Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Mentale veerkracht voor professionals

Effectief omgaan met werkdruk en stress? Presteren wanneer het echt moet? Sierd Nutma deelt aan de hand van persoonlijke verhalen een unieke formule die bijdraagt aan het creëren van meer plezier, meer energie en betere prestaties in werk en leven. Een preview.

Sierd Nutma | 29 november 2016 | 3-4 minuten leestijd

Klanten zijn veeleisender, de directie is te sturend en de werkdruk ligt te hoog. Het is nu eenmaal makkelijker om naar anderen te wijzen. De werkelijkheid is dat we eerst wat beter naar onszelf moeten kijken, want als we in dit tempo doorgaan raken we steeds verder verwijderd van onze eigen-waarde. We verliezen potentieel en de belangrijkste kracht, de menselijke factor, verdwijnt langzaam uit organisaties en uit ons leven.

Er is een oplossing.

We moeten even stilstaan. In de spiegel kijken. Onze verantwoordelijkheid pakken en de regie weer in eigen hand nemen. We moeten kappen met de slachtofferrol en pro-actief aan de slag. Dat kunnen we, daar ben ik van overtuigd. We just need a little push. Het vraagt om een andere mindset. Het vraagt om het trainen van onze Mentale Veerkracht waarmee we ons klaarmaken voor een duurzame en gelukkige toekomst. Zowel in werk als privé.

Het boek Mentale veerkracht voor professionals gaat over het creëren van meer plezier, meer energie en betere prestaties. Het is een persoonlijk verhaal waarmee ik je wil uitdagen om na te denken over jouw eigen verhaal. Wat is jouw kracht en op welke manier kun je die optimaal inzetten?

De rode draad in mijn leven is Mentale Veerkracht. Ik leef Mentale Veerkracht. Reflecterend op een groot aantal gebeurtenissen die ik mocht meemaken bracht het mij tot een formule. Een formule die ik zelfstandig heb onderzocht. Niet op basis van wetenschap maar op basis van persoonlijke verhalen en situaties uit de praktijk. Mijn onderzoek heb ik gedaan door mezelf in extreme situaties te plaatsen. Tijdens solo-expedities in woestijnen en onherbergzame gebieden. Tijdens extreme fysieke uitdagingen in arctische gebieden. En tijdens niet ongevaarlijke militaire missies in teamverband en tijdens heimelijke operaties gedurende mijn werkzaamheden bij de politie. Ook privé kreeg ik de nodige uitdagingen te verwerken. Na een echtscheiding kwam ik letterlijk op straat terecht. Al deze ervaringen zorgden bij mij voor een enorme nieuwsgierigheid naar de veerkracht van de mens.

Ik ontdekte en toetste de elementen die ik zag en vond bij veerkrachtige mensen.

Het bracht mij tot de formule van Mentale Veerkracht: MV=M+D+V.

(Mentale Veerkracht = Motivatie + Doorzettingsvermogen + Verantwoordelijkheid)

Waarbij Mentale Veerkracht als volgt wordt gedefinieerd: Het vermogen om je succesvol staande te houden in wisselende omstandigheden. Ik ontdekte dat mensen en organisaties die bovengemiddeld goed scoren op de drie elementen onder alle omstandigheden succesvol gedrag vertonen en resultaten boeken ondanks de omgeving waarin zij verkeren. En daarbij ontdekte ik het goede nieuws dat ik graag wil delen: Mentale Veerkracht kun je trainen!

Ik ben geen ervaringsdeskundige die jou gaat vertellen hoe het moet. Wel wil ik je uitdagen om aan de slag te gaan met het versterken van je Mentale Veerkracht. Dat je mag ontdekken hoe jij vervelende gebeurtenissen kan ombuigen in je voordeel. Dat je mag ontdekken hoe je ervoor zorgt dat jij onder spanning het juiste doet op het juiste moment. En dat je mag ontdekken hoe jij effectief en succesvol bent en blijft. Haal eruit wat er voor jou inzit. Word sterker dan ooit. Word beter dan ooit. Word gelukkiger dan ooit. Creëer plezier en energie in je leven. En mogelijk zal dit boek je hierbij kunnen helpen.

‘Onze grootste angst is niet dat we ontoereikend zijn. Onze grootste angst is dat we onmetelijk krachtig zijn.’

Sierd Nutma is spreker, trainer en auteur op het gebied van Mentale Veerkracht. Hij is de auteur van Mentale veerkracht voor professionals.

Over Sierd Nutma
Sierd Nutma is spreker op het gebied van werkdruk en mentale veerkracht. Als ex-commando, ondernemer van extreme expedities en trainer van high performance teams weet hij wat het betekent om succes te creëren in extreme omstandigheden. Hij wordt gezien als expert op het gebied van mentale veerkracht en helpt teams en leiders om optimaal te presteren onder druk. Eerder publiceerde hij het boek Mentale veerkracht voor professionals.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden