Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Achtergrond

MEER Moois - De keuze van de redactie

Oude boeken, nieuwe boeken... er is zoveel moois om te lezen. Deze week vertellen Managementboekcollega's Irene, Karin en Marjan welk boek hen pakte.

Marjan Maandag | 22 mei 2020 | 1-2 minuten leestijd

Irenes keuze:
De Eeuwige Bron (The Fountainhead) van Ayn Rand is een tijdloze, fantastische roman over de eigenzinnige architectuurstudent Howard Roark (gebaseerd op Frank Lloyd Wright), die weigert zich te conformeren aan de bouwstijlen van zijn tijd. Roark komt tijdelijk aan de kost als arbeider in een steengroeve en ontmoet daar zijn geliefde Dominique Francon. Het blijkt een hartstochtelijke maar destructieve liefde. Geniet van dit tijdloze meesterwerk over authenticiteit en macht.

Karins keuze:
Actueler dan ooit: het kinderboek Monsterlijke microben. Je leert wat de verschillen zijn tussen bacteriën en virussen, waarom je je handen moet wassen voor het eten, wat een vaccin is en hoe dat werkt - en nog veel en veel meer over microben. De kennis van viroloog Marc Van Ranst helder opgeschreven door Geert Bouckaert en van grappige illustraties voorzien door Sebastiaan Van Doninck. De proefjes die je thuis kan doen om alles nog beter te begrijpen hebben we nog niet gedaan maar maken het boek wel echt af. Een aanrader voor leergierige basisschoolleerlingen.

Marjans keuze:
Volgt u ook het kostuumdrama Belgravia op tv? Het boek dat eraan ten grondslag ligt, geschreven door Julian Fellowes (jawel, de scriptschrijver van Downton Abbey), verscheen alweer een paar jaar geleden. Intriges, roddels, liefde en schandalen tegen de achtergrond van Londen halverwege de 19de eeuw: ik smulde van deze suikertaart (zie ook mijn recensie uit 2016) en las het boek in een adem uit...

Blijf thuis als dat kan, werk thuis als dat kan. En lees. Want een boek biedt rust, verdieping en kennis. Bij Managementboek, Jongbloed en Comcol vind je naast management-, juridische en computerboeken ook alle overige boeken. Bekijk ons totale aanbod hier.

Over Marjan Maandag

Marjan Maandag is redacteur bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Marc Van Ranst, Geert Bouckaert, Sebastiaan Van Doninck
Monsterlijke microben

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden