OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Boek van het jaar

  Rubriek

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Dossier

  Toon resultaten

  Artikelen in het Online Magazine

  In ons Online Magazine kunt u alles lezen over zaken die er toe doen binnen uw vakgebied. Van kritische recensies en previews van nieuwe boeken tot interviews met auteurs.
  32 resultaten
  interview
  Algemeen management
  1 april 2010
  Hans van der Klis
  7-10 minuten leestijd
  De boeken op de shortlist ontliepen elkaar niet veel, zodat het lastig was een winnaar aan te wijzen, vertelde voorzitter Hans van der Loo bij de bekendmaking tijdens het Managementboekengala aan de vooravond van de Boekenweek. De jury koos uiteindelijk voor Inkoop – Een nieuw paradigma van Gerco Rietveld, een ‘stevig aangezet boek’ waarin de auteur betoogt dat inkoop meer aandacht verdient en een andere rol moet krijgen binnen organisaties.
  nieuws
  Algemeen management
  10 maart 2010
  Hans van der Klis
  2-3 minuten leestijd
  Inkoop - een nieuw paradigma is tijdens het Managementboekengala uitgeroepen tot Managementboek van het Jaar 2010. Auteur Gerco Rietveld was al verrast dat hij met zijn boek de shortlist haalde. Hij voelt zich door de bekroning gesteund in zijn betoog dat inkoop meer interesse verdient van het algemene management.
  nieuws
  Algemeen management
  20 januari 2010
  Pierre Pieterse
  3-4 minuten leestijd
  De jury heeft het zich niet gemakkelijk gemaakt om tot de uiteindelijke keuze voor het Managementboek van het Jaar te komen. Daarvoor zijn de boeken op de shortlist te divers. Een beredeneerde inventarisatie.
  nieuws
  Organisatiekunde
  6 januari 2010
  Pierre Pieterse
  2-3 minuten leestijd
  De longlist is bekend. 49 boeken hebben de eerste horde genomen. Nog één horde, de shortlist, en de weg ligt open naar het Managementboek van het Jaar. Het is natuurlijk verleidelijk om nu al wat voorspellingen te doen, maar ook tamelijk zinloos. Het blijft een voorspelling, hoe beredeneerd dan ook. Beleggers weten hier inmiddels alles van! Wat zinvoller is het om dit jaar in boeken door te nemen. Wat valt op? Een korte impressie.
  nieuws
  Algemeen management
  27 maart 2009
  Pierre Pieterse
  1-2 minuten leestijd
  Het boek Veranderdiagnose van Rob van Es is verkozen tot Managementboek van het Jaar 2009. De jury maakte dit dinsdag 10 maart klokslag 21.20 bekend tijdens het drukbezochte Managementboekengala in De Rode Hoed te Amsterdam. De runner-ups waren achtereenvolgens (in willekeurige volgorde): De prooi van Jeroen Smit, Gepast en ongepast geld van Hans Ludo van Mierlo, Van unitmanagement naar multidimensionale organisaties, van Hans Strikwerda, Leiders van vandaag - lessen voor morgen van Harry Sonnenschein en Wouter Hart, en SUMMIT van Buck Jüch.
  podcast
  Leiderschap
  26 maart 2009
  Ben Kuiken
  Wat kan de nieuwe generatie leidinggevenden leren van de oude rotten? Wouter Hart en Harry Sonnenschein spraken met negen vooraanstaande leidinggevenden om te achterhalen wat hun belangrijkste lessen voor de toekomst zijn. Deze lessen zijn opgetekend in Leiders van vandaag - lessen voor morgen. Wat is nou de belangrijkste les, vroeg Boekcover Harry Sonnenschein.
  podcast
  Algemeen management
  24 maart 2009
  Pierre de Winter
  De Kilimanjaro was de eerste berg die Buck Jüch beklom. Hij stelde hiervoor een team samen om de top te bereiken. In Summit trekt Jüch parallellen tussen deze expeditie en presteren in het bedrijfsleven. Boekcover vroeg hem naar de achtergronden van deze klim. ‘Ik geloof niet in het feit dat mensen geboren zijn om middelmatige dingen te doen. Het is zonde als je niet het beste uit jezelf haalt.’ En Boekcover vroeg hem naar de effecten van deze expeditie op zijn eigen zakelijke activiteiten?
  podcast
  Financieel management
  26 februari 2009
  Ben Kuiken
  ‘Ik was onder de indruk hoe banken zochten naar een nieuwe maatschappelijke betekenis, maar ook hoe ze in de greep kwamen van het Angelsaksische denken.’ Hans Ludo van Mierlo zag hoe banken in een spagaat raakten. In zijn genomineerde boek Gepast en ongepast geld gaat hij dieper in op het geweten van banken. Boekcover sprak met Van Mierlo over de maatschappelijke taak van banken en hoe deze in de loop der jaren is veranderd.
  recensie
  Algemeen management
  22 januari 2009
  Pierre Spaninks
  4-5 minuten leestijd
  Een expeditie naar de top van de Kilimanjaro vormde de aanleiding voor het boek Summit - een gids voor managers op weg naar de top. Daarin neemt bedrijfseconoom Buck Jüch de lezer mee op reis langs zes deelgebieden die volgens hem essentieel zijn voor succes, in welke onderneming dan ook: Strategie, Urgentie, Mensen, Middelen, Indicatoren, en Triomfen.
  recensie
  Leiderschap
  21 januari 2009
  Pierre Spaninks
  4-6 minuten leestijd
  Twee hoogopgeleide jonge dertigers botsen in leven en werk aan tegen de structuren die zijn opgebouwd door de generatie van hun ouders. Dat moet anders kunnen, maar hoe? Geïnspireerd door het idee van ‘Servant Leadership’ gaan Wouter Hart en Harry Sonnenschein op zoek naar alternatieven. In een serie van negen gesprekken met mannen die hun vaders hadden kunnen zijn.
  nieuws
  Algemeen management
  19 januari 2009
  Pierre Pieterse
  De jury van het Managementboek van het Jaar heeft zojuist bekend gemaakt welke zes boeken voor 2009 genomineerd zijn voor deze prestigieuze titel. Op 10 maart 2009 wordt de prijs uitgereikt tijdens het zesde Managementboekengala in De Rode Hoed te Amsterdam.
  podcast
  19 januari 2009
  Ben Kuiken
  Elk jaar verschijnen er vele interessante Nederlandstalige managementboeken. Hoe wordt uit deze stapel het Managementboek van het Jaar gekozen? Boekcover vroeg het Rudy Kor die in 2008 en 2007 juryvoorzitter was van het Managementboek van het Jaar. En we vroegen hem natuurlijk of hij al een favoriet heeft!
  interview
  Leiderschap
  16 januari 2009
  Pierre Spaninks
  5-7 minuten leestijd
  In hun boek Leiders van vandaag - lessen voor morgen gaan Wouter Hart (31) en Harry Sonnenschein (32) op zoek naar de leiderschapsstijl van de generatie van hun vaders, en daarmee naar die van hen zelf. Hoe vind je de juiste balans tussen jezelf en de manier waarop het leven zich aan je voordoet? ‘Als je weet dat je een keuze hebt, dan ben je al een heel eind.’
  recensie
  Algemeen management
  15 januari 2009
  Pierre de Winter
  3-4 minuten leestijd
  Het boek Summit. Een gids voor managers op weg naar de top van Buck Jüch is niet de eerste in zijn genre. Gelukkig heeft de auteur wel verstand van management.
  recensie
  Leiderschap
  15 januari 2009
  Ben Kuiken
  2-3 minuten leestijd
  Wat kunnen dertigers van vandaag leren van de generatie voor hen, de babyboomers die momenteel het pluche bezetten? Met deze vraag togen twee jonge honden, Wouter Hart en Harry Sonnenschein, naar de paleizen van de Nederlandse captains of industry. Het resultaat, het boek Leiders van vandaag, lessen voor morgen, is teleurstellend, waarschijnlijk omdat de twee auteurs maar niet over hun enorme bewondering voor deze iconen van weleer heen konden stappen.
  recensie
  Financieel management
  18 november 2008
  Ben Kuiken
  2-3 minuten leestijd
  Hebben bankiers een geweten? Wie de puinhopen van de huidige kredietcrisis beziet, moet daar ernstig aan twijfelen. Ex-bankier Hans Ludo van Mierlo ondernam met zijn boek Gepast en ongepast geld een zoektocht naar het geweten van banken en schetst een ontluisterend beeld.
  interview
  Financieel management
  6 november 2008
  Ben Kuiken
  4-6 minuten leestijd
  Een beter moment had Hans Ludo van Mierlo zich nauwelijks kunnen voorstellen voor zijn boek Gepast en ongepast geld, een zoektocht naar het geweten van banken en andere financiële dienstverleners. Terwijl de ene bank op zijn grondvesten schudt en de andere aan het infuus ligt bij de overheid, gaat Van Mierlo op zoek naar de oorzaken van dit debacle. Zijn conclusie: banken mogen nooit hun maatschappelijke functie verwaarlozen.
  recensie
  Algemeen management
  30 oktober 2008
  Pierre de Winter
  4-6 minuten leestijd
  Het is alsof Jeroen Smit sinds 1990 – het jaar waarin ABN en Amro fuseren – een batterij cameraatjes en bandrecorders heeft laten meedraaien in de vergadervertrekken van de RvB en RvC van De bank, terwijl hij bij de belangrijkste hoofdrolpelers een zendertje in de voering van hun krijtstreep heeft genaaid. Het resultaat, De prooi, leest als een trein.
  nieuws
  Financieel management
  15 oktober 2008
  Hans van der Klis
  3-4 minuten leestijd
  In zijn boek Gepast en ongepast geld betoogt Hans Ludo van Mierlo dat er een beroepseed moet komen voor alle onder toezicht staande financiële dienstverleners. De schrijver, voormalig directeur externe communicatie bij onder andere ING Groep en Rabobank, stelt dat het bankwezen niet alleen wordt geteisterd door een financiële crisis, maar ook door een morele crisis. 'Ik heb niet in het minst het idee dat het boek achterhaald is. Misschien dat ik enkele stukken kan actualiseren als er een tweede druk komt, maar dat zullen er niet heel veel zijn. Mijn betoog staat recht overeind.'
  nieuws
  Algemeen management
  30 september 2008
  Pierre Pieterse
  2-3 minuten leestijd
  De wandelgangen weten al wie ‘Dé bank’ gaat overnemen van Fortis: Rijkman Groenink. De financiering is geen probleem, zijn afscheidsbonus is voldoende. Aldus de welingelichte bronnen Fokke & Sukke in het NRC. Inderdaad grappig omdat het zo treurig is. Is dit scenario ook zo grappig voor Jeroen Smit, auteur van het boek De prooi (over de deconfiture van ABN AMRO) dat 30 oktober verschijnt? De drukpers loopt zich warm, terwijl de apotheose zich aan het voltrekken is.

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden