Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

Crowdsourcing met managementboeken

Veel auteurs vragen vrienden en vakgenoten om mee te lezen tijdens het schrijfproces. Maar je ziet ook steeds meer onbekenden meelezen. Sociale media bevorderen dit uiteraard, net als online communities. Zo zijn de auteurs Dik Bijl en Wim Kweekel ook bezig met een nieuw boek. Gisteren publiceerden zij een deel van hun eerste hoofdstuk en vragen daarover reacties via hun website rgoboek.nl

Nienke van Oeveren | 6 maart 2012

Op hun website leggen Bijl en Kweekel uit waarom zij een website hebben rond het (ontstaan van) hun boek ‘Resultaatgericht organiseren – Kapstok voor Het Nieuwe Werken’.

"Wij willen het Resultaatgericht Organiseren voor het voetlicht brengen door onze blogs en wij willen met de bezoekers van deze site in dialoog gaan. Tegelijkertijd wordt het boek geschreven en in delen gepubliceerd. Als een ‘try out’.

Om te kijken of we het belang van het Resultaatgericht Organiseren goed weten te verwoorden; en of wij organisaties helpen bij het zelf aan de slag gaan met Resultaatgericht Organiseren. Commentaar op die ‘try out’ hoofdstukken zullen helpen de kwaliteit van het boek te verbeteren."

Dik Bijl en Wim Kweekel gebruiken crowdsourcing dus al in een heel vroeg stadium. Maar ook andere vormen van crowdsourcing komen voor. Bij De Realtime Revolutie; Hoe Twitter (bijna) alles verandert (Erwin Blom e.a.) kun je zelf een hoofdstuk schrijven. En Duurzaam Denken Doen (Jan Jonker e.a.) is gebaseerd op bijdragen van maar liefst 400 mensen.

Over Nienke van Oeveren
Nienke van Oeveren is redacteur van managementboeken. Via haar bedrijf Boekredactie begeleidt zij auteurs bij het uitgeven van boeken en ook werkt zij voor gevestigde uitgevers. Zij heeft Nederlands en Book and Digital Media gestudeerd en werkte jarenlang bij Managementboek.nl.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden