Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Liefde in tijden van scheiden

Over scheiden en opkrabbelen

E-book Epub Nederlands 2021 9789462961500
Verkooppositie 5744Hoogste positie: 5744
Direct te downloaden

Samenvatting

Pep Degens (1964) is ervaringsdeskundige op het gebied van scheiden, al noemt hij zichzelf liever herhalingsdeskundige. Hij doorleefde de afgelopen 35 jaar driemaal een relatie (het woord 'scheiden' gebruikt hij ook al liever niet). Ondanks zijn werk als trainer in persoonlijke groei & geluk ontkomt ook hij zelf niet aan het vallen en opstaan dat verbonden is aan uit elkaar gaan. Gaandeweg ontwikkelde hij noodgedwongen de kunst van het onderuitgaan en weer opkrabbelen, die hij met de nodige zelfspot en humor met ons deelt in dit boek.
Zijn persoonlijke, schurende en ontroerende betoog, ondersteund door de visies van een relatietherapeut en een mediator/advocaat, neemt je mee door zijn eigen leven en dat van anderen en belicht de vele kanten van het verbreken van een langdurige relatie. Kon je het zien aankomen? Voorkómen? Hoe 'doe' je een scheiding? Word je er uiteindelijk beter van? Kun je je ex achter je laten? En word je nog wel gelukkig, of is dat alleen weggelegd voor de getrouwden onder ons die het wél lukt tot de dood hen scheidt?
Het is een reis geworden langs de afgrond van schaamte, schuldgevoel, angst, pijn en verdriet. En natuurlijk gaat het ook over nieuwe kansen en de roep van het leven dat toch steeds maar weer geleefd wil worden. Vanuit liefde.
'Trouwen kan iedereen, maar wie kan eigenlijk goed scheiden? Pep wijst de weg. Eindelijk een liefdevol boek over scheiden!'

-Corine Koole, columniste in Volkskrant Magazine en auteur van De zeven wetten van de liefde.

Trefwoorden: Scheiden echtscheiding relaties persoonlijke groei veerkracht zelfvertrouwen geluk Pep Degens handleiding

Specificaties

ISBN13:9789462961500
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:none
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:160
Druk:1
Verschijningsdatum:9-1-2021
Hoofdrubriek:Psychologie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Pep Degens

Pep Degens (1964) is een doorgewinterde trainer. Overtuigd van de positieve werking van het nemen van eigen verantwoordelijkheid ten dienste van geluk. Zijn missie: mensen laten groeien naar die betere versie van zichzelf. Een mengeling van onkunde, onmacht en onvermogen maakt voor veel mensen het bereiken van geluk lastig. Mensen willen zichzelf van nature sparen, maar doen zichzelf daardoor juist tekort. De weg van de minste weerstand leidt naar plezier, soms zelfs naar verveling en lusteloosheid, maar zeker niet naar de diepere voldoening. En door soms wel, soms niet verantwoordelijk te zijn ontbreekt de fundering voor het ontwikkelen van geluk. Opgegroeid in een mijnwerkersgezin in Limburg, maakte Pep al vroeg kennis met de ontwrichtende impact van de sluiting van de mijnen op de geluksbeleving van een hele gemeenschap. Dat intrigeerde hem mateloos en zijn nieuwsgierigheid was geboren: hoe zet je je geluk vanuit tegenslag naar je eigen hand? Hij doorliep Gymnasium Rolduc te Kerkrade en rondde vervolgens in 1986 zijn KMA opleiding af te Breda. Tijdens zijn plaatsing op Vliegbasis Twente en voltooide hij de Universitaire opleiding Bestuurskunde (1989). Hier werd zijn passie aangewakkerd voor groepsdenken, systeemtheorie en de psyche van de individuele mens. Na het doorlopen van meerdere leidinggevende banen bij Defensie en de burgermaatschappij, koos hij in 1998 voor het zelfstandig trainerschap. Continu leren is zijn motto, en tot op de dag van vandaag volgt hij zelf trainingen, workshops en lezingen om te blijven groeien. Pep gunt iedereen zijn dosis geluk. Zijn ZEKERtraining heeft maar 1 doel: mensen in beweging krijgen, waarbij regie, zelfvertrouwen en geluk kernbegrippen zijn. In zijn trainingen werken mensen door middel van diverse technieken aan het omzetten van stagnatie & twijfel in beweging en richting. Zijn persoonlijke aanpak en de hoge waarderingen van deze training brachten hem in 2013 in de finale van de eerste Wedstrijd om de Beste Opleider van Nederland. In de jaren erna is de training verder uitgegroeid tot de hoogst gewaardeerde training in Nederland op het gebied van persoonlijke groei. Pep woont in Amersfoort met zijn vrouw en 4 kinderen. Hij draagt zijn eigen geluk (en de onderliggende technieken waarmee hij dat heeft bereikt) met regelmaat uit in lezingen, trainingen en workshops. Omdat hij vindt dat geluk meer onze aandacht verdient, geeft hij graag geluksworkshops aan leerlingen op scholen. 'Geluk in de pocket' is jouw handboek op weg naar geluk, vol technieken die werken. Gun het jezelf!

Andere boeken door Pep Degens

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Liefde in tijden van scheiden