Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Preview - The Whole Brain Leader. Leidinggeven in een VUCA-wereld

Welkom in de VUCA-wereld! U weet dat de manier waarop u uw organisatie hebt gestructureerd niet meer gaat werken. Maar wat wel? Ingvar Jónsson en Sjoerd de Waal schreven The Whole Brain Leader, waarin ze handvatten bieden, en in deze preview lichten ze die toe.

Sjoerd de Waal | 28 oktober 2015 | 3-4 minuten leestijd

Soms lijkt het alsof het universum grotere plannen met je heeft. Zo’n gevoel hadden wij (Ingvar Jónsson en Sjoerd de Waal) toen we bij een bijeenkomst voor licentiehouders van Breinvoorkeuren onze levens vergeleken. Ingvar komt uit IJsland en ik ben Nederlander en beiden hebben we een passie voor leiderschapsontwikkeling en Breinvoorkeuren. We besloten op korte termijn te Skypen en te zien hoe we samen zouden kunnen werken. Begin december 2014 zetten we in IJsland onze eerste stappen voor ons boek, toen nog met de werktitel ‘Tune In!’. Nog geen jaar na onze eerste ontmoeting, rolden de eerste exemplaren van The Whole Brain Leader van de pers.

In The Whole Brain Leader nodigen wij u uit een kijkje te nemen in de realiteit van vandaag. We leven in een woelige wereld en inmiddels bevolken vier verschillende generaties de werkvloer (vijf als je doorwerkende gepensioneerden ook meerekent). Om deze woelige wereld te omschrijven hebben wij een begrip uit het Amerikaanse leger gebruikt, de VUCA-wereld. VUCA staat voor:

Volatility - Veranderingen treden onverwacht op en zijn onvoorspelbaar in omvang en snelheid.
Uncertainty - Er is sprake van een hoge mate van onzekerheid. What’s next?
Complexity - Er zijn veel variabelen met onvoorspelbare invloeden.
Ambiguity - Er zijn onbekende variabelen die de situatie ook kunnen beïnvloeden.

Naast de VUCA-wereld, is er ook sprake van meerdere generaties op de werkvloer, met ieder hun eigen karakteristieken en uitdagingen. Hoe gaat een Babyboomer om met een Millennial? Hoe reageert hij als de Millennial zijn manager wordt? Hoe past Generatie X in het plaatje? Wat is de invloed van de nieuwste generatie (Generatie Z) op hoe we werken?

Wij zijn ervan overtuigd dat de Tayloriaanse organogrammen nu echt hun langste tijd gehad hebben. Leiderschap gaat niet meer over de functie, maar wordt een proces. In ons boek staat de ontwikkeling tot Whole Brain Leader centraal. Wij onderscheiden daarbij vier niveaus (The Expert, The Achiever, The Individualist en The Strategist), waarbij iedere stap duidt op een grotere volwassenheid als leider. The Strategist is het type leider dat transformaties weet te realiseren, voor ons is dat The Whole Brain Leader. Om de stappen naar Whole Brain Leadership te kunnen zetten maak je zowel een horizontale (kennis en vaardigheden) als een verticale ontwikkeling (mindset) door.

Vooral de verticale ontwikkeling gaat niet vanzelf en heeft tijd nodig. De manier waarop je je verticale ontwikkeling kunt realiseren, geven we met ons vierstappenplan:

1. Face reality!

2. Whole Brain Thinking.

3. Lead as a Coach.

4. Transformation.

Door het invoeren van Whole Brain Thinking in de organisatie, ontdek je wie waar voorkeuren voor heeft en kan je medewerkers in hun kracht laten samenwerken. Uiteindelijk zullen ook functieomschrijvingen tot het verleden gaan behoren en kijk je per situatie welke medewerkers het meest geschikt zijn. Dit zal bijdragen aan een hogere betrokkenheid van alle medewerkers.

Begrip van de Breinvoorkeuren van alle medewerkers maakt het coachen als leider ook veel effectiever. Hierdoor zullen medewerkers makkelijker schakelen tussen een leiderschapsrol en een volgersrol. Leiderschap wordt immers een proces, waarbij van de deelnemers wisselend leiderschap gevraagd wordt.

Het transformatieproces zal beginnen bij wat nu nog de functionele leiders zijn. Bij een juiste toepassing, transformeren de leiders vele volgers tot nieuwe leiders, met als resultaat effectieve en adaptieve organisaties. Het zijn deze adaptieve organisaties die zullen overleven, niet per definitie de grote.

Pak de handschoen op, ontwikkel jezelf tot Whole Brain Leader en transformeer je organisatie zodanig dat het effectief in kan spelen op de VUCA-wereld. Maak het verschil en omarm de veranderingen.

Sjoerd de Waal MBA is een zeer ervaren manager. Hij geeft trainingen en coaching op het gebied van effectiviteit en efficiency, veranderingstrajecten, carrièremogelijkheden en Business Model Generatie. Hij is een van de auteurs van The Whole Brain Leader.

Over Ingvar Jónsson
Ingvar Jónsson is a writer, entertainer, and a performance coach within the field of leadership and personal development. He holds a degree in International Marketing and an MBA from Copenhagen Business School. He has built his recent success by training managers and leaders to har¬ness the diverseness of their people using the LAC approach (Leader as a Coach) together with Neethling Brain Instruments. Ingvar is the CEO of Profectus in Iceland and Whole Brain Solutions, the Scandinavian Agency for NBI.
Over Sjoerd de Waal
Sjoerd de Waal is een zeer ervaren manager (scheepswerktuigkunde, petrochemische industrie, reliability- en onderhoudsmanagement) met een MBA graad van Webster University. Hij heeft diverse management posities bekleed (service, onderhoud en operationeel) en is altijd op zoek naar manieren om mensen en organisaties te verbeteren. Hij verzorgt trainingen op het gebied van management- en leiderschapsvaardigheden, financieel management voor sitemanagers, communicatie, Business Model Generatie, verandermanagement en sociale media (LinkedIn, Twitter). Coaching doet Sjoerd de Waal op het gebied van effectiviteit en efficiency, veranderingstrajecten, carrièremogelijkheden en Business Model Generatie. Dit doet hij in de vorm van 1 op 1-, team- en organisatiecoaching.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Ingvar Jónsson, Sjoerd de Waal
The Whole Brain Leader

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden