Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Meten of zweten - Talent: meten voor mister Right, zweten bij mister Wrong

In de huidige arbeidsmarkt hebben bedrijven 2 problemen. Ten eerste moeite met het binnenhalen van betrokken medewerkers. De volgende uitdaging is het behouden van die mensen. Mirella Eickhof van Way2Talent geeft bruikbare handvatten.

Mirella Eickhof | 6 november 2018 | 3-4 minuten leestijd

Ik schreef onlangs mijn tweede boek Meten of zweten. In dat boek gaat het om Talentontwikkeling en de juiste keuzes maken. Vanuit mijn (j)optimisme adviseer ik: Geef mensen gewoon meer aandacht, achterhaal waar ze goed in zijn en of ze dat werk ook leuk vinden. Past de werkomgeving bij de persoon? Door luisteren, complimenteren, feedback en indien nodig de confrontatie aangaan, voelen mensen zich gehoord, begrepen en gerespecteerd. Hierdoor werken ze gemotiveerd mee aan eigen en andermans doelen en dragen positief bij aan de bedrijfsresultaten. Zo simpel is het.

In de praktijk werken de meeste bedrijven anders. Ze nemen beslissingen die ertoe leiden dat ze achteraf zweten omdat ze de verkeerde mensen aannemen. Of met lede ogen toezien dat mensen gaan lopen door een mismatch in ‘job-person-culture fit’.

Meten en daarmee achterhalen waar de talenten, motivatie als persoonlijke waarden van iemand liggen, zorgt voor mister Right. Deze kostbare medewerker helpen in zijn persoonlijke en professionele ontwikkeling voorkomt dat hij gaat jobhoppen.

Met meer dan 20 jaar ervaring in Talentmanagement, assessments en ontwikkeltrajecten bij zowel kleine als grote internationale bedrijven beschrijf ik hoe wij bedrijven helpen met aantrekkelijk werkgeverschap. In het boek staan praktijkcasussen en reflectievragen die je aan het denken zetten. Daarnaast kom ik met tips hoe het personeel zowel excellent als tevreden het werk uitvoert.

In het boek staan meerdere aanbevelingen van partijen die tevreden zijn over onze werkwijze en interventies.

Het meten van talenten blijft een boeiend samenspel voor zowel de kandidaat als degene die de test afneemt. Het doel is voor beiden hetzelfde: het volledig benutten van talenten door de juiste kandidaat aan de juiste functie te koppelen om succes voor de medewerker en het bedrijf te scheppen. Aan de hand van adviezen, persoonlijke vragen en praktijkvoorbeelden toont Meten of zweten hoe dit proces soepel en doelgericht kan verlopen. Een voorbeeld van op een verkeerde wijze een assessment uitvoeren, is pijnlijk zichtbaar in deze video.

 

 

Het lijkt hilarisch. Helaas komt dit in de praktijk voor.

In Meten of zweten neem ik de lezer mee in de wereld van het inventariseren van kennis, vaardigheden, drijfveren en waarden van mensen en Talentontwikkeling. Daarnaast wil ik lezers inspireren de eigen en andermans talenten en motivatie ten volle te benutten. Het boek richt zich op de CEO, directeur, hoofd HR, hoger leidinggevende of ondernemer en (eind)beslisser. Het eerste gedeelte van het boek bestaat uit tien hoofdstukken met thema’s als Talentontwikkeling, motivatie, de rol van feedback, zelfreflectie, pijnpunten, uitdagingen, doelen stellen en het behalen van resultaten. Het tweede gedeelte bestaat uit interviews met diverse ondernemers, topsporters en CEO’s waaronder de voormalige topman van SPIE en de bestuurder van Holland Casino. Centraal staan hier persoonlijke ontwikkeling, succes, motivatie en talent.

Het is mijn persoonlijke missie anderen bewust te maken van hun talenten en drijfveren om het beste uit zichzelf, uit hun werkomgeving en uit de organisatie als geheel te halen. Omdat mensen het verschil maken en de moeite waard zijn. Dat bereik ik met verantwoorde assessments, loopbaaninterventies, coaching, zelfreflectie en prikkelende confrontaties. En met het opleiden en accrediteren van bedrijven op basis van de Wave®- en Focus-methode.

Ik ben business partner en mede oprichter bij Way2Talent.

Mijn eigen ondernemerschap past geheel in mijn visie dat mensen beter presteren en meer plezier hebben als zij met passie en overtuiging díe dingen doen, die passen bij hun capaciteiten, motivatie, waarden en persoonlijkheid.

Als jobtimist leef ik wat ik anderen adviseer.

Mirella Eickhof is de auteur van Meten of Zweten.

Over Mirella Eickhof
Mirella Eickhof is een expert op het gebied van Talent ontwikkeling, Mental coaching, assessments en loopbaaninterventies. Daarnaast leidt ze mensen op en accrediteert ze om de psychologische test de Wave® verantwoord in te zetten. Als Jobtimist, waarbij professionele en persoonlijke ontwikkeling centraal staan, schreef ze eerder het boek ‘Wake up!’ over introspectieve analyse en het halen van doelen. Daarnaast is ze co auteur van het boek ‘The only 21 stories you will ever need to be successful in life & business’. Haar boek ‘Meten of zweten’ is gericht op het benutten van talenten en het achterhalen van de drijfveren en persoonlijk waarden van mensen zodat deze het beste uit zichzelf en hun onderneming halen. Een visie die zij zelf al jaren toepast. Constant leren en groeien en de juiste persoon met de juiste kwaliteiten en motivatie op de juiste werkplek zijn haar motto’s. Zo leeft en handelt zij.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden