Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Sterk voelen op het werk - Handboek voor de (hoog)sensitieve werknemer

Ben jij die collega die zich makkelijk inleeft in de ander? Die bewaker is van sfeer en samenhang in het team? Heb je een groot rechtvaardigheidsgevoel en de wens een zinvolle bijdrage te leveren aan je organisatie?

Eveline Baar | 25 april 2017 | 3-4 minuten leestijd

Grote kans dat je hoogsensitief bent, net als 1 op de 5 werknemers. En dat je je ook herkent in de andere kant van de medaille: overprikkeling in een hectische werkomgeving of moeite met het bewaken van je grenzen.

Hoogsensitiviteit biedt je prachtige kwaliteiten, die ervoor zorgen dat je goed bent in je werk en die voor je organisatie van grote meerwaarde zijn. Tegelijkertijd brengen die kwaliteiten ook hun valkuilen mee. Het kan je veel energie kosten om de indrukken van een werkdag te verwerken en overeind te blijven in de turbulentie van je werkomgeving. Met stress en overbelasting tot gevolg.

Ben je je daarvan bewust, dan krijg je meer grip op je werk.

Met dit boek bied ik je ondersteuning om je gevoel in te zetten als kracht op het werk. Een praktisch handboek vol inzicht, handvatten en tips.

Inzicht in de kenmerken van hoogsensitiviteit op je werk. En in je talenten met hun schaduwkant.

Handvatten om je gevoel effectief in te zetten in werksituaties. Denk aan werkdruk, soorten werk en je werkomgeving. En situaties die je tegenkomt gedurende je dag, zoals samenwerken, vergaderen, stress, conflicten en oordelen. Maar ook hoe je kunt omgaan met faalangst en perfectionisme en hoe rust, voeding en beweging jouw balans kunnen ondersteunen.

Het model van de veerkrachtkoffer, dat de kern vormt van deze handvatten, geeft je houvast en richting om terug te keren naar je kwaliteiten als je in een valkuil bent beland.

Tips waarmee je aan de slag kunt om een bij jou passende werkplek of organisatie te vinden. De persoonlijkheidsmodellen als Big Five, MBTI en het Enneagram helpen je daarbij op weg. Net als inzicht in je werkstijlen, werkwaarden én organisatieculturen, die bij jou als hoogsensitieve werknemer kunnen passen.

Leidt je inzicht tot de vraag hoe je je toegevoegde waarde in het werk kunt vormgeven? Dan helpt het je meer te weten over het vinden van je passie. En vind je in dit boek werkvormen die je helpen je bestemming te onderzoeken.

Kun je je toegevoegde waarde beter kwijt als zelfstandige dan in een dienstverband, dan worden in dit boek voor jou de voor- en nadelen van zelfstandig ondernemerschap op een rij gezet en vind je randvoorwaarden met een stappenplan als je aan de slag wilt.

Zie je ineens verbanden met andere onderdelen van je persoonlijkheid of thema’s als perfectionisme, faalangst, beelddenken of hoogbegaafdheid, dan vind je daarover meer informatie.

En heeft (werk)druk geleid tot uitval wegens ziekte of burn-out, dan help ik je met tips op weg naar een goede diagnose, de juiste begeleiding en een passende reïntegratie.

Voor jou

Eindelijk een boek voor jou als sensitieve werknemer. Een praktisch boek, met karaktervolle illustraties, dat gevoel een ‘plek’ geeft op de werkvloer. Een feest van (h)erkenning als je wel eens worstelt met je sensitiviteit op het werk. Een boek dat je op weg helpt zodat je je sterk mag voelen op je werk.

Eveline Baar is als juriste gespecialiseerd in het vakgebied HRM en is ervaringsdeskundige in hoogsensitiviteit op het werk. Zowel haar zakelijke als haar persoonlijke interesse, leidden haar naar het onderzoeken van sensitiviteit op de werkvloer. Haar wens is om door (h)erkenning van sensitiviteit bij te dragen aan de veerkracht van werknemers en de effectiviteit van organisaties. Ze is de auteur van Sterk voelen op het werk.

Over Eveline Baar
Eveline Baar (1972) is juriste en gespecialiseerd in het vakgebied HRM. Zij heeft in meerdere maatschappelijke organisaties gewerkt, als adviseur en leidinggevende. Haar focus ligt op het verbinden van mensen en het ondersteunen van de kracht en ontwikkeling van werknemers. Zowel haar zakelijke als persoonlijke interesse leidden haar naar het onderzoeken van hoogsensitiviteit en veerkracht op de werkvloer. Haar boodschap is dat gevoeligheid voor de (hoog)sensitieve werknemers én zijn organisatie een onmisbare kwaliteit is. Herkenning en erkenning van sensitiviteit zorgen ervoor dat gevoeligheid als toegevoegde waarde kan worden ingezet in de werkomgeving. Eveline Baar is ervaringsdeskundige en heeft haar kennis en ervaring praktisch vertaald naar werksituaties die in de verschillende fasen van een loopbaan voorkomen. Daarmee is een boek ontstaan dat iedere medewerker mee op reis neemt zodat hij (zich) Sterk kan voelen op het werk.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden