Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Interview

Sander Heijne

‘We wisten niet dat Fantoomgroei een managementboek was’

Fantoomgroei van Sander Heijne en Hendrik Noten is door de jury uitgeroepen tot Managementboek van het Jaar 2021. Vlak voor de opname van deze podcast zijn de bloemen, de bubbels én het beeldje uitgereikt. Met de prijs op tafel gaat Willem met beide auteurs in gesprek en ontdekt waarom de jury tot de conclusie kwam 'dat iedere manager dit boek moet lezen'.

Willem van Leeuwen | 13 mei 2021

Met hun boek laten de auteurs zien dat onze economie al ver voor de coronacrisis ontspoorde. Bedrijfswinsten zijn sinds de jaren tachtig geëxplodeerd, maar werkenden zagen de economische groei nauwelijks terug in hun portemonnee. Vitale sectoren als de zorg, het onderwijs en de politie werden ondertussen uitgehold. Hoe kan dat? En waarom accepteren we dat? Kunnen we er wat aan doen?

In het gesprek komen Sander, Hendrik en Willem steeds terug bij de zzp'er die pakketten bezorgtals praktisch voorbeeld. Waarom moet hij steeds harder werken en verdient hij steeds minder? Dat vraagstuk helpt ons als burgers om iets van de wereld en de economie te vinden. Wat voor samenleving willen we? Die bezorger kan best meer verdienen als wij weer voor de bezorging willen betalen. Geld moet beter worden verdeeld en economische groei is daarvoor niet de oplossing.

LUISTER DE AFLEVERING

De Boekenpraktijk is een podcast van Managementboek. Presentator Willem van Leeuwen onderzoekt elke twee weken samen met auteurs hoe de theorie van managementboeken aansluit bij de praktijk. Luister naar de nieuwe aflevering van De Boekenpraktijk hieronder.

Of open de podcast op SpotifyApple PodcastsGoogle PodcastsYouTube of in je eigen favoriete podcastapp. 

Over Willem van Leeuwen
Willem D. van Leeuwen is bestuurder uit de wereld van woningcorporaties en thans zelfstandig adviseur. Daarnaast vervult hij enkele bestuurlijke en toezichthoudende functies.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden