Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Liegen met cijfers

Met illustraties van Irving Geis

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2019 9789492790262
Verkooppositie 1991Hoogste positie: 226
Direct te downloaden

Samenvatting

Waar je ook kijkt, overal wordt gestrooid met cijfers en statistieken. Maar 'er schuilt terreur in cijfers,' schrijft Darrell Huff in dit boek. En nergens wordt die terreur zo geraffineerd toegepast als in de glibberige wereld van gemiddelden, percentages, correlaties, grafieken en trends. In dit boek maakt Huff een einde aan list en bedrog met cijfers – hij onthult op welke sluwe manieren statistische cijfers worden misbruikt om een mooier beeld te schetsen of de waarheid te verdraaien.

Voor het eerst gepubliceerd in 1954, maar de herkenbare voorbeelden en onmisbare inzichten zijn tijdloos (en nu relevanter dan ooit). Huff leert je kritisch te denken en met een flinke dosis argwaan om te gaan met de eindeloze stroom van cijfers die op je afgevuurd worden als iemand iets wil ontkrachten, bewijzen of verkopen. Direct na verschijnen kreeg het boek lovende kritieken van The New York Times en The Wall Street Journal – het werd een megabestseller en groeide uit tot het meest gelezen boek over cijfers en statistiek ooit!

Lees dit boek en laat je nooit meer iets wijsmaken. Of je nu op je werk, op school of in advertenties met statistische cijfers te maken krijgt, je zult Huff’s simpele lessen onthouden. Ben je gewiekst, dan kun je het natuurlijk ook omdraaien en met de opgedane kennis je boekhouder overbluffen, discussies winnen en klanten overtuigen. Het boek bevat treffende, handgetekende illustraties van de New Yorkse illustrator Irving Geis.

Specificaties

ISBN13:9789492790262
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:136
Uitgever:NUBIZ
Druk:1
Verschijningsdatum:26-8-2019
ISSN:

Expertrecensies (2)

Na het lezen van Liegen met cijfers ben je weer scherp
Thomas Cech | 8 april 2019
Bijzonder dat een 65 jaar oud boek nu nog relevant is. Liegen met cijfers neemt je mee in de wereld van cijfers en statistiek en het bedrog dat daarmee te pas en te onpas wordt gepleegd. Of dat bedrog vandaag de dag nog zo ernstig is, wordt niet verteld, maar is aannemelijk.
Lees verder
Liegen met Cijfers - 'Sterk aanbevolen'
Jacques Koster | 15 maart 2019
Cijfers, tabellen, grafieken: elke dag krijg je er als manager mee te maken. Vaak worden die cijfers, tabellen en grafieken ingezet om je overtuigen, al of niet gelardeerd met onderzoek waar naar verwezen wordt.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Darrell Huff

Darrell Huff (1913-2001) studeerde sociologie en journalistiek en werkte eerst als (hoofd)redacteur voor kranten en tijdschriften (waaronder het toonaangevende Liberty Magazine in New York) en daarna lange tijd als freelance schrijver. Huff schreef honderden artikelen en meer dan vijftien boeken (veelal over kwantitatieve vaardigheden), maar 'How to Lie with Statistics' (1954) is zijn absolute bestseller. Het werd in meer dan 20 talen vertaald en ging meer dan één miljoen keer over de toonbank. Huff was naar eigen zeggen 'een specialist in het lezen tussen de statistische regels'.

Andere boeken door Darrell Huff

Inhoudsopgave

Inleiding 7

1. De scheve steekproef 11
2. Het goedgekozen gemiddelde 27
3. De kleine getalletjes die ontbreken 37
4. Veel gedoe om bijna niks 53
5. De verbluffende grafiek 59
6. Het eendimensionale plaatje 65
7. Het semi-verwante cijfer 73
8. Oorzaak en gevolg 85
9. Meester in de statistipulatie 97
10. Cijfers op hun nummer zetten 117

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Liegen met cijfers