakt hij een uitzondering. Dit is een once-in-a-lifetime kans! Meer
395,-
01 OKT
Seminar
Kom ook naar deze actuele dag over het organiseren van wendbaarheid en veranderen door te experimenteren en samen te leren! Meer
625,-
12 OKT
Seminar
Kom ook naar deze unieke dag met 5 topsprekers over de psychologie van leiderschap. Meer
625,-

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden