Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Laat los

Ruimte voor alles wat je denkt en voelt

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789058716637
Direct te downloaden

Samenvatting

Ook al beloven boeken zoals 'The Secret' het tegenovergestelde, vrijwel alles in het leven heeft een keerzijde. Tegenstrijdigheden als liefde-onafhankelijkheid, mooi-lelijk, dik-dun, samen-alleen, denken-doen of verstand-gevoel horen gewoon bij elkaar. Het ene bestaat bij de gratie van het andere, ze kunnen niet zonder elkaar. Het leven is prachtig maar ook negatieve gedachten, angsten, onzekerheden en twijfels maken er deel van uit. Niet alles is rozengeur en maneschijn.

Ja, nogal wiedes, zult u misschien denken. Maar hoe komt het dan dat toch zoveel mensen blijven worstelen met thema's als onafhankelijkheid-verbondenheid, angst-lef, mooi-lelijk, jong-oud, dik-dun et cetera?
Als u bijvoorbeeld alleen al kijkt naar het aantal facelifts en het succes van Sonja Bakker de laatste jaren, weet u dat heel veel vrouwen erg veel moeite hebben met de laatste twee tegenstellingen.

Auteur Gijs Jansen vindt dat we op moeten houden met onszelf voor de gek te houden en dat het de hoogste tijd is om te beginnen met leven. In 'Laat los' geeft hij u een aantal praktische handvatten voor een balans tussen uw innerlijke tegenstrijdigheden. De truc is synergie te creëren tussen de dingen die u wilt en de dingen waar u bang voor bent. Accepteren dat ook negatieve gedachten en gevoelens bij u horen en dat deze uw leven verrijken. Want zonder lelijk geen mooi, zonder oud geen jong en zonder angst geen lef. Dit boek leert u hoe u tegenstrijdigheden in evenwicht brengt.

Specificaties

ISBN13:9789058716637
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:134
Druk:1
Verschijningsdatum:4-2-2011
ISSN:

Expertrecensies (1)

Laat los
Frans van Schijndel | 9 december 2008
Aan de hand van tegenstellingen die iedereen in zijn leven wel kent, geeft Gijs Jansen inzicht in en bewustwording van de Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Met 'Laat los' biedt hij handvatten om met deze tegenstellingen om te gaan, door ze meer samen te brengen. Meer en/en dan of/of. Een inspirerende ACT-aanpak voor iedereen die geïnteresseerd is in een intenser en 'rijker' leven. Maar werkt de opzet van het boek?
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
5 stemmen
5
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Gijs Jansen

Gijs Jansen is psycholoog, supervisor en opleider in Acceptance and Commitment Therapy (ACT) bij Seetrue mindfulnessopleidingen. Hij heeft inmiddels een lijst van boeken en publicaties op zijn naam staan, waaronder de bestsellers Denk wat je wilt, Time to Act!, doe wat je droomt, Leef!, Laat los en Omarm jezelf. Naast opleidingen verzorgt Gijs workshops door het hele land en is hij e-coach bij Psychologie Magazine.

Andere boeken door Gijs Jansen

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Jij versus de omgeving
2. Controle-loslaten
3. Goed versus slecht
4. Angst versus liefde
5. Vermijden versus ervaren
6. Geven versus nemen
7. Accepteer je bestemming, laat los

Dankwoord
Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Laat los