Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

tribe guide - Van jouw talent naar gezamenlijke groei

Robbert van Adrichem en Stephan Persoon zijn samen met Agium al vijf keer uitgeroepen tot één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland door de FD Gazelle. Samen schreven zij de tribe guide. Een inspirerend logboek dat je helpt bij het behalen van je persoonlijke ambities met impact. 

Robbert van Adrichem | 2 januari 2019 | 3-4 minuten leestijd

Organisaties veranderen continu. Verandering is daarbij eigenlijk de enige constante factor. Om niet volgend en passief te zijn, moet je zorgen dat jij die verandering bent. Wie ben ik? Waar wil ik naartoe? Wat zijn mijn unieke talenten? En wat is onze gezamenlijke ambitie? Hoe bereiken we die?

Wij als organisatie, maar ook wij persoonlijk, hebben de ambitie om op zoveel mogelijk mensen impact te hebben. Dus vragen we aan onze (nieuwe) medewerkers, opdrachtgevers en ook aan jou: welke ambitie heb jij? Om deze vragen bij iedereen helder te krijgen, is de ‘tribe guide’ ontwikkeld.

Want; ‘Je weet: als je een reis begint met een bestemming en een plan, arriveer je er precies op tijd met het beoogde resultaat.’

Mission statement
Om jouw persoonlijke levensplan te volgen, is het nodig om te weten welke koers jij moet varen: jouw mission statement. Een kompas dat je de goede kant opstuurt.

Het hoofdstuk ‘mission statement’ heeft als doel om jouw missie in kaart te brengen, jouw reden om elke dag op te staan. Het Ikigai-model is hierbij een hulpmiddel dat jou helpt om jouw missie, passie en roeping helder te formuleren.

De vlam
De vlam is een metafoor voor onze visie op ontwikkeling. Een leidraad bestaande uit vier sporen, die je naar de juiste richting laat groeien. Waar sta je over een paar jaar? Met deze sporen maak je impact. Dat brengt jou en anderen een stap dichterbij ieders ambitie.

Talent is de basis. Samen met de ‘wind of change’ zorgt die ervoor, dat jouw vlam flakkert en verandert. Met voldoende verse lucht brandt jouw vlam beter en feller.

Jouw persoonlijke tribe (stam)
Agium werkt als tribe, als stam geschetst als een cirkel. Onze tribe is echter geen gesloten, maar een open cirkeI. Een sterke vorm die staat voor eenheid, perfectie en balans. Samen met andere tribes gaan voor het beste resultaat.

In het hoofdstuk ‘tribe (stam)’ maak je voor jezelf duidelijk; wie zitten in mijn tribe? (binnen de cirkel) Wie zijn verbonden aan mijn tribe? (buiten de cirkel)

Verwantschap is de meest universele en fundamentele van alle menselijke relaties. Je kunt direct verwant zijn in een familie, maar natuurlijk ook in andere verbinding. Zie het maar als een stamboom met mensen dichterbij en verder weg, maar altijd verbonden met elkaar.

Mijn change
Na alles wat je tot nu toe hebt ontdekt, is het tijd voor verandering. Voordat je deze inzet; hou jezelf nog een spiegel voor. Hoe formuleer je je doelen? Past de change in de lijn van de organisatie?

Jouw veranderaanpak is klaar voor implementatie en gaat zorgen voor nieuw elan. Hoe heeft jouw ‘change’ de ‘run’ structureel verbeterd? Hoe ben jij gegroeid en hoe is de ander gegroeid? Vermogen voor vooruitgang noemen we dat.

Deze tribe guide is gevuld met jouw verhaal. Met je ervaringen, groeiproces, impact en ambitie. Ben je nu klaar? Natuurlijk niet. Je kunt, mag en blijft groeien in je volgende vlam, in je verdere leven, bij jouw tribe.

Maar vooruitkijken zonder mooie afronding is winnen zonder prijsuitreiking. Wat heb jij geleerd? Wat ging goed? Wat zou je anders doen en wat neem jij mee voor de volgende keer?

‘Zie het als een ontdekkingsreis die je verdere koers uitzet. Wij zouden willen zeggen tegen de lezers: vul het boek in, lees de andere boeken die ons inspireren, formuleer en realiseer jouw missie en ambities. Verwonder je en leid jezelf door de ‘tribe guide’. En maak hem uiteindelijk net zo uniek als jezelf. O ja, en geniet van het uitzicht op de weg ernaartoe.’

Robbert van Adrichem is ondernemer, een ras-optimist, ambitieus en dienstverlening zit hem in de genen. Stephan Persoon heeft een passie voor ondernemerschap. Denken in mogelijkheden en zorgdragen voor de optimale omstandigheden om doelen te realiseren. Ze zijn directeur bij Agium en de auteurs van tribe guide.

Over Robbert van Adrichem
Robbert van Adrichem is ondernemer, een ras-optimist, ambitieus en dienstverlening zit hem in de genen. Hij heeft een passie voor leiderschap, het vermogen om mensen boven zichzelf uit te tillen. Robbert haalt zijn energie uit het realiseren van ambities van mensen om zich heen, opdrachtgevers en professionals. Robbert is directeur bij Agium samen met zijn compagnon Stephan Persoon. Samen zijn zij met Agium al vijf keer uitgeroepen tot één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland door de FD Gazelle en behoren zij tot de ScaleUp top 250 van Nederland. Agium is dé ontmoetingsplaats voor gedreven mensen in en rondom het financiële vakgebied: opdrachtgevers, werknemers en zelfstandige professionals. Samen met Stephan schreef Robbert de ‘tribe guide’. Een inspirerend logboek dat je helpt bij het behalen van je persoonlijke ambities met impact. In het boek ‘de tribe guide’ inspireren Stephan en Robbert, finance professionals om vanuit uniek talent impact te maken en ambities te realiseren. Het Vlammodel geeft meerdere handvatten om via de sporen te komen tot impact. Van persoonlijk missionstatement naar echte verandering. “The only true way for any of us to grow, to truly fulfill our full potential, is when we work to help others do the same. (Simon Sinek)”
Over Stephan Persoon
Stephan Persoon heeft een passie voor ondernemerschap. Denken in mogelijkheden en zorgdragen voor de optimale omstandigheden om doelen te realiseren. Het unieke talent van Stephan is ‘aanspelen’ en het verbinden van mensen om met elkaars talent impact te maken. Als fanatiek marathonloper streeft hij altijd naar het beste resultaat om daarmee keer op keer het beste uit zichzelf en anderen te halen. Stephan is directeur bij Agium samen met zijn compagnon Robbert van Adrichem. Samen zijn zij met Agium al vijf keer uitgeroepen tot FD Gazellen, één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Agium is de ontmoetingsplaats voor gedreven mensen in en rondom het financiële vakgebied: opdrachtgevers, werknemers en zelfstandige professionals. Samen met Robbert schreef Stephan de ‘tribe guide’. Een inspirerend logboek dat je helpt bij het behalen van je persoonlijke ambities met impact. In het boek ‘de tribe guide’ inspireren Stephan en Robbert, finance professionals om vanuit uniek talent impact te maken en ambities te realiseren. Het Vlammodel geeft meerdere handvatten om via de sporen te komen tot impact. Van persoonlijk missionstatement naar echte verandering. “De kracht van willen verbeteren, onderscheidt ons van de middelmaat en breekt door elk carrièreharnas heen.”

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Robbert van Adrichem, Stephan Persoon
tribe guide

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden