Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

De essentie van Transformatief Coachen

Er zijn nog nooit in de geschiedenis zoveel coaches en zoveel coachmethoden geweest als nu. Coaching is een gerespecteerd vak geworden in Nederland. Tot voor kort echter bestond er een gapend gat tussen enerzijds levens- en businesscoaching, en anderzijds de meer spirituele coachvarianten.

Robert Bridgeman | 28 januari 2020 | 3-4 minuten leestijd

Het gevolg hiervan is dat veel coaches en psychologen aan de ‘veilige' kant van het spectrum blijven. Er wordt gewerkt op mentaal, sociaal en persoonlijkheidsniveau, maar de diepere emotionele- en spirituele lagen worden buiten beschouwing gelaten. Terwijl daar meestal de wortels van veel issues liggen.

Dat gat is nu gedicht met Transformatiecoachen. Deze coachvorm is door mij ontwikkeld in de afgelopen 11 jaar. Door te werken met meer dan 1000 cliënten uit 26 landen, ontstond er een internationale methode die diepgaand en volledig is. Ik reisde de hele wereld over, woonde twee jaar in Azië en ging in de leer bij meditatiemeesters, moderne coaches, sjamanen, energiegenezers en hersenwetenschappers. Door gebruik te maken van eeuwenoude technieken om issues in kaart te brengen en die te combineren met moderne technieken om issues te ontwortelen creëerde ik een nieuwe stijl.

Ik leidde de afgelopen zeven jaar meer dan 80 transformatiecoaches op in Nederland en mijn methode wordt gebruikt door psychologen, therapeuten en andere professionele behandelaars, als aanvulling op hun werkwijze. Het boek: De essentie van Transformatief Coachen zet de methodiek helder en makkelijk te begrijpen uiteen. Het geeft een theoretisch kader én een praktische handleiding in het transformatief coachen. Waar nodig onderbouw ik met wetenschappelijk onderzoek. Verschillende transformatiespecialisten als Jan Bommerez, Marleen van den Hout en Yvonne Toeset deden een bijdrage aan het boek vanuit hun specifieke invalshoek.

De essentie van transformatief coachen is geschreven voor zowel beginnende als gevestigde professionele behandelaars. Denk hierbij aan coaches, psychologen, psychiaters, healers en therapeuten die meer diepgang en holistische structuur zoeken in hun werkwijze. Inmiddels wordt het boek binnen verschillende coachopleidingen voorgeschreven als standaardwerk. Vooral omdat het een brug slaat tussen de fysieke- en de spirituele realiteit. In deze tijd waarin steeds meer mensen zich met bewustwording bezig houden is het transformatief coachen de missende schakel.

Wat is transformatief coachen?

Transformatiecoachen is een structurele manier om een cliënt te helpen op holistische wijze te werken aan zichzelf. Alle geconditioneerde lagen van het menszijn komen integraal aan bod; sociaal, fysiek, persoonlijkheidsdelen, emotioneel, mentaal, ziel, karma uit andere levens én niet zichtbare krachten van ‘buitenaf'. Hierbij is het uitgangspunt dat al deze lagen niet zijn wie de cliënt in werkelijkheid is. Er wordt gewerkt vanuit de bron van de cliënt. Wat Carl Jung het collectief onderbewustzijn noemde, de Spirit of het Ik Ben. Vanuit die bron gezien is de cliënt één met alles wat is. Alle genoemde geconditioneerde menslagen zijn daarmee beïnvloedbaar. Met de juiste methode kan een coach transformatie bewerkstelligen de diepste bestaanslagen van de cliënt.

Transformatiecoachen is intuïtief werken op een gestructureerde wijze. Door middel van het Transformatiemodel is elke interventie en sessie doeltreffend en effectief. Binnen dit model kent het transformatief coachen een 8 stappen fasering waarmee een volledige werkwijze wordt gegarandeerd. Ongeacht wat het issue van de cliënt is: trauma, beperkende overtuigingssystemen, niet authentieke persoonlijkheidsdelen, karmische imprints, entiteiten, angsten, negatief zelfbeeld of andere. Mensen die over het algemeen gelukkig zijn, een goed leven hebben en aan zichzelf willen werken staan vaak verbaasd over de issues die ze in hun rugzak meenemen en de invloed die deze issues hebben op de kwaliteit van hun leven. Door de Doorgronden & Ontwortelen systematiek in het transformatief coachen komen deze issues aan het licht en kunnen ze worden getransformeerd. Het transformatief coachen voorziet daarbij in het leren van de diepere lessen die ogenschijnlijk negatieve issues in zich dragen. Ook maakt de methode steeds directe verbindingen met het dagelijks leven van de cliënt, hetgeen de methode duurzaam en volledig maakt.

Over Robert Bridgeman
Robert Bridgeman is auteur, spreker en oprichter van Bridgeman, een organisatie die wereldwijd optimalisatie- en bewustwordingstrainingen geeft aan particulieren, aan topsporters en binnen organisaties. Robert geeft training binnen organisaties als KLM, SAP en overheidsinstellingen. Hij leefde twee jaar in Azië waar hij studeerde in meditatiecentra. In Amerika werd hij door Stanford wetenschappers ingewijd in de hersenen. Robert beklom samen met Iceman Wim Hof de Kilimanjaro in 48 uur en slechts gekleed in korte broek om de kracht van ademhaling en mindset aan te tonen. Hij combineert eeuwenoude ademmethoden met actueel hersenonderzoek en moderne inzichten. Bridgeman helpt je de beste versie van jezelf te zijn en helpt organisaties, particulieren en topsporters hun potentieel ten volle te benutten.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden