Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Op dezelfde golflengte

101 tips om soepel te communiceren

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789058715579
Niet meer leverbaar.

Samenvatting

Zo'n 16.000 woorden komen er gemiddeld dagelijks uit uw mond. Dat is ook niet zo gek want u, ik, wij allemaal zijn van nature sociale dieren. U heeft anderen (familieleden, vrienden of partner) nodig om u lekker te voelen. U zoekt gezelligheid, troost of u wilt uw ei kwijt. Maar ook op uw werk heeft u natuurlijk vaak contact met andere mensen: klanten, collega's, leidinggevenden, opdrachtgevers of geldschieters.

Meestal is er geen wolkje aan de lucht maar soms loopt het contact met anderen niet helemaal soepel. U ergert zich aan elkaar, maakt ruzie of vermijdt elkaar. Vooral op het werk is er altijd wel iemand die u niet mag of wel 'kunt schieten'. Wat kunt u daar aan doen? U zegt bijvoorbeeld 'ja' terwijl u 'nee bedoelt of u reageert defensief, bot of bent verlegen. Om helder te communiceren en over te brengen wat u bedoelt, is het nodig dat u zicht bewust wordt van uw communicatiestijl.

'Op dezelfde golflengte' laat u zien hoe u dat doet. Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek onderscheidt dit boek acht communicatiestijlen - zogenoemde golflengten - ieder met zijn eigen kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen. Met de wetenschappelijk onderbouwde test in dit boek ontdekt u op welke golflengte u zit en hoe u deze het beste kunt benutten. Ook leert u de golflengtes van anderen beter te begrijpen. 'Op dezelfde golflengte' is een uniek en zeer leesbaar boek van superpsycholoog en schrijver Pieternel Dijkstra.

Specificaties

ISBN13:9789058715579
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:110
Druk:1
Verschijningsdatum:12-7-2012
ISSN:

Expertrecensies (1)

Op dezelfde golflengte
Tanja Beugelsdijk | 27 december 2011
De uitgave 'Op dezelfde golflengte' van Dr. Pieternel Dijkstra heb je binnen een uurtje achter de kiezen. Je wordt uitgenodigd testvragen te beantwoorden. Op basis van je scores kun je vaststellen binnen welke golflengte jouw communicatiestijl past. Elke golflengte brengt eigen sterke punten en unieke problemen met zich mee. Die worden per golflengte besproken volgens het model van Daniel Ofman (kernkwaliteiten). Het is een eenvoudig boekje dat zeer toegankelijk is geschreven.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Pieternel Dijkstra

Dr. Pieternel Dijkstra is sociaal psycholoog en doet al jarenlang onderzoek naar sociale relaties. De inzichten die ze daarin opdoet schrijft ze op in boeken en artikelen, en verwerkt ze in workshops en trainingen. Daarnaast coacht Pieternel mensen die problemen ervaren in hun sociale relaties met anderen.

Andere boeken door Pieternel Dijkstra

Inhoudsopgave

1. Communiceren: de juiste golflengte
2. De twijfelende golflengte
3. De extraverte golflengte
4. De controlerende golflengte
5. De koele golflengte
6. De neurotische golflengte
7. De vriendelijke golflengte
8. De sociaal angstige golflente
9. De ondoorgrondelijke golflengte
10. 101 tips om soepeler te communiceren (ongeacht je golflengte!)

Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Op dezelfde golflengte