Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 86% korting

De Verandermanagementbox

Onmisbaar instrument voor succesvol verandermanagement

Audio-cd Nederlands 2009 9789077387931
10
Voormalig top 10Totaal 38 dagen
Voormalig top 100Totaal 354 dagen
Niet leverbaar.
VOORDEEL - 86% korting

Samenvatting

Als leidinggevende, projectmanager of adviseur krijgt u op enig moment te maken met veranderprocessen in organisaties. Dat kan zijn in uw rol als opdrachtgever, projectleider, adviseur, of uitvoerder. Of omdat u zelf van positie moet veranderen. Eén ding is zeker: iedereen die werkt, krijgt te maken met veranderprocessen. Management van veranderingen heeft daarom veel belangstelling van leidinggevenden en managers. Toch behalen veel veranderprocessen niet het gewenste resultaat, ondanks alle inspanningen. Deze audioreeks ondersteunt u met praktische en theoretische inzichten over verandermanagement, zodat u een weloverwogen veranderaanpak kunt kiezen. Met als resultaat succes in veranderprocessen in uw organisatie.

Deze audioreeks richt zich op succesvol acteren in veranderprocessen. Het gaat om veranderingen van een bestaande situatie naar een toekomstig gewenste situatie. Voorbeelden zijn: strategische heroriëntaties, fusieprocessen, structuurwijzigingen, cultuurveranderingen, uitbesteding van taken, samenwerkingsvraagstukken, besturingsvragen en verbetering van dienstverlening. In alle gevallen gaat het erom dat de organisatie flexibel kan inspelen op omgevingseisen en haar taken beter kan vervullen om meerwaarde te leveren voor klanten.

Alle bestanden zijn ook direct beschikbaar in uw downloadcenter: wel zo makkelijk als u de audioprogramma's ook wil beluisteren op uw telefoon of muziekspeler.

Specificaties

ISBN13:9789077387931
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-cd
Aantal pagina's:1400
Druk:2
Verschijningsdatum:1-2-2010
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Expertrecensies (1)

De Verandermanagementbox
Jaap Hollaar | 20 mei 2008
Veranderingen zijn er dagelijks. We maken ze allemaal mee. Bewust of onbewust. Grote veranderingen, ingrijpende veranderingen maar ook kleine veranderingen kunnen soms ingrijpende gevolgen hebben. Afhankelijk van de positie die u inneemt (leidinggevende, projectmanager of adviseur), krijgt u op enig moment te maken met veranderprocessen in organisaties, privé of bij uw hobby. Management van veranderingen heeft daarom veel belangstelling van leidinggevenden en managers.
Lees verder

Lezersrecensies

4.1 van de 5
60 stemmen
23
25
7
2
3

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

interview
De boekenkast van Jaap Boonstra, zelfbewust en ervaren
Eline Crijns 1 januari 2010 Jaap Boonstra is gepokt en gemazeld in het schrijfproces en heeft een indrukwekkende hoeveelheid publicaties op zijn naam staan, waarvan vele een succes zijn. De loopbaan van Boonstra lijkt vanzelfsprekend te verlopen, maar een aantal toevallige ontmoetingen, keuzes en kantelpunten zijn zeer bepalend geweest voor waar hij nu staat. Zijn opvoeding en ervaringen hebben hem gemaakt tot wat hij nu is. Zijn boekenkast is naar eigen zeggen een weerslag van hemzelf: gevarieerd en geordend. Met name de werkkant van de boekenkast is goed georganiseerd – net zoals hij de vele activiteiten waaruit zijn werk bestaat goed organiseert.
interview
Jaap Boonstra: ‘Er is geen beste manier van veranderen’
Hans van der Klis 9 april 2008 In april verschijnt de eerste aflevering van De Verandermanagementbox, een box bestaande uit twintig audio-cd’s met daarop de inzichten van de belangrijkste experts op dit gebied in Nederland. De Verandermanagementbox is samengesteld door Jaap Boonstra, rector van Sioo en hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en bij Esade Business School in Barcelona.

Over Jaap Boonstra

Prof. dr. Jaap Boonstra is hoogleraar Organisatiedynamiek aan ESADE Business School in Barcelona. Hij is tevens visiting professor ‘Organizational change’ bij WU (Vienna University for Economics and Business). In Nederland is Jaap Boonstra verbonden aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB). In het verleden was hij hoogleraar ‘Organisatieverandering’ aan de Universiteit van Amsterdam. Als adviseur begeleidt hij maatschappelijke organisaties in complexe veranderingen. Recent publiceerde hij als schrijver of redacteur meerdere boeken in het Nederlands waaronder Leiders in cultuurverandering (Van Gorcum, 2014), Veranderen van Maatschappelijke Organisaties (Business Contact, 2017), Perspectieven op Veranderen (Management Impact, 2018), Perspectieven op Leiderschap (Management Impact, 2018) en Veranderen als Samenspel (Management Impact, 2018).

Andere boeken door Jaap Boonstra

Inhoudsopgave

De Verandermanagementbox bevat 20 cd's van ruim 60 minuten, die zijn geschreven door de onderstaande auteurs en worden ingesproken door Ben Maasdam en Marjon Keller.

1. Introductie: Succesvol veranderen van organisaties - Prof. dr. Jaap Boonstra

Deel 1: Verkennen en diagnosticeren
2. Verkennen wat er gaande is - Prof. dr. Miel Otto
3. Diagnosticeren van organisatieproblemen - Dr. Rob van Es
4. Spel, speelveld en spelers bij veranderingen - Prof. dr. Hans de Bruijn

Deel 2: Visie formuleren en koers zoeken
5. Doelgericht veranderen - Prof. dr. Steven ten Have
6. Creëren van draagvlak voor veranderen - Prof. dr. Deanne den Hartog
7. Uitwerken van een inspirerende visie - Dr. Filip Vandendriessche

Deel 3: Ontwerpen van organisaties
8. Ontwerpen van organisaties - Prof. dr. Joan van Aken
9. Vormgeven aan de interne organisatie - Prof. dr. Pièrre van Amelsvoort
10. Naar flexibele ondernemingsvormen - Prof. dr. Henk Volberda

Deel 4: Realiseren van veranderingen
11. Strategieën voor veranderen - Drs. Hans Vermaak
12. Kiezen van veranderstrategieën - Prof. dr. Marc Buelens
13. Vormgeven aan individuele veranderingen - Prof. dr. Yvonne Burger CMC

Deel 5: Interveniëren in veranderingen
14. Interveniëren en veranderen - Prof. dr. Léon de Caluwé
15. Omgaan met weerstand en conflict - Dr. Kilian Bennebroek Gravenhorst
16. Omgaan met irrationaliteit in veranderen - Prof. dr. Erik van de Loo

Deel 6: Anders kijken naar veranderen
17. Veranderen als chaotisch proces - Prof. dr. Thijs Homan
18. Transformationeel leidingeven - Prof. dr. André Wierdsma
19. Slow management, slow change - Drs. Jaap Peters MCM

20. Uitleiding: Leidinggeven in verandering - Prof. dr. Jaap Boonstra

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De Verandermanagementbox