Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Woekeren met ruimte

Over de inrichting van Nederland

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2010 9789047020318
Niet meer leverbaar.

Samenvatting

In het dichtbevolkte Nederland is ruimte een schaars goed. Dagelijks groeit de behoefte aan vierkante meters voor wonen en werken, natuur en recreatie, infrastructuur, verduurzaming en agrarisch gebied. Er is politieke durf en daadkracht nodig om al deze ruimteclaims te combineren. Regelmatig gaat het mis: het dreigende verkeersinfarct in de Randstad, het bestuurlijk moeras rondom groene infraprojecten, de kloof tussen vraag en aanbod op de woningmarkt, de vele verwaarloosde bedrijventerreinen, de teloorgang van natuur en platteland.

'Woekeren met ruimte' is een kritische beschrijving van hoe Nederland omgaat met de ruimtelijke inrichting van het land. Uit interviews met vele kopstukken uit politiek, bedrijfsleven, belangenorganisaties en wetenschap ontstaat een verhelderend en soms onthutsend beeld. In klare taal geeft Köper een kijkje in de keuken van de moeizame besluitvorming, de machtsspelletjes en de belangenstellingen.

Specificaties

ISBN13:9789047020318
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:192
Druk:1
Verschijningsdatum:3-11-2011
ISSN:

Expertrecensies (1)

Woekeren met ruimte
Stefan Nieuwenhuijsen | 10 juni 2010
'God schiep de wereld, maar de Hollanders maakten Nederland!' daarover gaat Noud Köpers boek 'Woekeren met ruimte'. De auteur biedt een geschiedenis van de ruimtelijke ordening in Nederland, vanaf de jaren vijftig tot nu toe. Hij vult dit aan met meningen van kopstukken uit politiek, bedrijfsleven, belangenorganisaties en wetenschap.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
2 stemmen
0
2
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Noud Köper

Noud Köper (1972) studeerde rechten en politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna werkte hij enkele jaren als journalist. Tegenwoordig is hij directeur van het bureau pact Public Affairs in Den Haag. Eerder verschenen van zijn hand de boeken 'Tegenpolen' (2003), 'Hoogspanning' (2008) en 'Woekeren met ruimte' (2010).

Andere boeken door Noud Köper

Inhoudsopgave

Inleiding - De veelkoppige draak
1. Manhattan aan de Maas
2. Bouwen aan het nieuwe Nederland
3. Een buitengewoon gevoelig volkje
4. Ondernemende geesten
5. Van iets naar niets
6. De heilige koe
7. Het eind van het Byzantijnse Rijk
8. Nawoord

Woord van dank
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Woekeren met ruimte