Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Schoonheid in organisaties

Op weg naar esthetisch verantwoord ondernemen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789059724044
Direct te downloaden

Samenvatting

Nederlandse organisaties zijn lelijk. Er werken lelijke mensen, die met lelijke motieven, in lelijke gebouwen en met lelijke processen lelijke producten en diensten voortbrengen. Waar we ons dagelijks omringen met kunst en mooie dingen, vergeten we oog te hebben voor schoonheid in ons werk. En hoewel steeds meer organisaties zich ook op meer altruïstische doelen richten en aan de slag zijn met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), zijn nog maar weinig organisaties bezig met Esthetisch Verantwoord Ondernemen (EVO).

'Schoonheid in organisaties' gaat in op vragen als:
- Wat is schoonheid in organisaties?
- Levert schoonheid wat op?
- Wat is het verschil tussen schoonheidsproductie en productieschoonheid?
- Hoe kunt u werken aan schoonheid in uw organisatie?

Bijdragen van Penta Scope, het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPho), Koninklijke Hulshof's Verenigde Fabrieken BV, Randstad, het Ministerie van Economische Zaken, het Nationale Ballet en een elektronicaconcern illustreren het boek rijkelijk en bieden letterlijk mooie voorbeelden van hoe het anders kan.

Steven de Groot - opgeleid als productontwerper én bedrijfskundige - wil u met dit boek aanzetten om na te denken over de schoonheid in uw eigen organisatie en u bewegen te werken aan een mooiere organisatie door handvatten aan te reiken voor de betekenis van schoonheid voor uw medewerkers, de organisatieaspecten zoals leiderschap, cultuur, fysieke inrichting en werkplek, processen en het schoonheidsimago van uw organisatie.

Specificaties

ISBN13:9789059724044
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:4
Druk:1
Verschijningsdatum:11-2-2011
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (1)

Schoonheid in organisaties
Hans van der Loo | 17 juli 2007
In de privésfeer omringen wij ons graag met esthetisch en stilistisch verantwoorde voorwerpen. Vreemd genoeg geldt deze aandacht voor schoonheid niet voor het werk. Integendeel, als men de achterflap van het boek 'Schoonheid in organisaties' mag geloven, zijn Nederlandse organisaties ronduit lelijk. Er werken lelijke mensen, die met lelijke motieven, in lelijke gebouwen en met lelijke processen lelijke producten en diensten voortbrengen'. Hierin moet volgens Steven de Groot, opgeleid als industrieel vormgever en na een vervolgstudie bedrijfskunde jarenlang werkzaam als adviseur, zo snel mogelijk verandering komen.
Lees verder

Lezersrecensies

4.7 van de 5
3 stemmen
2
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Steven de Groot

Dr. Steven de Groot is lector Innovatief Ondernemen aan Zuyd Hogeschool. Zijn lectoraat doet onderzoek naar innovatie, strategie en artscience. Steven is auteur van vele boeken en andere publicaties, hoofdredacteur van Holland Management Review en toezichouder/commissaris in de zorg.

Andere boeken door Steven de Groot

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Inleiding
2. Behoefte aan schoonheid
3. Wat is schoonheid?
4. Schoonheid in organisaties
5. Levert schoonheid wat op?
6. Werken aan schoonheid: Esthetisch Verantwoord Ondernemen

Over de auteur
Geraadpleegde literatuur
Index
Bijlage 1 - Spiegel Esthetisch Verantwoord Ondernemen (EVO)

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Schoonheid in organisaties