Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Preview - Een zaak van hart-werken

Een zaak van hart-werken is een businessroman voor hardwerkende professionals, managers, zelfstandige ondernemers en iedereen die zijn werk beter wil doen. De auteur, Ellen de Lange-Ros, gaat in deze preview in op hoe dat in zijn werk gaat.

Ellen de Lange-Ros | 21 januari 2016 | 3-4 minuten leestijd

Voor creatieve en hardwerkende professionals. Omdat hart-werken veel leuker is dan hard werken. En je met dit boek ontdekt hoe je dat doet. Een zaak van hart-werken is een boek voor hardwerkende professionals, managers, zelfstandige ondernemers en iedereen die zijn werk beter wil doen. Veel mensen worstelen met werken vanuit hun hart. Het klinkt zo leuk: je passie volgen. Je droombaan creëren. Manifesteren vanuit je hart. Maar als het zo makkelijk is, waarom hebben we dan niet allemaal allang die droombaan?

Het boek is geschreven als een businessroman: elk hoofdstuk bestaat uit een meeslepend verhaal, afgewisseld met praktische oefeningen waar je direct mee aan de slag kunt in je eigen werk.

De hoofdpersonen in het boek nemen je mee in hun eigen reis naar hart-werken. Anna, Joris en Orlando zijn hechte vrienden. In Een zaak van hart-werken maakt het drietal kennis met de oudere dame Francisca. Ze bereikt opvallend veel in haar werk, op een bijzondere manier. Wat is het geheim van Francisca? En kunnen de anderen haar lessen toepassen in hun eigen werk als zelfstandige professional, creatieve hoedenmaker en ambitieuze manager?

In een serie van vier lessen leert Francisca hen geheim van hart-werken. Dat levert de nodige uitdagingen en problemen op. Want werken vanuit je hart klinkt mooi, maar het blijkt onverwachts lastig:

1. Volg je hart: Leer afstemmen op de bijzondere wijsheid uit je hart, die soms al dingen weet die je met je hoofd niet had kunnen bedenken. Dit klinkt magisch, maar dat is het niet. Het is als zwemmen: dat kan bijna niemand vanzelf, maar bijna iedereen kan het leren. Zo is het ook met de toegang tot je hart-wijsheid: dat moet je stapje voor stapje ontwikkelen. Lukt je dat? Dan krijg je toegang tot een enorme wijsheid die dagelijks toegankelijk is. Gewoon, tijdens je werkdag, in elke vergadering of bij elk project.

2. De transformatie: Als je gaat hart-werken, veranderen dingen. Niet alleen je werk, maar jijzelf ook. Je ontdekt waarom je vaak niet luistert naar de wijsheid uit je hart. Je leert de ‘ruis op de lijn’ ontdekken en daarmee transformeer je jezelf. Dat klinkt mooi, maar in de praktijk is dat lastig; het vraagt veel moed. Zet je door? Dan word je beloond met ware wondertjes: projecten die zichzelf als vanzelf regelen en toevallige voorspoed die je systematisch blijft overkomen.

3. Hart-werken in je bedrijf (of werk): Nu je weet wat hart-werken inhoudt, kun je het praktisch gaan toepassen in je werk. Je kunt letterlijk liefde toevoegen aan alles wat je doet. Klinkt vaag? Welnee! Stel vast waar je enthousiast over bent, waar je passies zitten. En voeg daar elke dag wat meer aan toe in je werk? Idealistisch? Soft gepraat? Tuurlijk! Totdat je het gaat toepassen en de verrassende effecten zelf ervaart.

4. Als je liefde groter is dan je angst: Hart-werken klinkt makkelijk. Maar waarom doen we het dan niet allemaal allang? Omdat hart-werken niet langer draait om ‘moeten’, maar om ‘moed’. De moed om je passies te volgen. De moed om je hart open te stellen. Het vraagt om de moed om de wereld vanuit overvloed en liefde te benaderen en niet meer vanuit cynisme, angst of schaarste. Ook in je werk. Juist in je werk.

Als je je werk goed wilt doen, vraagt het niet dat je hard gaat werken, maar het vraagt om inzet vanuit je hart. Het gekke is: soms is het gemakkelijker om hard te werken, want dan kun je de echt spannende dingen ontwijken, hoef je daar niet over na te denken. Hard werken doen we gemakkelijk op onze automatische piloot. Hart-werken vraagt bewuste inzet. Dat lukt niet automatisch. Dat moet je leren. Dat kun je leren. Net zoals je hebt leren zwemmen.

Dr. ir. Ellen de Lange-Ros helpt vanuit haar bedrijf Faxion ondernemers en zelfstandigen sneller te groeien. Ze is de auteur van Een zaak van hart-werken, Een zaak van geld, Een zaak van zacht werken en Een zaak van fans.

Over Ellen de Lange-Ros

Dr. Ir. Ellen de Lange-Ros viel als kind niet op in de klas, totdat ze bij de CITO-toets de maximale score haalde. Ze heeft een technisch bedrijfskundige achtergrond met ervaring in onderzoek en het bedrijfsleven. Sinds 2012 is ze businesscoach en heeft ze gewerkt met architecten, coaches, kunstenaars, marketeers, IT-professionals, interim-professionals en vele andere begaafde zzp’ers.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden