Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Slaap wijzer - In 10 stappen weer zorgeloos slapen en energiek zijn overdag

Heb je te kampen met slaapproblemen of met moeheid, kan je door jouw overvolle agenda of vol hoofd de slaap niet kan vatten en zoek je naar concrete oplossingen? In haar nieuwe boek Slaap wijzer gidst neurologe en slaapexperte Dr. Inge Declercq je in 12 weken naar een zorgeloze slaap en energievol leven. Hoe ze die belofte precies waarmaakt, lees je hieronder.

Inge Declercq | 23 maart 2022 | 1-2 minuten leestijd

Hoor jij net zoals velen bij de ‘overvol’-generatie, met overvolle agenda’s en een overvol hoofd, waardoor je de slaap niet kan vatten? Ik zie in mijn praktijk dagelijks mensen met slaapproblemen die niet weten hoe ze die kunnen aanpakken. Of die niet uitgerust wakker worden en te kampen hebben met moeheid en gebrek aan energie overdag. Daar komt bovenop dat de gezondheidscrisis slaapproblemen stevig heeft doen toenemen en dat de verkoop van slaapmiddelen zorgwekkend hoog blijft. Slaapproblemen kosten ook de bedrijfswereld een bom geld, tot 2500 euro per werknemer per jaar.

Duurzame oplossingen bestaan

Wars van de slaap-business en middelen die een ‘quick-fix’ beloven, wilde ik een boek schrijven dat duurzame oplossingen biedt voor slaapproblemen. In mijn werk heb ik twee belangrijke drijfveren: mijn passie om expertise te delen en een hart voor duurzame hulpverlening. Daarbij vind ik het essentieel om wetenschap verstaanbaar te maken zonder te over-populariseren.

De methode van dit handige doe-boek is dan ook gestoeld op mijn wetenschappelijke kennis, medische achtergond, praktijkervaring, empathie en alle bijkomende opleidingen die ik al gevolgd heb (o.a. een universitaire opleiding in de cognitieve gedragstherapie voor slapeloosheid en een gecertifieerde coachopleiding).

Negatieve spiraal en positieve mindset

Met deze unieke slaapwijzer ga je in 12 weken aan de slag om de negatieve spiraal van je slaapproblemen te doorbreken. In dit praktisch en haalbaar 10-stappenplan komen alle ingrediënten van beter slapen ’s nachts en energiek zijn overdag aan bod. Zoals het vinden van jouw juiste slaaptijd en bioritme, leren geloven in eigen herstelkracht, het belang van daglicht, tools om je piekergedachten en stress de baas te kunnen, voedingstips, de juiste inrichting van je slaapkamer etcera. Vernieuwend is ook de combinatie van metacognitie (denken over denken), een handige tijdslijn en audiobegeleiding die je stap voor stap verder helpen.

Je mag dus gerust zeggen dat de aanpak holistisch is, dat is ook de enige manier om slaapproblemen uit de wereld te helpen. De rode draad in mijn vorige boek De kracht van slapen was al dat een gezonde nachtrust overdag start en die wordt resoluut doorgetrokken in dit boek.

Over Inge Declercq
Dr. Inge Declercq is arts, neuroloog en slaapexpert. Ze is verbonden aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen en oprichtster van SleepWell&StressLess. Ze geeft tal van workshops en keynotes aan bedrijven, is een veelgevraagde gast in de media en auteur van De kracht van slapen (april 2020) en Slaap wijzer (maart 2022).

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden