Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Pak je Passie - Een tienstappenplan naar succes!

Pak je Passie! Is een no-nonsense boek voor iedereen die nú aan de slag wil gaan met het betekenisvol ondernemen vanuit intrinsieke motivatie. Een preview.

Johan Struwe | 10 december 2019 | 3-4 minuten leestijd

Een kwalijke maatschappelijke ontwikkeling is de toename van algehele ontevredenheid die momenteel plaats lijkt te vinden. Een deel van die ontevredenheid lijkt te liggen in het gevoel weinig tot niets zinvols bij te dragen in het werkzame leven, en ook in het gevoel "vast" te zitten in een gouden kooi van vaste inkomsten en financiële verplichtingen. Het resulteert in boze, ontevreden mensen die hun dromen hebben opgegeven. Een gevolg hiervan is een enorm hoog aantal gevallen van burn-out en bore-out, wat voor de betrokkenen vaak heel wat consequenties heeft.

Dat gevoel was mij beslist niet onbekend, want ook zelf was ik zo'n boze, ontevreden man die zichzelf had wijsgemaakt dat "dit het nu eenmaal was". Jarenlang zat ik voor mijn gevoel muurvast in een geestdodende en extreem stressvolle baan, waar ik mezelf dagelijks met tegenzin heen sleepte. Het werk bood geen enkele voldoening en zingeving, en dat had waarschijnlijk nog jarenlang doorgegaan, als een hartinfarct drie jaar geleden me niet hardhandig voor een definitieve keuze had gesteld: Doorgaan op deze voet, met kans op alle gevolgen van dien, of het roer radicaal omgooien en werk maken van je grootste passie?

Niet verwonderlijk viel de keus op dat laatste, en dat was een enorme uitdaging. Mijn grootste passie was en is namelijk het sportvissen op roofvis. Een hobbymatige activiteit, en derhalve werd ik genoodzaakt om hieromheen een gezond en duurzaam businessmodel uit te werken en op te bouwen. Een kwestie van veel uitproberen, pionieren en constant werken aan online en offline zichtbaarheid en naamsbekendheid.

Nu, drie jaar later ben ik dé Nederlandse specialist in het verzorgen van vistrips in Nationaal Park de Biesbosch, en ben ik dagelijks verantwoordelijk voor de veiligheid en de plezierige ervaring van mijn gasten, die van over de hele wereld komen. Amerikanen, Belgen, Namibiërs, Australiërs, Oekraïners en Russen: Allemaal vonden ze hun weg naar mijn onderneming, en velen van hen zijn inmiddels zeer regelmatig terugkerende gasten geworden.

Door keihard te werken aan het vervullen van mijn droom ben ik niet alleen financieel succesvol geworden, maar ben ik ook een veel beter mens geworden voor mijzelf en mijn omgeving. De stress die me letterlijk gesloopt heeft is nooit meer teruggekeerd (ook niet bij de vele tegenslagen die je als ondernemer doormaakt), en ontevredenheid en angst hebben plaatsgemaakt voor optimisme en positiviteit. Door voor mijzelf te kiezen heb ik mijn leven ten goede veranderd, en de kennis en ervaringen die ik hierbij heb opgedaan wil ik delen met anderen, zodat ook zij de keuze voor meer zingeving en voldoening kunnen maken. Het heeft geresulteerd in mijn eerste boek ooit.

In Pak je Passie! neem ik je in tien stappen mee vanaf het moment dat mijn wereld in duigen leek te vallen tot aan het heden. We gaan aan het werk met het bepalen van jouw passies en intrinsieke motivatie, we behandelen de verschillende mogelijkheden om hulp te krijgen op je pad en om je dienst of product in de markt te zetten. Hands-on en in begrijpelijk Nederlands zonder jargon. Alles wordt geïllustreerd met praktijkvoorbeelden van mezelf of anderen, en door het duidelijke tienstappenplan kun je hiermee gelijk aan de slag.

Johan Struwe (1973) gooide na een hartinfarct het roer compleet om. Hij nam afscheid van zijn geestdodende en stressvolle baan en volgde zijn hart door van zijn grootste passie, het vissen op roofvis, zijn nieuwe carrière te maken. Een verdienmodel waar aanvankelijk niemand in geloofde, behalve hijzelf. Thans is Johan dé Nederlandse specialist in het roofvissen in het benedenrivierengebied. Tevens is hij te boeken als inspirerend spreker over ondernemerschap en persoonlijk leiderschap. Hij is de auteur van Pak je passie!

Over Johan Struwe
Johan Struwe (1973) gooide na een hartinfarct het roer compleet om. Hij nam afscheid van zijn geestdodende en stressvolle baan en volgde zijn hart door van zijn grootste passie, het vissen op roofvis, zijn nieuwe carrière te maken. Een verdienmodel waar aanvankelijk niemand in geloofde, behalve hijzelf. Thans is Johan dé Nederlandse specialist in het roofvissen in het benedenrivierengebied. Tevens is hij te boeken als inspirerend spreker over ondernemerschap en persoonlijk leiderschap.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden