OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Ondernemen

  Rubriek

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer
  Toon resultaten

  Ondernemen

  Hier vindt u artikelen rond boeken over ondernemen en ondernemerschap. Van businessplan tot ondernemersbiografie. Alles voor starters, mkb, scale ups en zzp'ers.
  359 resultaten
  recensie
  Internet en social media
  23 november 2021
  Wardy Poelstra
  3-5 minuten leestijd
  Een kijkje achter de schermen van een succesvol bedrijf is altijd leuk. Zeker als het gaat om een start-up van Nederlandse bodem die inmiddels miljarden waard is. We hebben het over betalingsverwerker Mollie; oud-directeur Remco Boer vertelt in Via Mollie openhartig over de jaren dat hij er werkte, van 2014 tot 2019.
  recensie
  Ondernemen
  9 november 2021
  Sjors van Leeuwen
  3-5 minuten leestijd
  Ondernemers zijn snelle jongens die voor het geld gaan. Managers houden van spreadsheets en zo weinig mogelijk risico’s. Toch? Het antwoord lezen we in Ondernemers vs Managers. Een zoektocht naar de verschillen en overeenkomsten tussen managers en ondernemers en wat ze van elkaar kunnen leren. 
  preview
  Ondernemen
  8 november 2021
  Jan Frens
  3-4 minuten leestijd
  In Krachtvoer voor Ondernemers bundelt Jan Frens een selectie van prikkelende en uitdagende artikelen die elk niet meer dan een paar minuten leestijd vragen. Bij wijze van teaser deelt hij een van de artikelen.
  preview
  Ondernemen
  29 oktober 2021
  Rik Vera
  3-4 minuten leestijd
  In maart 2020 was ik met Leaseplan in San Francisco, net voor de wereld stil kwam te staan door Covid-19.  We waren daar om samen te ontdekken hoe het bedrijf zich kon klaarstomen voor een wereld in verandering.
  preview
  Ondernemen
  27 oktober 2021
  Véronique Bockstal
  3-5 minuten leestijd
  Heb je als female founder het gevoel dat je vast bent komen te zitten in de dead zone, de omzetrange tot €300.000 die je alleen of met beperkte hulp kan realiseren? Droom je van een miljoenenbedrijf maar zitten allerhande drempels in de weg? Ga je gebukt onder een gebrek aan tijd, kennis, ervaring, netwerk, financiering, … ?
  recensie
  Ondernemen
  26 oktober 2021
  An Opmeer
  1-3 minuten leestijd
  Ondernemen, het is een term die toch vaak nogal vaag overkomt, maar niet bij Charlotte Meindersma. Haar boek Echt ondernemen, bemoei je met je eigen zaak maakt het zelfstandigenbestaan heel concreet.
  preview
  Ondernemen
  25 oktober 2021
  Sara Vermeulen
  3-4 minuten leestijd
  Dus jij wil van je organisatie een duurzame organisatie maken maar je weet niet waar te beginnen? Geen nood, in De weg naar duurzaam ondernemen nemen we je in 5 stappen mee doorheen deze uitdagende reis. In deze preview lichten we een tipje van de sluier.
  preview
  Ondernemen
  22 oktober 2021
  Gerben Nijmeijer
  5-7 minuten leestijd
  Een unieke formule. Dat waarmee jij je onderscheidt van alle anderen. Iedereen zoekt ernaar, als ware het de heilige graal. Wat niet eens zo’n vreemde vergelijking is.
  recensie
  Ondernemen
  18 oktober 2021
  Mylene Bouwman
  1-2 minuten leestijd
  Mindful & Miljonair. Een titel die triggert. Precies zoals Steffy Roos Du Maine het heeft bedoeld. Want wie verwacht er nu dat een ‘spiriwiri’ persoon miljonair is? Of draai het eens om: bij een miljonair denken we vaak aan een hardwerkende man. Niet aan een gedreven én spirituele vrouw.  
  recensie
  Ondernemen
  15 oktober 2021
  Ineke Smits
  2-3 minuten leestijd
  Al sinds enkele jaren volg ik auteur Charlotte Meindersma op social media. Ze doet net dat wat ik van een jurist niet direct verwacht. Ze maakt dat wat complex is, dat wat je liever op afstand houdt, soms zelfs enigszins spannend vindt, toepasbaar en begrijpelijk voor een leek als ik.  
  preview
  Ondernemen
  30 september 2021
  Victor van Tol
  3-4 minuten leestijd
  SnappStory geeft je een uniek kijkje achter de schermen van SnappCar. Victor van Tol, medeoprichter van het bedrijf, deelt zijn uitdagende levens- en ondernemerslessen met jou. In zijn preview vertelt hij over zijn boek.
  interview
  Internet en social media
  14 september 2021
  Jeroen Ansink
  7-10 minuten leestijd
  We leven steeds meer in een wereld die door Amazon wordt gecontroleerd, schrijft Bloomberg-journalist Brad Stone in Amazon ontketend. Het boek is een vervolg op Mr. Amazon, waarmee hij in 2013 de Financial Times Goldman Sachs Award won. ‘Jeff Bezos is een changed man.'
  preview
  Ondernemen
  13 september 2021
  Bart van den Belt
  3-4 minuten leestijd
  Of je nu net gestart bent of al wat jaartjes onderweg bent als ondernemer, De 7 Sleutels voor Zakelijk Succes is voor jou. De ondernemer, de doener, iemand die droomt, maar ook van aanpakken houdt en resultaat wil zien. 
  recensie
  Ondernemen
  2 september 2021
  Quintus Hegie
  4-6 minuten leestijd
  Als je bij Het Hypnose Vliegwiel voor Ondernemers van Ricardo Nielsen vermaakt verwacht te worden met een grote hypnose show, dan heb je het helemaal mis. Met dit op het eerste oog wat onopvallende boek beschik je juist over een serieus instrument om als startende ondernemer opvallend veel impact op jezelf en je onderneming te maken. 
  nieuws
  Algemeen management
  2 september 2021
  Jeroen Ansink
  4-5 minuten leestijd
  Wat leest Amerika en wat waait waarschijnlijk over naar Nederland? 'Onze man in de VS' Jeroen Ansink doet maandelijks een rondje boekwinkels in New York.
  recensie
  Ondernemen
  24 augustus 2021
  Jan Hoogstra
  3-4 minuten leestijd
  Facebook, hét social mediumplatform van deze tijd, en privacy zijn geen goede combinatie. Sterker nog, Facebook en sociaal bewustzijn gaan niet goed samen. Althans, dat is de conclusie die je kunt trekken na het lezen van het boek Een smerige waarheid - Facebooks gevecht om wereldheerschappij. In dit boek beschrijven Frenkel en Kang de laatste 5 jaar binnen Facebook. 
  recensie
  Ondernemen
  19 augustus 2021
  Bertrand Weegenaar
  6-8 minuten leestijd
  Sheera Frenkel en Cecilia Change volgden (en volgen) voor New York Times de tech-industrie al jaren. In Een smerige waarheid doen ze het reilen en zeilen van de top van het bedrijf uitvoerig uit de doeken. De conclusie: een organisatie onder ongekende druk. Met als resultaat: chaos, crisis en mismanagement.
  recensie
  Ondernemen
  13 augustus 2021
  Elly Stroo Cloeck
  4-6 minuten leestijd
  Je hoeft niet te groeien naar een miljoen euro omzet en veel werknemers om succesvol te zijn. Maar je wilt wel eerlijk ondernemen, en vooral: legaal. Dat was voor mij de kern van het prima boek Echt ondernemen van Charlotte Meindersma uit 2021. Met veel humor en goede voorbeelden helpt Charlotte startende ondernemers op weg.
  nieuws
  Algemeen management
  11 augustus 2021
  Pierre Pieterse
  2-3 minuten leestijd
  Zojuist de is de augustus editie van Management Summaries verschenen. Met de volgende vier samenvattingen: Uit het transformatiemoeras van Menno Lanting, De verfrissende smaak van zure appels van Mathilde Maas Kuper, Reorganiseren kun je leren van Rein Heddema, en Amazon ontketend van Brad Stone.
  recensie
  Ondernemen
  11 augustus 2021
  Daniëlle de Jonge
  3-4 minuten leestijd
  Blinkende sterretjesconfetti, zakje oploskoffie, auteursrechtsmoesjesbingokaart, snoepjes, buisje sterrenstof en dat alles in een gouden doosje. Oh ja, en het boek dus. Want zo ontving ik het knalgele exemplaar van Écht ondernemen. 

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden