Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Mama rijdt een Bentley - Voor vrouwen die alles willen en zich door niets laten tegenhouden

In 2006 begon ik mijn eigen tandartspraktijk: heel klein en provisorisch in m'n eentje, in een keet op een braakliggend terrein in een Vinex wijk in aanleg onder de rook van Den Bosch.

Merel Kooning | 27 januari 2020 | 3-4 minuten leestijd

In de loop der jaren is mijn bedrijf uitgegroeid tot een bloeiende praktijk voor tandheelkunde en orthodontie, met inmiddels ruim 20 personeelsleden en meer dan vijfduizend cliënten. Dat is absoluut hard werken geweest, met successen, teleurstellingen en heel veel leermomenten. En intussen ben ik ook moeder geworden van drie zoons, die zoals alle kinderen flink veel aandacht verdienen. Hoe ik dit alles weet te combineren én hoe ik mijn doelen heb weten te bereiken? Dat is wat ik in mijn boek Mama rijdt een Bentley vertel.

Op mijn boekenplank thuis heb ik een hele rits managementboeken staan, maar ik kan mij meestal niet goed identificeren met de auteur. Het is ook opvallend dat deze boeken 99 van de 100 keer door een vent zijn geschreven. En die paar managementboeken die van de hand van een vrouw zijn, gaan vooral over het gevreesde ‘glazen plafond' in het bedrijfsleven. Iets waarvan ik met een eigen praktijk heel weinig last heb.

Ook reppen schrijvers van managementboeken niet of nauwelijks over het combineren van een carrière met het moederschap - wellicht omdat ze zelf geen kinderen hebben of dit als man geen issue vinden. Daarom heb ik besloten mijn visie en mijn ervaringen op te schrijven. Veel vrouwen zijn er namelijk van overtuigd dat een topcarrière opbouwen niet of nauwelijks te combineren valt met het zijn van een aandachtige, liefhebbende moeder en een betrokken partner. Maar laat je niks wijsmaken: het kan écht! Alles wat ik in mijn boek beweer, is gebaseerd op mijn eigen ervaringen en - eerlijk is eerlijk - ook wat literatuur.

Mijn boek is een handboek voor vrouwen (en mannen!) die van hun leven een groot succes willen maken, op alle mogelijke en denkbare gebieden. En ik bedoel écht een groot succes. Ik wil ze helpen om in zichzelf te geloven en erop te vertrouwen dat het goed komt. Vaak hoor je mensen zeggen dat ze het ‘eerst moeten zien om iets te kunnen geloven'. Maar ik zeg je dat het precies andersom is: waar je in gelooft, zie je op een bepaald moment terug in je leven. En dat kan van alles zijn. Succes betekent niet alleen carrière maken. Ik heb het in mijn boek ook over succes in je relatie, gezond en in balans zijn, een goede ouder zijn voor je kinderen, je angsten overwinnen, weten wat je wilt, doelen stellen en het allerbelangrijkst: ook daadwerkelijk stappen zetten om dit alles te bereiken. Wat jij het allerliefste wilt en wat uit je hart komt, zal zich op een zeker moment aan je presenteren. Alleen weet je nooit wanneer.

Maar let op: ik zeg niet dat je door mijn boek te lezen en ernaar te handelen, geen hindernissen op je pad zult tegenkomen. Integendeel, misschien wel méér dan wanneer je het boek níét zou lezen. Maar vaak helpen deze obstakels je uiteindelijk verder en zetten ze je juist aan om je eigen weg te blijven volgen.

Ben jij klaar voor die verandering? Wil jij de touwtjes in eigen handen nemen? Wil jij (eindelijk) gaan slagen in wat je het liefste wilt? Lees dan Mama rijdt een Bentley, ga aan de slag en creëer dat succes zelf.

Merel Kooning (1979) is tandarts, ondernemer, kunstenaar, heeft in 2018 succesvol haar eigen kledinglijn opgezet, is de moeder van Loet (2012), Hein (2014) en Ben (2017) en de grote liefde van haar man Daan. Ze is de auteur van Mama rijdt een Bentley.

Over Merel Kooning
Merel Kooning (1979) is tandarts, ondernemer, kunstenaar, heeft in 2018 succesvol haar eigen kledinglijn opgezet, is de moeder van Loet (2012), Hein (2014) en Ben (2017) en de grote liefde van haar man Daan.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden