Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Achtergrond

Meer Moois - De keuze van de redactie

Oude boeken, nieuwe boeken... er is zoveel moois om te lezen. Deze week vertellen Managementboekcollega's Karin, Fred, Irene en Marjan welk boek hen pakte.

Marjan Maandag | 28 mei 2020 | 2-3 minuten leestijd

Karins keuze:
Dit boek zou ik niet meer hoeven te tippen. Charles den Tex is een bekende naam op de tafel met thrillers, Verloren vrouw stond op de shortlist voor Vrij Nederlands Thriller van het Jaar en werd het deze week uitgeroepen tot VN-Publieksfavoriet. Ik heb het zelf net uit en het is werkelijk razend spannend. Djenna (de verloren vrouw) weet na een val op haar hoofd niet meer wie ze is. Is ze eigenlijk wel iemand? Bestaat ze wel? Topcriminelen, oplichters en kruimeldieven die hogerop willen, raken met elkaar verweven, maar slechts een van hen komt in de verhoorkamer terecht.


Freds keuze:

Ik zie ze iedere dag, hoor ze iedere dag en ze wonen overal: in de stad, het dorp en op het platteland. Maar na het lezen van De huismus kwam ik erachter dat ik bijzonder weinig wist van deze sympathieke alledaagse verschijning. Een opvallend mooi en informatief boek over de huismus, verschenen in de schitterende reeks De vogelserie van Atlas Contact. Ik kan nog wel even vooruit.


Irenes keuze:
'Als ik zeg dat ik op reis ga,' vroeg de mier aan de eekhoorn, 'word jij dan verdrietig?' Ze zaten aan de oever van de rivier en keken naar de overkant. Het was zomer, de zon stond hoog in de lucht en de rivier glinsterde. 'Ja,' zei de eekhoorn, 'dan word ik verdrietig. Maar als ik dan zeg dat je niet mag gaan, word jij dan boos?'
Misschien wisten zij alles van Toon Tellegen: blind kopen en elke avond voor het slapen gaan één of twee verhalen lezen. Na een week wordt dit het hoogtepunt van je dag.


Marjans keuze:
Soms vind je van die onverwachte pareltjes van de Nederlandse literatuur. Het grote zwijgen van Erik Menkveld is er zo een. Een historische roman die zich afspeelt in het begin van de 20ste eeuw, in het Amsterdamse kunstenaarswereldje. Componisten Alphons Diepenbrock en Matthijs Vermeulen spelen de hoofdrol. Hun bijzondere vriendschap wordt uiteindelijk danig op de proef gesteld door Elsa, Diepenbrocks echtgenote... Prachtig, schitterend verwoord verhaal, waar de muziek in doorklinkt. 

Blijf thuis als dat kan, werk thuis als dat kan. En lees. Want een boek biedt rust, verdieping en kennis. Bij Managementboek, Jongbloed en Comcol vind je naast management-, juridische en computerboeken ook alle overige boeken. Bekijk ons totale aanbod hier

Over Marjan Maandag

Marjan Maandag is redacteur bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden