Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Van uitgeblust naar energiek - De beproefde methode

Dit werkboek bij het succesvolle 'Handboek coachen bij stress en burn-out' geeft coaches, psychologen, artsen en hun cliënten de instrumenten in handen om verantwoord en effectief te herstellen. Een preview.

Annita Rogier | 18 mei 2020 | 3-4 minuten leestijd

Een oneindige to do lijst, puberende kinderen, een pandemie, nieuwe werkmethoden of een recessie: we ‘stressen' met z'n allen heel wat af. Als psycholoog-coach merk ik dat mensen vaak wel weten dat ze minder MOETEN piekeren, meer MOETEN ontspannen en vaker ‘nee' MOETEN zeggen ....maar hoe doe je dat in een druk leven? En al die MOETENS: die geven nog meer stress!

Dit boek reikt niet alleen kennis en inzichten aan. ‘Van uitgeblust naar energiek' helpt je om ook echt je gedrag en daarmee je leven te veranderen.

Het aansprekend vormgegeven boek leidt je volgens de bewezen effectieve O - O - O aanpak naar een energieker en meer gebalanceerd leven. Sommige experts besteden vooral aandacht aan fysieke aspecten van herstel. Anderen werken dan weer uitsluitend aan mentale veerkracht. Dit boek is zeer compleet en multidisciplinair: het combineert de beste oefeningen en adviezen van een psycholoog-coach, een medisch specialist en een fysiotherapeut. Het gaat daarbij niet alleen om symptoombestrijding: het boek pakt ook onderliggende patronen aan zoals perfectionisme, werkverslaving, faalangst of people-please gedrag. Hierdoor leer je om duurzaam beter met stress om te gaan.

De O - O - O aanpak
3 fasen en 8 stappen van herstel van veerkracht en energie

Fase 1: Opladen

1. Je leert jouw fysieke en mentale toestand accepteren

2. Je krijgt inzicht in je klachten en stressbronnen

3. Je herstelt je conditie: ontspannen, slaap, bewegen, voeding, enz

Fase 2: Oplossen

4. Je leert minder piekeren en omgaan met emoties

5. Je vindt oplossingen voor je stressbronnen

6. Je ontdekt of je talenten, waarden en missie bij je werk passen

Fase 3: Oppakken

7. Als je ziek thuis bent, bereid je terugkeer naar werk voor

8. Je pakt je taken en rollen geleidelijk weer op

Van uitgeblust naar energiek houdt rekening met het overbelaste of gestreste brein: korte uitleg, leuke tekeningen, herkenbare ervaringen van burn-outers en veel praktische doe-oefeningen. De oefeningen kun je ook preventief gebruiken om je veerkracht te versterken: je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden!

Tips die leuk zijn om uit te voeren, helpen je bijvoorbeeld om een gezonde hormoonbalans te behouden:

Herstel- of gelukshormonen

Ons lichaam maakt naast stresshormonen ook herstel- of gelukshormonen aan:

Endorfine werkt pijnstillend, het vermindert angst en sombere gevoelens en geeft een gelukkig gevoel. Het wordt aangemaakt door: lichamelijke inspanning, pittig eten, opwinding, liefde en een orgasme.

Serotonine reguleert onder andere ons immuunsysteem, slaap, temperatuur, onze nieren, hart en bloedvaten en onze spijsvertering. Serotonine heeft ook invloed op onze gemoedstoestand. Het stimuleert je geheugen en leervermogen en geeft een rustig en voldaan gevoel. Het geeft je meer zelfvertrouwen. Serotonine maak je bijvoorbeeld aan door nieuwe dingen te leren, uit je comfortzone te gaan, daglicht en sporten.

Oxytocine wordt aangemaakt bij plezierige sociale interactie (live, niet via sociale media) en knuffelen. Dit hormoon geeft een gevoel van verbondenheid en vertrouwen. Het verlaagt de stressreactie van de amygdala: je raakt wat minder snel in paniek. Elkaar echt aankijken, knuffelen en intimiteit kan de aanmaak van dit gelukshormoon stimuleren.

Dit boek is bedoeld voor iedereen die:

- meer energie wil;

- minder wil piekeren;

- beter met stress wil omgaan;

- beter wil slapen;

- spanningsklachten wil voorkomen of verminderen;

- wil herstellen van overspanning of burn-out.

Je kunt nu zelf aan de slag om je spanningsklachten en vermoeidheid aan te pakken.

Hr geeft het boek aan medewerkers en managers die wel wat extra energie en ontspanning kunnen gebruiken. Coaches, preventieadviseurs, psychologen en artsen geven het mee aan hun cliënten als ondersteuning van de persoonlijke begeleiding.

Annita Rogier zet zich als coach, trainer en psycholoog al 22 jaar gepassioneerd in voor de ontwikkeling van managers en professionals. Voorheen was ze onder andere werkzaam als trainer / adviseur, landelijk projectleider, senior consultant / psycholoog, senior manager en directeur R & D bij vooraanstaande bureaus. Ze traint, coacht, test en adviseert vooral (hoger) kader, management en directieleden. Ze is de auteur van Van uitgeblust naar energiek.

Over Annita Rogier
Annita Rogier zet zich als coach, trainer en psycholoog al 22 jaar gepassioneerd in voor de ontwikkeling van managers en professionals. Voorheen was ze onder andere werkzaam als trainer / adviseur, landelijk projectleider, senior consultant / psycholoog, senior manager en directeur R & D bij vooraanstaande bureaus. Ze traint, coacht, test en adviseert vooral (hoger) kader, management en directieleden. Annita publiceerde op het gebied van: leiderschap, communicatie, burn-out en ziekteverzuim, het adviesvak en psychologie. Voor Pro Circle is Annita betrokken bij projecten op het gebied van leiderschap- , persoonlijke- en team ontwikkeling en communicatie.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden