Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Boekenlijst

Top 10, Zomer 2024

In de eerste helft van 2024 stonden er 7 verschillende boeken op de felbegeerde Nummer 1 van de Managementboek Top 100. 4 van hen haalde ook deze toplijst: de 10 bestverkochte managementboeken van 2024 tot nu toe. Van januari tot en met juni.

Managementboek Redactie | 10 juli 2024
Jos Burgers

Superfijne klanten

Dit boek stond 52 dagen op 1. In 'Superfijne klanten' beschrijft Jos Burgers hoe ieder bedrijf zich tot een gewild gespreksonderwerp op feestjes en partijen kan maken. Het boek is naar eigen zeggen een logisch vervolg op bestsellers als 'Geef nooit korting!' en 'De wet van Snuf'. Burgers: ‘Ik heb jaren als vanzelfsprekend aangenomen dat je fans automatisch je ambassadeur worden. Maar ik ben er inmiddels achtergekomen dat er voor een effectieve mond-tot-mondreclame toch wat meer nodig is. Vandaar dat ik besloten heb om er een heel boek aan te wijden.’

Timo Hans

Stress is een kunst

Dit boek stond 15 dagen op 1. Timo Hans deelde er mooie verhalen over op zijn Instagramprofiel. Uit het interview dat we met hem hadden: 'Het is een gegeven dat de maatschappij vol zit met stressoren. Die moet je niet uit de weg gaan, die moet je in de bek aankijken, omdat ze je verder brengen en sterker maken. We hebben de neiging om wat we lastig of ‘stressvol’ vinden te vermijden. En leidinggevenden gaan daar vaak in mee. Ik denk niet dat we die kant op moeten als maatschappij. We moeten inzien dat stress vaak ook het signaal afgeeft dat het waardevol is waar we mee bezig zijn.'

Monique Schuurmans

Echte ondernemers huilen (niet)

Dit boek stond 29 dagen op 1. Niet alleen thuis maar ook op het werk wordt ons denken en doen gestuurd door onze emoties. Maar daar hebben we totaal geen weet van. Doodzonde, want inzicht in hoe emoties invloed hebben op je gedrag en je keuzes als ondernemer, leider of manager, is een belangrijke aanjager voor succes, schrijft Monique Schuurmans in ‘Echte ondernemers huilen (niet)’.

Jitske Kramer

Tricky Tijden

Het nieuwste boek van Jitske Kramer haalde als hoogste positie in de Managementboek Top 100 nummer 2. Het staat al meer dan 3 maanden in de Top 10. De westerse wereld zit vast in crises en zal dus heldere keuzes moeten maken, stelt Kramer. ‘We lopen tegen grenzen op. De liminale fase waar we ons in bevinden, is bij uitstek geschikt om die keuzes nu te maken. Dan start je met de vraag: wie ben ik? En wie wil ik zijn? Als persoon, als organisatie, zelfs als land. We moeten hier met elkaar het gesprek over aangaan.’

Frank Weijers

Leidinggeven met Deep Democracy

Het nieuwste boek van Frank Weijers, die met de nummer 6 uit deze lijst al jaren bovenstaat. Dit boek verscheen begin februari en stond sindsdien al meer dan 80 dagen in de Top 10. Voor leidinggevenden die willen werken met Deep Democracy. Hoe doe je dat als leidinggevende, in het spanningsveld van enerzijds je eigen visie en bedoeling, je eigen waarden en normen, jouw verantwoordelijkheden - en anderzijds de wijsheid van de groep mensen waaraan je leiding geeft?

Frank Weijers

Now we’re talking!

Waar het boek 'Deep Democracy' van Jitske Kramer de methode en het onderliggende gedachtengoed uitgebreid en in heldere taal beschrijft vormt 'Now we’re talking!' daarop een onmisbare aanvulling: een handzame, praktische gids voor iedereen die Deep Democracy actief toe wil passen. Een echte evergreen die al vele malen in de jaarlijsten heeft gestaan. Wat dacht je van in totaal 649 dagen in de Top 10. De versie die nu te koop is is eind 2023 verschenen en geheel herzien!

Tom Rath

Ontdek je sterke punten 2.0

Nog een echte evergreen en een klassieker, dit boek staat in totaal al 6038 dagen in de Managementboek Top 100. Heb jij de kans om dat wat jij het beste kan, elke dag te doen? De kans bestaat dat je dat niet doet, en daarmee worden natuurlijke talenten jammer genoeg niet benut. Tom Rath helpt je met dit boek jouw sterke punten te ontdekken én benutten.

Danielle Braun

Da's gek - Een antropologische kijk op 'normaal'

Dit inspirerende en prachtig vormgegeven boek van Danielle Brain stond in totaal 59 dagen in de Top 10. En is net als alle boeken in deze lijst een bestseller! Hoe vaak heb je vandaag al een oordeel over iets gehad? Over iets wat je las in de krant? Over een nieuwe procedure op je werk? Over het kapsel van de buurvrouw? Over het nieuwe standbeeld in jouw stad? We oordelen de hele dag over gek en normaal. In dit boek daagt Danielle Braun je uit te bepalen of gek wel echt gek is of best normaal. En andersom. Ik wil vertrouwd maken wat gek is, en gek maken wat vertrouwd is.

Jo Bos, Ernst Harting, Marlet Hesselink

PMC Compact

Nog een evergreen: in totaal staat dit boek al 1865 dagen in de Managementboek Top 100. Projectmatig Creëren is een van de toonaangevende methoden op het gebied van projectmanagement in Nederlands. Sinds de eerste publicatie in 1998 hebben persoonlijk commitment, leiderschap, energie, bezieling en verbinding een vaste plaats veroverd in de 'normale' projectmanagementtaal. Inmiddels hebben duizenden projectmanagers zich de principes van Projectmatig Creëren (PMC) eigen gemaakt en is deze aanpak bij tal van organisaties tot de 'standaard' verheven.

Aaron Mirck

AI, voorbij de hype

Dit boek stond in totaal op 30 dagen op 1. We mogen best wat kritischer zijn over kunstmatige intelligentie, stelt keynote spreker en AI-deskundige Aaron Mirck in ‘AI, Voorbij de hype’. AI maakt ons weliswaar productiever, maar is daarmee nog niet altijd de beste oplossing voor elk probleem. Mirck in ons interview: 'We doen allemaal al iets met kunstmatige intelligentie. In bijna alle digitale technologie zit inmiddels wel een vorm van AI, of het nu gaat om een navigatiesysteem of een zoekopdracht op het internet. Dus zeggen dat je -iets- wil doen met AI is zo ongeveer het domste wat je als organisatie kunt doen.'

Over Managementboek Redactie

Dagelijks plaatst de redactie van Managementboek nieuwe interviews, previews, recensies en andere content over managementboeken.

Wat vond u van deze lijst?

1
0

Deel dit artikelOok een boekenlijst maken?

Bent u geïnspireerd geraakt door deze boekenijst en wilt u zelf een lijst maken? Dat kan!

Over Managementboek Redactie

Dagelijks plaatst de redactie van Managementboek nieuwe interviews, previews, recensies en andere content over managementboeken.

Wat vond u van deze lijst?

1
0

Deel dit artikelOok een boekenlijst maken?

Bent u geïnspireerd geraakt door deze boekenijst en wilt u zelf een lijst maken? Dat kan!

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden