Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, e.a.

Hoe werkt de gemeente?

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2012 9789058718075
Voormalig top 100Totaal 30 dagen
Niet meer leverbaar.

Samenvatting

De gemeente is een belangrijke werkgever. Er zijn ruim 400 gemeenten in Nederland en er werken zo'n 175.000 mensen. Al die mensen moeten weten hoe de gemeente werkt. Wie beslist wat? Wat is het verschil tussen de gemeenteraad en het college? Wat zijn bestuursorganen? Hoe worden ze samengesteld en wat doen ze? Wat is de rol van de ambtenaren? Wat is de relatie tussen de politiek en die ambtenaren? Waar geeft de gemeente geld aan uit? En hoe komt dat geld binnen? Allemaal vragen waarvan u de antwoorden moet weten om als gemeenteambtenaar echt goed te kunnen functioneren.

Dit boek is bedoeld voor nieuwe bestuurders en medewerkers van gemeenten die in korte tijd een stevige basis willen leggen voor een succesvolle loopbaan. En zeker ook voor degenen die al wat langer bij een gemeente werken, maar niet alle kennis meer zo scherp voor ogen hebben. In het boek vindt u alles over de plaats van de gemeente in ons staatsbestel, de organisatie, de bevoegdheden en financiële functie van de gemeente etc. 'Hoe werkt de gemeente?' is ontwikkeld door de Bestuursacademie Nederland, hét opleidingsinstituut voor de overheid. En dat staat borg voor kwaliteit.

Specificaties

ISBN13:9789058718075
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:94
Druk:1
Verschijningsdatum:6-6-2012
Hoofdrubriek:Non-profit
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jan Jaap van Vliet

Jan Jaap van Vliet is programmamanager Opleidingen bij de Bestuursacademie Nederland. Hij is gespecialiseerd in maatwerktrajecten voor lokale overheden, met name op het gebied van juridische en bestuurlijke zaken, inkoop en aanbesteden. Omdat het openbaar bestuur voortdurend verandert, is het noodzakelijk te investeren in kennis en vaardigheden. Opleiden is daar toe het middel bij uitstek.

Andere boeken door Jan Jaap van Vliet

Over Caroline Brons

Caroline Brons is sinds 2008 werkzaam als programmamanager bij de Bestuursacademie Nederland en is juriste, gespecialiseerd in het IE-recht en informatierecht. Zij is bij de Bestuursacademie verantwoordelijk voor trainingsprogramma's op maat voor de lokale overheid op het gebied van juridische en bestuurlijke zaken.

Andere boeken door Caroline Brons

Inhoudsopgave

1. Inleiding: wat vind je in dit boek?
2. De plaats van de gemeenten in ons staatsbestel
3. De organisatie van de gemeente
4. De bevoegdheden van de gemeente
5. De financiën van de gemeente
6. De procedures

Gebruikte en aanbevolen literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Hoe werkt de gemeente?