Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Projectmanagement

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2003 9789047003786
Verkooppositie 2500Hoogste positie: 218
Direct te downloaden

Samenvatting

Projectmanagers staan voor een moeilijke taak: Zij moeten complexe veranderingsprocessen sturen, vaak in een instabiele omgeving en onder hoge druk. In het boek 'Projectmanagement' geven Camp en Erens aan hoe projectmanagers op een creatieve manier met veranderingsprocessen om kunnen gaan.

Projectmanager staan voor een moeilijke taak: Zij moeten complexe veranderingsprocessen sturen, vaak in een instabiele omgeving en onder hoge druk. In het boek 'Projectmanagement' geven Camp en Erens aan hoe projectmanagers op een creatieve manier met veranderingsprocessen kunnen omgaan. Projectmanagers moeten planmatig te werk gaan, ofwel oog hebben voor de 'harde' aspecten van het proces.

Maar tegelijkertijd moeten ze flexibel inspelen op de menselijke, 'zachte' aspecten van veranderingsprocessen. Projecten zijn eigenlijk complexe puzzelstukjes, bij elkaar gehouden door de projectmanager. De auteurs zijn erin geslaagd om de complexiteit en vereiste creativiteit van projectmanagement weer te geven met behulp van voorbeelden, verhalen, schema's en foto's. Dit boek is een nieuwe toepassing van de succesvolle matrixmethode.

Specificaties

ISBN13:9789047003786
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:128
Druk:1
Verschijningsdatum:18-7-2013
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (1)

Projectmanagement
Bertrand Weegenaar | 11 oktober 2004

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Peter Camp

Peter Camp is organisatieadviseur en managementtrainer. De matrixmethode heeft hij uitgewerkt in 'De kracht van de matrix', 'De praktijk van de matrix' en 'Kracht met de matrix'. Van hem verscheen ook 'Gebouwen met een ziel', waarin hij het bijzondere van moderne gebouwen onderzoekt. Toepassingen van de matrixmethode zijn 'De negensprong', over zelfmanagement, en 'Projectmanagement', over creatieve projectsturing. 'De gekookte kikker' is zijn eerste boek. Deze everseller bevat bijna vijfhonderd metaforen over organisatieverandering. 'De paarse krokodil' is hierop een aanvulling met meer dan tweehonderd metaforen. 'Meer dan 500 managementstijlen' is een met de matrix geordend overzicht van allerlei vormen van leidinggeven.

Andere boeken door Peter Camp

Inhoudsopgave

Inleiding
Leeswijzer

1. Projectmatig puzzelen
2. Uitgangspunten voor het (bege)leiden van projecten
3. Project voorbereiden
4. Een project opstarten
5. Het project planmatig uitvoeren
6. Anticiperen op veranderingen in en rond het project
7. Projectvoortgang evalueren: Bij ons in het project is het zo
8. Projectresultaten presenteren

Noten
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Projectmanagement