Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Boekje waar je blij van wordt - Guido Weijers

Vergeet alle zelfhulpboeken over geluk! Laat je niet verleiden tot broccolidiëten, chakrareinigingen of klankschaaltherapieën! Dat is de boodschap van Guido Weijers' Boekje waar je blij van wordt. Een preview.

Guido Weijers | 3 februari 2017 | 2-3 minuten leestijd

Stop met mindfulness, yoga of meditatie en neem afscheid van die zelfbenoemde geluksgoeroes! Gooi het over een heel andere boeg. Geen zweverig gedoe, maar alleen de wetenschap achter geluk. Met een knipoog natuurlijk.

Gelukstrends

‘Waarom schrijft zo’n podiumbeest als Guido Weijers een boekje over geluk?’ Dat is een goede vraag! In tegenstelling tot wat veel mensen denken, ben ik eigenlijk een heel rustig persoon. Op het podium ben ik grappenmaker en spreker, maar in het dagelijks leven observeert ik liever. Ik merkte dat krampachtig zoeken naar houvast en geluk een trend is geworden. De industrie die hieruit ontstaan is en steeds grotere groepen mensen geld uit de zak klopt, amuseert me enorm. Ik heb er zo mijn eigen ideeën over en deel ze graag in mijn Boekje.

Gelukswetenschap

Ik heb behoorlijk wat onderzoeken doorgespit om tot dit boekje te komen. De gelukswetenschap zorgt elke dag voor een shit-load aan nieuwe informatie en inzichten, en in rap tempo worden bestaande onderzoeken aan gort gerelativeerd. Mijn Boekje bevat daarom de beste tips en tricks om maximaal gelukkig te worden. Aan bod komen theorieën van hoogleraren als Joke van Saane, Andrea Evers, Sonja Lyubomirsky, Meike Bartels, Ap Dijksterhuis, Guy van Liemt en Daniel Gilbert, ideeën en quotes van filosofen als Socrates, Aristoteles, Paul Smit en ondergetekende, en feitjes van internet of uit wetenschappelijke studies en publicaties.

Geluksgemiddelden

Door middel van persoonlijke verhalen, vreemde gedachtekronkels, leuke feiten en mooie overpeinzingen hoop ik je in 118 pagina’s nog gelukkiger te maken dan je al was. Maar wees gewaarschuwd: niet alles geldt 100% procent voor jou. Wellicht herken je jezelf totaal niet in bepaalde onderzoeken. Ik moet dan ook benadrukken dat de resultaten van de onderzoeken die ik aanhaal meestal ‘gemiddelden’ zijn. Zo zijn bepaalde groepen mensen ‘gemiddeld’ gelukkiger of ongelukkiger dan andere. Of zou een Nederlands gezin gemiddeld 1,7 kinderen hebben, terwijl dat volgens mij toch onmogelijk is. Dit boekje kan daarom nooit 100% over jou gaan. Ik ga er dan ook vanuit dat je veel herkent en dat het je plezier geeft.

Boekje waar je blij van wordt is een bundeling van de beste tips en tricks om maximaal gelukkig te worden. Voor iedereen die geïnteresseerd is in zowel de wetenschap van geluk als in de eigenzinnige gedachten van mij daarbij. Er zitten geen voorwaarden aan, iedereen kan het lezen: man of vrouw, oud of jong, blond of donker, rijk of arm, positivo of zuurpruim. Maar bovenal is dit boekje voor mooie, fijne, warme mensen. Lees het, geef het weg, steek het in de fik, doe ermee wat je wil, zolang jij er maar blij van wordt. Want het blijkt: geluk zit in een klein boekje!

Guido Weijers verdiept zich al jaren in positieve psychologie, non-dualisme, Neuro Linguïstisch Programmeren en andere zelfhulpmethodes. Voor zijn Masterclass Geluk volgde hij zelf masterclasses aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ook sprak hij op TEDx over The Pursuit of Happiness en deed hij in Bhutan onderzoek naar het bruto nationaal geluk. Hij is de auteur van Boekje waar je blij van wordt.

Over Guido Weijers

Guido Weijers verdiept zich al jaren in positieve psychologie, non-dualisme, Neuro Linguïstisch Programmeren en andere zelfhulpmethodes. Voor zijn Masterclass Geluk volgde hij zelf masterclasses aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ook sprak hij op TEDx over The Pursuit of Happiness en deed hij in Bhutan onderzoek naar het bruto nationaal geluk.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden